Сполучливи имитации на маркови парфюми - 43

• 72 946
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Фрау, така са и при мен както ги описваш. Два пъти давах шанс на Прасковата, но не става. И моята Императрица е на Рефан, но е трайна, много си я харесвам за лятото.

# 226
  • Варна
Днес си взех първия парфюм от Giza- Фиеста Ексклузив D273
Страхотен за лятото.  Сочната маракуя взима превес, лек нотка на портокал и топъл Жасмин.

Търся си и други плодови аромати от марката и един морски.
За морския се спрях на Роберта Аква Ексклузив

# 227
  • София
Фрау, така са и при мен както ги описваш. Два пъти давах шанс на Прасковата, но не става. И моята Императрица е на Рефан, но е трайна, много си я харесвам за лятото.
И аз се присъединявам. И аз го мъчих 2-3 пъти. На мен въобще не е тази красота, която някои описват тук. Остър и задушлив, не мога да го нося. Беше на Заг...подарих го.
Заинтригувахте ме с Императрицата...ще се пробва.

# 228
И аз в кюпа с прасковата, очаквах по-свежо "звучене", но уви, не го получих! Моята беше на ЗАГ! В това число включвам и Нероли Портофино, както малко по-назад споделих, че очаквах много по пролетно-лятно да бъде и за двете Simple Smile в крайна сметка се убеждавам, че Том Форд не е моят, с изключение на Орхидеите Wink

# 229
Благодаря ви, значи проблема не е в моя нос за Солей блан.
   С поръчката взех и два за ММ:
#M139 Пачули И Екскл.- изобщо не ни допадна и на двамата. Не знам какво очаквахме, но много силна билкова миризма, все едно отваряш стар шкаф с треви... Многооо странен.
  Другият е # Тонка и Ветивер # е от първия мирис ми заприлича на Рефан ската имитация на Бакара руж, но по - мек и приятен.
  Аз си я купих и много я харесвам, тя е в черните шишета, но и аз установих колко и действа температурата. Малко ако се затопли времето, съответно и тялото ми и се появява мириса на йод и бинт. Но студено ли е, тогава е сладка прелест.

# 230
Аз пък началото на зимата катп получих от, Гиза Elie Saab Parfume изобщо не го харесах. Но преди няколко дни реших да го пробвам пак и много ми допадна... Мн траен е, но мяма нищо сладкп в него... Ме знам дори как да го опиша
По повод Elie Saab Le Parfum да кажа, че намерих случайно негова имитация на непозната за мен фирма- Creation Lamis и мога да кажа, че е доста сходен с оригинала, а пък за трайност- няма отмирисване. Също не мога да го оприлича на какво мирише( специфичен е, в никакъв случай сладък) и на мен също в началото не ми хареса, след няколко часа обаче- доста интересен и различен от масовите аромати се оказа.

# 231
Здравейте,отново!

Получих Baccarat Rouge 540  от Сансиро и споделям мнение както писах в предния пост.Сори ако досаждам...
Но тук има огромна разлика
В Le Parfume  и Sansiro Baccarat е в Женската номерация.А в Martion Lion e unisex.На кой да вярваш?!?
В Sansiro версията започва наистина спирт и лекарство.държи доста време след това избледнява и става лек.
За мен е слаб.Както бях чел тук в предишни постове и се учудих.
Докато в Martin Lion го няма този спирт,но пък е по-остър и набиващ.Много по-силен.
Само казвам,че Martin Lion в случая е много,по-добрата версия.
Друго нещо което забелязах : Черната Орхидея в Сансиро има и в мъжката и в женската номерация.
Аз взех мъжката и останах предоволен.Опаковка(златиска -явно унисекс),като оригинала който продават, бутилка,капачка,мирис всичко напомня на Орхидеята.
Разлики.които явно имат значение.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 17:39 от cega

# 232
  • Бургас
Аз днес разносвам Бакарат-а на Заг. Харесва ми, не ми мирише на болница, но ми е по-скоро мъжки, поне според моя вкус.
На B.U. версията взех че пръснах вчера в ДМ (Fairy's secret) аууу... ужасно ми миришеше на лекарство,бинт...
Не е моят аромат,макар че е сладък.
Аз изобщо не знаех,че е имитация,но ужасно силно ми наподобява на имитацията на Заг,за съжаление с още повече бинт и гадост в него.

# 233
  • София

От една седмица се запознавам с тези аромати. Ами харесват ми и 3-те.
Mirra-превеждат го като Смирна-не знам как мирише. В него усещам може би смирната, ванилия,амбра,мускус,сигурно божура дава някаква свежест и сандал.Като го взех цял ден си го вдишвах от ръцете. Омиротворяващ ми е.Ако не го нося, ще си правя йогата в неговия облак.
Thalasso therapy-морска сол, водни, свежи нотки- водни пръски в горещ летен ден. И малко бергамот и мускус, но нищо не ми изпъква прекалено.Мисля, че ще го нося с удоволствие в горещините. Тези 2 аромата се водят унисекс, но за мен са си направо дамски. Повечето уни на мен стават чисто мъжки, а тези са меки и хубави.
Fiore del Dragon- в пирамидата дават питахая-не знам какъв и е аромата, но има нещо плодово. Мисля, че усещам малко бадем, иланг-иланг, ванилия, жасмин, мускус и амбра. Дамски, но е по-тежък и ще се носи, когато позастудее.

# 234
  • Стара Загора
За морски аромат на Гиза - Роберто Аква е много добър. Правилно си се насочила към него Вики. Колежка го имаше и оставяше невероятен шлейф. Не е типичния акватик, какъвто е Аква ди Джо например и е страхотен за мен. Парадизо Азуро пробвайте също, както и прословутата Аква Целестия.

Въпреки че не е лятно тези дни, вчера си пръснах у дома Beach walk на Muscent и ми замириса на плаж и море. 💙🌺🏖️

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 21:01 от iv4enceto_91

# 235
На Марин Леон има ли траен и летен аромат?

# 236
При мен прасковата е съвсем различен аромат, но аз имам на Гиза (на Заг не съм я пробвала, след едно разочароващо Линтерди не съм се връщала към тях още да им дам "втори шанс")...

Свежа бих казала нотка, но повече сладка, сочна, мноого трайна (по два дни трае определено, даже и като се изкъпеш, сияж невероятен има) и точно напомня на току що откъсната нектарина, от която тече сладък лепкав сок. Много я харесвам за лятото аз, няма нищо кисело, потно или задушливо, сладнее ми. Flowers Peach

Аз лятото обожавам да нося Iced star на Mugler - това е най-добрата пиня колада с кокос и ананас, чух, че го спират, не знам дали някъде го има в имитация, но си заслужава напълно...

Който обича праскови, белини коктейли и сладки аромати, да види и Lolitaland на Lolita Lempicka, мисля че го имаше в няколко от имитациите, но не съм сигурна дали е той и в коя.

# 237
Сдобих се от размяна с Bitter Peach Tom Ford, във версията на Заг Зодиак.
Нищо потно и задушливо не усещам. НО!!! Това не е аромат, който претендира да е сладка, сочна или автентична праскова. Както подсказва и името на парфюма, това е ГОРЧИВА праскова. Неслучайно е и унисекс. Не вярвам да има мъж, който би искал да ухае на автентична праскова.  Като цяло много харесвам парфюмите на Заг Зодиак. Много малко са несполучливите им имитации. Рефан също не са ме разочаровали, но при тях много внимавам от къде и от кого купувам. Това Е от значение за качеството при Рефан Hands V

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 14:24 от bubanka

# 238
Абсолютно подкрепям мнението на Solar за гореспоменатите Рефан и Заг, много  ги харесвам, но  и аз пазарувам само от фирмените им магазини. До този момент проблем с парфюм от въпросните места не съм имала.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 14:24 от bubanka

# 239
След коментари тук реших да си взема Boucheron quatre, но го взех оригинал, когато ми изпадна на промоция. Днес го пробвах и изчезна за 30 мин. Бях останала с впечатлението, че е траен. Бъркам ли се нещо? Как е при вас трайността(на копие или оригинал)?
Аз всъщност бих си купувала имитации от група. Искам да пробвам много неща и ще ми излиза по-евтино. Последните ми придобивки не можах да разменя и не съм пробвала нищо ново(изключвайки 3 нови оригинала).

Общи условия

Активация на акаунт