Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 655
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Където морето целува небето...
Те на всяко състезание, провеждано в "училищна среда" са първенци. Ако помните едно ЕК в което избухнаха с по 5 деца в клас с максимални точки Simple Smile.

# 421
  • София
За 1 и 2 клас, трите кръга (не сме стигали до финали) винаги съм знаела точките.
Възможно е да са качвани както казвате 2 - 3 пъти, а останалите да съм ги научавала от училище.
Извинявам се ако съм подвела някого.
А за "силните градове" изобщо не знаех Grinning В такъв случай не се ли изкривява крайното класиране, имам предвид разпределението на медали?

# 422
  • Където морето целува небето...
Изкривява се! Не е само за това състезание това. Имаше едно злополучно ЕК.  И в нашия град има училище в което се случват подобни изненади.
Затова скоро писах, че най-добрата информация за възможностите на детето и как се движи в цялото, са именно състезанията, провеждани (и проверявани) с квестои извън училището.

# 423
Много ясно, че се изкривява, като са "бутнали едно рамо" учителите. В Горна Оряховица беше едно Кенгуру, сега си спомних. От едно училище поне половината деца бяха с максимум точки, колкото не са постигнати като брой от всички други училища в страната.

# 424
# 425
  • София
Anguished
При нас 2 пъти ЕК беше в различни училища и 1 път в нашето си, като тогава квесторите бяха от горните класове. Уж да не се "познават" с децата. Не съм забелязала да е имало избухване.

# 426
  • София
Здравейте,благодаря за разясненията. Спомних си че детето спомена ти глава че има 23 мисля точки, явно сега са дошли и грамотите. Потресена съм от коментарите и впечатленията за мбг и другите състезания. Не следя представяния,нито точки понеже участваме "за спорта" и се забавляваме с публикуваните задачи още че сме и малък клас. Мислех че тези състезания са запазили спортния си дух,била съм ученичка в МГ преди повече от 25 години и тогава подобни състезания бяха по-скоро хоби или допълнителни занимания по интереси за които се подготвяхме и участвахме с голямо вълнение, след това дълго обсъждахме и задачите в клас. Как пък едно нещо свързано с образование не остана свято. В друга тема четох и за госпожа която не успява да си предаде качествено материала в клас но на частно е велика,бляк. Да са ни живи и здрави децата, да останат с лош спомен и амбиция да променят тая пошла система.

# 427
Състезанията са такива, каквито са. Хубаво е да се участва, за да свикне детето с формата и атмосферата. Винаги е имало и винаги ще има "помагащи квестори" някъде. На НОМ миналата година в едно частно училище е имало подсказване. Разбра се, но нищо не се случи после. Децата си получиха точките и така. После с тези точки са изместили някое дете, на което не са му подсказали.
Винаги ги е имало тези неща, просто преди не са се знаели, понеже не е имало интернет, форум, фейсбук и т.н.

# 428
Излезли са резултатите на Математиката без граници.

# 429
Мога да дам отзив за 1-ви и за 6-ти клас.
1-ви клас: 21 точки бронзов медал.
26 точки, сребърен медал

6-ти клас: 16 точки, и 18 точки, са бронзови медали и двете деца

# 430
  • София
Първи клас - 25 т. сребърен

# 431
Топ! Браво на децата!

# 432
  • София
А къде виждате точките?
Детето е със сребърен, но не виждам точки на сайта.
Трети клас.

# 433
  • София
Здравейте,
Като родител на първокласник тепърва се запознавам с различните състезания и особеностите.
Разглеждам резултатите на МБГ.
В изнесените списъци няма точки и не мога да се ориентирам дали всички, които нямат медал имат сертификат? Независимо дали имат нула точки примерно.

# 434
  • София
Всички имат сертификат.

Общи условия

Активация на акаунт