Сполучливи имитации на маркови парфюми - 43

• 72 926
  • 738
  •   2
Отговори
# 210
Знаете ли добра имитация на Bvlgari Omnia Amethyste?

# 211
Да се похваля, миналата седмица направих парфюмен удар от Гиза Simple Smile
Беше ме на легнала апатия и поръчвах почти на сляпо... Имам попадения, но и големи греди.
   Днес тъна във виолетово блаженство и приятна бонбонена сладост  има и лека трапчивост на чай или подобнона #UNS36 О Блу Тее Екскл.
   Няколко дни пробвам и #UNS14 Лав Шот Екскл., но не мога да се реша дали ми харесва или не. Сам по себе си не е лош аромат, сладникав, плътен плодов... Но не ме грабва. Напомня ми друг парфюм, някой от Шанелските. Аз не съм им изобщо фен.
  Разносих и  #D294 Аурела Екскл.- приятно ме изненада, нежен, наситен, сладък, цветен. Определено често ще посягам към него.
   Голям греда, от към аромат за мен е
#D287 Солейл Б Екскл. По съставни аромати, всички ми допадат и даже са ми доста любими, но комбинацията им е странна, леко даже неприятна... Не знам дали да чакам да улегне, да го разредя за спрей ли или изобщо да не се мъча. Някой дали го е пробвал?

# 212
  • Стара Загора
Два пъти си затрих мнението...за Солей Блан на Гиза. Ами голямо недоразумение е и за мен. Никак не ми харесва..

# 213
soleil blan giza=shit.
Aqua celestia Giza как е като трайност?

# 214
Aqua celestia Giza как е като трайност?

При мен е добре, повече от 7-8 часа Simple Smile

# 215
  • София
Моля, ако някой знае последните нови на Рефан, да ги напише, за да ги добавя в таблицата

# 216
  • обл. Шумен
От Парфен останах силно разочарована...... всички флакони миришеха......Това ми се е случвало и с други/оригинални отливки и парфюми .....
Choogie, от къде си поръчваш такива отливки от оригинални парфюми?🙂
Една колежка от друг отдел беше дошла при нас. Минаваш на 2 метра от нея и се усеща парфюмът й. Накрая срам-несрам 🤪 я попитах на коя марка е. Каза че е на Мартин Лион.
Та оня ден си взех от тях CLINIQUE - HAPPY. Понеже оригинал имах преди много години, не си спомням да е имало една медена нотка в края, но иначе е много сходен. Той си е лек аромат. Като трайност при 7-8 напръсквания, го усещах 3-4 часа.
Взех си наливен от Рефан на NINA RICCI - PREMIER JOUR, но като се прибрах и пръснах, изобщо не приличаше на него. Може и продавачката да е объркала капките. Изхвърлих го. Преди време , от друг техен магазин, беше много  добра имитацията. Напълних си от Заг. Има някакви общи неща, но малко ми мъжкарее, няма ги онези финес и класа.  По начало е силен аромат. При 5-6 напръсквания, го усещах 3 часа.

# 217
  • Пловдив
Включвам се да питам за препоръка за пролетно/летен парфюм без цветя в него (или ако има в пирамидата му, то поне да не са натрапчиви). Нещо, което когато пръснете на себе си и да имате усещане за свобода, зеленина, коприна и безгрижни летни нощи в едно. Не знам изобщо съществува ли такова "чудо", но да си пробвам късмета все пак. Grinning
Пробвай този https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-Sur-Le-Toit-11502.html в имитация на Заг.
На мен ми е любим и го усещам, точно така както си го описала.

# 218
Включвам се да питам за препоръка за пролетно/летен парфюм без цветя в него (или ако има в пирамидата му, то поне да не са натрапчиви). Нещо, което когато пръснете на себе си и да имате усещане за свобода, зеленина, коприна и безгрижни летни нощи в едно. Не знам изобщо съществува ли такова "чудо", но да си пробвам късмета все пак. Grinning
Пробвай този https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-Sur-Le-Toit-11502.html в имитация на Заг.
А кой номер е?

# 219
  • Пловдив
А кой номер е?
313 HE

# 220
Моля, ако някой знае последните нови на Рефан, да ги напише, за да ги добавя в таблицата
Аз знам само номер 183 GOLD MYRRH ABSOLUTE (CAROLINA HERRERA), но намерих този сайт, в който ги пише почти всичките (дори част от капсулованите) и много ми помогна, може да се допълни списъка с него, ако нещо липсва, има дамски и мъжки: https://aromagia.by/catalog/zhenskaya-parfyumeriya-refan/

Парфюмните мострички на Парфен са от техния официален сайт, имаха промоция март месец и след това мисля пак, но вече изтече. Беше нещо от сорта 5 безплатни мостри по избор и плащаш само доставката, но мен не ми допаднаха (особено флакончетата)... Мисля че редовно я пускат.

Относно летен парфюм зависи какво се търси. За по-сладък и плодов препоръчвам Прасковата на Гиза (Bitter peach Tom Ford), за тип изискана дама препоръчвам So elixsir на Ив Роше или Либре-то на Рефан (няма развитие в кофти миризма и е 1:1 с оригинала, мноого добър аромат), за нещо свежо бих препоръчала Кирке-то на Гиза с една идея повече масло си го правя аз, за "сватбен" и по-момичешки тип парфюм на Montblanc Signature е страхотен, а за типичен летен "морски бриз, beach waves, мокър пясък, вълни, бели дрехи и чистота с щипка морска сол" определено имитацията на Мартинез на Jo Malone Wood sage & sea salt ме грабна. Аз мисля да си взема A girl in Capri на Ланвин, мирише ми на свежи захаросани лимонови резенки. Flowers Lemon

# 221
Аз пък началото на зимата катп получих от, Гиза Elie Saab Parfume изобщо не го харесах. Но преди няколко дни реших да го пробвам пак и много ми допадна... Мн траен е, но мяма нищо сладкп в него... Ме знам дори как да го опиша

# 222
Аз днес разносвам Бакарат-а на Заг. Харесва ми, не ми мирише на болница, но ми е по-скоро мъжки, поне според моя вкус.

# 223
  • Deutschland
Само на мен ли Прасковата не ми е сладка и плодова? Точно обратното. На моята кожа е тежък, задушив аромат и на всичкото отгоре зверски траен. Имам го в имитация на Заг. Сладка и плодова ми е Императрицата, имам я в Рефанска версия, но последния път не ми сложиха капки и трайността е 0.

# 224
Аз пък началото на зимата катп получих от, Гиза Elie Saab Parfume изобщо не го харесах. Но преди няколко дни реших да го пробвам пак и много ми допадна... Мн траен е, но мяма нищо сладкп в него... Ме знам дори как да го опиша
А как мирише?

Общи условия

Активация на акаунт