STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away (тема 3)

• 36 721
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
Аз не съм гледала анимациите изобщо и Асока я видях за първи път в Мандалорецът. Не знам дали ще гледам сериал за нея. Боба пък изобщо не знам за какво му направиха специален сериал. Всъщност може би за да направят преход към новия сезон на Грогчо. Heart Eyes И за пари естественно.
За съжаление всичко е пари, а Дисни са майстори в правенето им и ще доят кравата още дълго време.

# 136
  • София, България
И аз Асока я видях за първи път в Мандалореца и може би затова не съм много впечатлена.
Откъде трябва да започна ако реша да гледам анимациите?

# 137
Анимациите са много, много важни за цялата сага и са много добре направени. Игралната Асока в Мандалореца за съжаление само визуално прилича на анимационната. Първо започнете с епизоди 1 и 2 от прикуълите, после е анимацията Войните на клонираните, после епизод 3, Оби Уан, Лошата партида и след това анимацията Бунтовниците, Соло, Рог 1 и оригиналната трилогия - епизоди 4, 5 и 6. Сериала за Асока го чакам със смесени чувства, защото игралната Асока изобщо не е като анимационната и ми е антипатична, но пък евентуално може да е като частично продължение на Бунтовниците и като хронология се пада след Мандо, който пък е след оригиналната трилогия. Епизоди 7, 8 и 9 за мен не съществуват, но хронологично са някъде след Асока, който още не сме гледали.

# 138
  • София, България
Рори72, благодаря много!

# 139
Момичета, погледнете в предната тема, Диаволо беше направил страхотна схема за последователността на гледане

# 140
  • София
Официално, Бад Батч сезон 2 излиза на 28 септември и ще бъде отново с 16 епизода.
Нямам търпение. Аз обожавам анимациите в Стар Уорс Вселената. За мен са по-добри от повечето филми и лайв-акшън сериали, ама това си е лично мое мнение. 😉

Всички бъдещи проекти към днешна дата: 😊

Забелязан е някакъв щурмовак в Стокхолм! 😮

# 141
  • София
Аз току що догледах Боба Фет, може ли някой да ми каже кой беше накрая в резервоара с бакта?

# 142
Шерифът, дето уж беше убит.

# 143
Изгледах епизодите и прочетох какво сте писали.
Нищо повече няма да напиша.Просто няма никакъв смисъл,вие сте го направили.

Innocent
Явно всичко важно започва на Татуин.

Рива си играе много добре ролята.Още щом я видях я намразих. Това не ме прави расист. Просто някой трябва да играе антагониста и да приеме всенародната "любов". В случаят е тя,но трябва да го е очаквала след като се изправя срещу Оби Уан.Обаче ми се струва,че има нещо по-лично срещу Оби Уан,а не само заповеди.

# 144
Аз съм почти убедена, че не търси Оби Уан от лични подбуди към него, а защото има сметки за уреждане с Анакин и разчита Оби Уан по един или друг начин да участва. Освен това смятам, че ако Рива е това, което видяхме до тук и закономерно е намразвана още в началото нямаше да се играе от цветнокожа артистка. Очаквам голям обрат в тази героиня.

# 145
Освен това смятам, че ако Рива е това, което видяхме до тук и закономерно е намразвана още в началото нямаше да се играе от цветнокожа артистка.
Надявам се,че грешиш.Защото киното ще заприлича на изватка от Noughts + Crosses  и вече само белите (вероятно бели мъже) ще го играят антагонисти,за да не нараним чувствата на Black Lives Matter и подобни.

# 146
Рива отряза ръката на невинна жена за удоволствие - няма значение каква си мисли, че е, нито какво е преживяла в миналото - тя е зла.

# 147
  • София
Да, Рива е зла и за мен. Не само отряза ръка на безпомощна женица, но и уби пилота, който трябваше да върне Лея на Олдеран. Ако беше добра, можеше просто да го върже или изпрати в безсъзнание. А не да го убива.

Лошото обаче е, че и Дарт Вейдър си е лош и то много лош. Той е садист. И ми е голяма болка, защото ми е любим филмов герой. Хем го обичам, хем го мразя. Това е един от най-великите/значими/култови персонажи изобщо в историята на киното, не само развлекателното такова. Но като се замисля и осъзная, това е човек убиващ деца за спорта?!  😮
Ако някой си мисли, че това в сериала е пропаганда с цел да го омаскарят (защото например е поредния бял човек с власт, когото дайте да омаскарим), ами за съжаление не е така, защото ще изтъкна две причини:
1) В оригиналната трилогия той също задушаваше хора, но те нали бяха от лошите и някак си се приемаше. Измъчваше Хан Соло и се знаеше, че цялата Галактика трепери от него и щом го видят и всички замръзват... Защо е това нещо? Защо ще треперят от него, освен ако няма причина за което. Елементарен въпрос... Ясно е защо...
2) В комиксите (които нямат нищо общо с Дисни) е още по-зловещ. Има една случка на една планета, където за да предизвика един укриващ се джедай, наводни един огромен град, като издави стотици хиляди граждани (да не кажа милиони) сред които много жени и деца естествено. Това не е канон, но разширената Вселена има много фенове и тя като цяло е много мрачна. Нищо общо с детските и невинни роботчета тип Лола и сладките герои като Грогу.

Но в крайна сметка можем ли да оправдаем Дарт Вейдър, този толкова трагичен герой?
Според мен въпреки всичко можем, все пак това е заложено в християнската религия, а аз съм вярващ християнин. Но да оставим това. Доколко това е Анакин? И доколко мозъка му е промит от Дарт Сидиъс? Не знаем... На много въпроси няма отговор. Има спекулации, че му е сложен чип след Мустафар, но той уби децата в джедайския храм преди това. Освен тогава мозъка да му е промит вече? Две неща тормозят неговия мозък: да върне Падме и да намери и убие Оби-Уан. И въпреки това го пусна на Мапузо?! Това дело на нормален човек ли е? Според мен има нещо и съзнанието му е много, много разбито и размито.
Освен дисоциативно личностно разстройство, Дарт Вейдър има и някаква форма на шизофрения според мен.

Но в крайна сметка се жертва, спаси Люк и уби Дарт Сидиъс (ех, сикуъла обърка всичко това за съжаление, не трябваше да го връщат, но това е положението) и изпълни пророчеството. Защото ако не беше го сторил, Люк щеше да е новия Дарт Вейдър, а Империята щеше да продължи да терора над Галактиката!

# 148
  • Somewhere far away
Аз пък смятам, че Рива лъже и крие нещо.
 Бум. Grinning

# 149
Дяволо, това срещу Дарт Вейдър е кампания, която отговаря на новия наратив - всички бели мъже са лоши или некадърни. Люк и Хан Соло бяха натикани насила в некадърния калъп, а Анакин - в другия. Оби Уан също се е запътил към лагера на некадърните.

За мен Педро Паскал е бял, но за щастие - за расистите американци не е, така че няма да опитат да го натикат в някоя от тези две категории.

Общи условия

Активация на акаунт