Неяснота направление за следене на бременност по т.9

• 1 009
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
В 11г.с съм и съм ходила само на частни прегледи. Задължително ли е записване/регистриране с направление за следене на бременността? Оказва ли влияние за раждане, издаване на болнични листа? Какви са прегледите, има ли ефект от тях или може да се ходи само на частно.
При личният лекар или при гинеколог сте се записали за следене на бременността /ако сте с направление/

Благодаря предварително на всички отзовали се!

# 1
Аз бих се записала и по здравна каса.
Някои жени ходят по един път на частно и един път по здравна каса в месеца, за да виждат по-често бебето. Полагат ви се два ехографа май( някои лекари правят всеки път даже) и ще ви пускат необходимите изследвания.

# 2
Личният лекар не може да следи бременност. Бременност се следи от акушер - гинеколог. Следенето по ЗК не е задължително, не виждам защо да не се възползваш от прегледи и изследвания, които ти се полагат безплатно. С 2 бременности се следях по ЗК, единствено заплащах феталните морфологии при специалист.

# 3
Здравейте!
В 11г.с съм и съм ходила само на частни прегледи. Задължително ли е записване/регистриране с направление за следене на бременността? Оказва ли влияние за раждане, издаване на болнични листа? Какви са прегледите, има ли ефект от тях или може да се ходи само на частно.
При личният лекар или при гинеколог сте се записали за следене на бременността /ако сте с направление/

Здравей Simple Smile

Аз съм в 14 седмица и днес бях на преглед (на частно, ползвам допълнително здравно осигуряване). Питах гинеколожката и тя ми обясни, че ако искам да се възползвам от прегледите, които се поемат от Здравната каса, трябва да ида при личния лекар, който издава еднократно направление за проследяване на бременност. Тъй като гинеколожката ми работи и със ЗК, и с фондовете, така мога да се възползвам максимално от това, което ми се полага. Фондът ми има пакет, който надгражда пакета на ЗК и например не поема кръвните изследвания, а ЗК ще ги поеме.
Затова след празниците ще ида при личната и ще взема нужното направление.
Дано да съм ти била полезна.

# 4
Здравейте!

Здравей Simple Smile

Аз съм в 14 седмица и днес бях на преглед (на частно, ползвам допълнително здравно осигуряване). Питах гинеколожката и тя ми обясни, че ако искам да се възползвам от прегледите, които се поемат от Здравната каса, трябва да ида при личния лекар, който издава еднократно направление за проследяване на бременност. Тъй като гинеколожката ми работи и със ЗК, и с фондовете, така мога да се възползвам максимално от това, което ми се полага. Фондът ми има пакет, който надгражда пакета на ЗК и например не поема кръвните изследвания, а ЗК ще ги поеме.
Затова след празниците ще ида при личната и ще взема нужното направление.
Дано да съм ти била полезна.

Здравей, много ти благодаря за отговора! Аз също съм в 14 седмица вече. Записах се и по ЗК, но при друга лекарка, понеже моята не работи със ЗК. Но ходя и на двете места(като за частно също имам второ здравно осигуряване и мисля да се възползвам).

Общи условия

Активация на акаунт