АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 9)☀

• 42 781
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Аз нямам щастието мама да ми помага, починала е като съм била бебе, баба ми ме отгледа, но и тя почина преди почти 4 години. Моя мъж е със същата ситуация с разликата, че неговата майка не е починала, но пък пие, играе хазард иска му постоянно пари и тн. Общо взето нямаме близки 🤷‍♀️ малката си я отгледахме сами, на 2 годинки и нещо я оставих за преспиване за една вечер при една приятелка, която ми помага като сме на зор и това беше.
Хубаво е да има на кой да разчиташ, когато ти се наложи. Аз като получавах жлъчни кризи и ходех по доктори, развлачвах и бебето на 30 дни с мен Simple Smile не е много яко.
Да разведря темата, първата ми бебешка покупка от аутлета на Уайкики.

За мен си купих розови къси гащи за бременни, една тениска и нощница за кърмене - лятна, а от Лидл си взех два потника за кърмене Simple Smile
Аз поне почнах да правя жлъчни кризи като баткото беше на 3г и тъкмо бях убедила ММ да си направим второ. И преди имах проблеми, но тежки кризи не бях правила. Благодарна съм, че кризите започнаха преди да забременея. С последната и най-силната се озовах в 3ч през ноща в спешното с ММ и изплашено дете на 3г и половина и знаех, че е време да махна жлъчката. И пак бях доволна, защото на другия ден ММ беше дежурен 24ч и ако тогава бях направила криза трябваше да ходя сама с малкия в спешното. За мой късмет разбира се бяха и почивни дни и сестра ми не бяха във Варна. Като знам малкия колко беше изплашен въпреки, че баща му беше там, представям си ако го нямаше. Инжекцията, която ми биха и трябваше да подейства след уж 15мин, подейства след повече от 1ч. След няма и 20 дни бях без жлъчка и все още твърдя, че това е едно от най-добрите решения, който съм вземала.

# 76
Ааа, бебе давам, да ми готвят и да ми чистят - не Joy Най-мразя да ми се месят в домакинските задачи и да ми се ровят в шкафовете Joy

Иначе, струва ми се, че там където има намесена баба с ежедневна помощ, таткото остава малко встрани и трудно изгражда връзка с детето. Ако искам да ида на фризьор, лекар, да се видя с приятелка на спокойствие, мъжът ми поема детето и смея да кажа, че се включва супер много и в отглеждането му, и в домакинските задължения.

Колкото до неоставянето на детето на баба, аз не го правя щото детето ми е супер безценно. Просто виждам колко се изморявам аз и не мога да си представя да я оставя на някоя баба за цял ден сами, камо ли за повече. Майка ми вече гледа едно внуче на 2 и малко, и мога да кажа, че се скапва. Като искаме да ходим на море, почивка, си ходим тримата Heart Свеки като дойде в нас, не им светя на баба и внучка, възползвам се и излизам или върша дълго отлагани задачи вкъщи, но пампреси, приспиване, хранене, са си наши задължения с мъжа ми. И гледам да не прекалявам и да не отсъствам цял ден. Като пораснат и станат самостоятелни, да няма памперс, да няма нужда от приспиване, носене, да се хранят и обличат сами, тогава вече може и да остават при баба за няколко дена, че и повече, ако искат Grin Като са малки, е прекалено трудно просто.

Не и не е за пренебрегване и това, което каза Амели, че обикновено такива гостувания са съчетани с много непоискани съвети, често вмешателство и накрая всички са нервни. Да, включително и бабата. Свеки неведнъж си е тръгвала обидена, че не приемаме съветите й Grin

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 16:33 от Барбалена

# 77
Днес направо получавам Дежа ву от предната бременност с момиче. То не беше ритане, притягане, въртене. Преди малко се наложи доста сериозно да го побутна за да се мръдне, че така ми беше разтегнало матката, че чак ме болеше. Беше се навряло високо горе и натиска, не го знам къде мисли да ходи. Горе корема ми твърд и ме боли, а надолу място да искаш. А съм още в 21 седмица. Явно и това няма да седи мирно. А като си помисля, че се оплаквах от баткото. И вчера беше диво, обаче днес минава всякакви граници, а дето се вика още 400гр няма. Не, че не е приятно ама си припомних как беше предния път и направо тръпки ме побиха. Но пък може да се каже, че минах повече от половината бременост. Още няколко седмици, ще си имам други ядове и ще си спомням с носталгия колко добре ми е било бременна. 😂😂😂😂😂😂 Угодия нямам.

# 78
Следя темата с помоща.... И ми се прииска да се включа Joy
Аз чакам близнаци, майка ми работи всеки ден до 19:00 и почива само неделя, спомена ми ,че като родя може да си вземе отпуск един месец, от което малко ме е страх, един месец с нея, малко е досадна и дава акъл постоянно, но помага много като правихме ремонти и аз правех инвитро, инсеминации идваше и чистеше вкъщи, носеше за ядене, за да не се товаря Joy, свекърва ми.... Нямам много добри отношения с нея, в началото на връзката ми с мъжа ми ни правеше много интриги,   ревнуваше го много и му говореше, че не съм за него, въртя го на малкия си пръст и ако продължи да се вижда с мен, тя ще се отрече от него, ей такива неща , не общувам с нея от поне 8 години (може и повече да са станали) и не виждам как би ми помагала.... По скоро тя е от хората дето искат да се грижат за тях и да получават внимание , а не те да се грижат за някой.

Иначе вчера купих първите си бодита, много са сладки, от пепко са, взех размер 62, защото 56 ми се струваше прекалено малко, дано не отговарят, както си мисля или да се свият в сушилнята Sweat Smile

# 79
Моят мъж ръководи бизнеса си от вкъщи през голяма част от времето. Има някоя друга работна среща навън, но рядко и обикновено сме заедно. Та, той ще бъде през цялото време с нас, като се роди детето. Може би, би се наложило да го оставя за няколко часа, ако имаме важна среща с инвеститори и е в интерес на семейството да отидем. Но спокойно мога да си остана вкъщи.
Разбира се, може да го мисля едно, а да излезе напълно друго, но засега такава ми е настройката.

Аз имам жена, която се занимава с почистването на дома. Относно грижите за бебето, мисля да опитам напълно сама. Това дете го исках много и идеята да си го родя и да си го гледам, ме прави много щастлива. ❤

Видях, че преди споделяхте домашни любимци. Моята принцеса ще се роди в нашата джунгла от цели 3 кучета и 6 котки. Ще е голям цирк. 😂 Нямам търпение да видя  реакцията им като им докараме малък човек за приятел.

# 80
Аз чакам близнаци, майка ми работи всеки ден до 19:00 и почива само неделя, спомена ми ,че като родя може да си вземе отпуск един месец, от което малко ме е страх, един месец с нея, малко е досадна и дава акъл постоянно, но помага много като правихме ремонти и аз правех инвитро, инсеминации идваше и чистеше вкъщи, носеше за ядене, за да не се товаря Joy, свекърва ми.... Нямам много добри отношения с нея, в началото на връзката ми с мъжа ми ни правеше много интриги,   ревнуваше го много и му говореше, че не съм за него, въртя го на малкия си пръст и ако продължи да се вижда с мен, тя ще се отрече от него, ей такива неща , не общувам с нея от поне 8 години (може и повече да са станали) и не виждам как би ми помагала.... По скоро тя е от хората дето искат да се грижат за тях и да получават внимание , а не те да се грижат за някой.

Иначе вчера купих първите си бодита, много са сладки, от пепко са, взех размер 62, защото 56 ми се струваше прекалено малко, дано не отговарят, както си мисля или да се свият в сушилнята Sweat Smile
Дрехите, който съм купувала на децата от Пепко са си отговаряли на номерата. Свиват се в сушилнята, ама не чак толкова много. А и близнаците обикновенно са по дребни. Размер 56 е като за кукли, но той ти трябва, за близнаци даже не знам дали не е по добре и размер 50. Размер 56 отговаря на 56 см на детето, 62 на 62см и т.н. Долу горе като стане 56см и почва да му става малък размера. Баткото в момента е 130см и носи размер 140 от Пепко, защото 132 му е на кантар. 140 му е леко свободен, но то няма как да му е точно при положение, че не ми се купуват пак дрехи след 1м.

# 81
Моят мъж ръководи бизнеса си от вкъщи през голяма част от времето. Има някоя друга работна среща навън, но рядко и обикновено сме заедно. Та, той ще бъде през цялото време с нас, като се роди детето. Може би, би се наложило да го оставя за няколко часа, ако имаме важна среща с инвеститори и е в интерес на семейството да отидем. Но спокойно мога да си остана вкъщи.
Разбира се, може да го мисля едно, а да излезе напълно друго, но засега такава ми е настройката.

Аз имам жена, която се занимава с почистването на дома. Относно грижите за бебето, мисля да опитам напълно сама. Това дете го исках много и идеята да си го родя и да си го гледам, ме прави много щастлива. ❤

Видях, че преди споделяхте домашни любимци. Моята принцеса ще се роди в нашата джунгла от цели 3 кучета и 6 котки. Ще е голям цирк. 😂 Нямам търпение да видя  реакцията им като им докараме малък човек за приятел.
Ако може снимки на животинките,когато имате време☺😻

# 82
Благодаря bolibon, следващия път ще взема по мъничкия размер, подозирах, че ще са големи, но ме беше страх да взема по малкия номер.

Дрехите, който съм купувала на децата от Пепко са си отговаряли на номерата. Свиват се в сушилнята, ама не чак толкова много. А и близнаците обикновенно са по дребни. Размер 56 е като за кукли, но той ти трябва, за близнаци даже не знам дали не е по добре и размер 50. Размер 56 отговаря на 56 см на детето, 62 на 62см и т.н. Долу горе като стане 56см и почва да му става малък размера. Баткото в момента е 130см и носи размер 140 от Пепко, защото 132 му е на кантар. 140 му е леко свободен, но то няма как да му е точно при положение, че не ми се купуват пак дрехи след 1м.

# 83
Много си права Барбалена. Мен точно от това ме е страх и затова вече ограничих общуването със свекървата. Разбирахме се чудесно, направо беше нереално, ноо като забременях много акъли взе да ми дава. Защо искам секцио, името само ни накарваше да кажем и ние накрая казахме, че няма да е на никой кръстено. Промени си физиономията като и казахме и не и стана приятно, че няма да е на нея. И най-вече се изплаших като каза, че ще си взима отпуска като се роди бебка … аз съм самостоятелна от 14-годишна и мама никога не ми се е бъркала в изборите ми и сме като приятелки, но тя е и много млада моята майка на 42 е. А свекървата ми е над 55 и се усеща тази разлика в поколенията. С моята майка сме на един акъл буквално. И ако се случи това свекървата да идва постоянно като се роди бебка, най-вероятно ще се скараме, защото не искам никой да ми се меси. Ако имам нужда от помощ ще кажа, но все пак къде отива ролята на бащата, ако една баба се бута повече от него.

# 84
  • Варна
Минавам само да ви кажа, че в Лидл има страхотни памучни топове за кърмене Simple Smile Взех си два комплекта (общо 4бр) и съм сигурна, че доста време ще изкарам с тях.
Също искам да ви питам спрели ли сте се вече на козметика за бебо и ако да, каква ?
Много добри отзиви има за памперсите на Лидл, Lupilu. Чували ли сте ги ?

# 85
Потниците за кърмене на Лидл са супер, аз още преди си бях взела, сега ще си ги ползвам пак. Памперси на тяхната марка ползвам и в момента с малката, доволна съм.

Според мен това с помагането идва от техните разбирания - едно време са живели всипки заедно, майката ражда и свекървата поема грижите като уж опитна. И като при тях е било така, сега се чувстват длъжни да прехвърлят тези си разбирания и върху младите, обаче често срещат отпор и респективно нараства напрежението между поколенията.

# 86
Аз по всяка тема имам мнение да изкажа. Nerd
За памперсите на Lidl и аз съм чувала добри отзиви, но съм чувала и много лоши. Явно всяко дупе има различни предпочитания.
Взех комплект за бебета на Bioderma. По принцип и на Hipp съм хвърлила око.

Ах, този Lidl..ще разгледам какво имат, мерси за инфото!

# 87
И аз им бях хвърлила око, но не съм във Варна. Предните пъти ползвах душ гел и олио/тоалетно мляко на Хип, крем за подсичане на Бочко и Бепентен в случай на нужда. Сега пак тях ще взема. Памперсите на Лидл бях взела с баткото и не бях доволна, но това беше преди 5-6г. Памперсите си бяха хубави, но не подхождаха на неговата структура, и му пропускаха, беше на година и нещо. Предполагам, че от тогава са ги променили поне 2 пъти. Чувам много добри отзиви за тях, но не се е налагало да ги ползвам с малката.

# 88
Памперси с момиче се кълнях в Памперс, с момчето ми изпускаха, ползвах Лупилу до едно време, нощните взеха да изпускат, сега вече не пие мляко вечер или вода и нямаме проблем, но в началто е проба-грешка.

За козметика, с дъщеря ми бях взела Мустела, обаче тя изглеждаше малко преносена, кожата й се белеше и Мустелата й идваше сухичка, та я подарих и взех Хипп, с второто директно Хипп, ама да си кажа честно вече доста ме мързеше Simple Smile и е мазан с боди милк 3 пъти сигурно горкичкия Simple Smile само душ гел ползвам, и на Бидерма мицеларна вода за дупето, синята.

# 89
С памперсите е проба-грешка. Няма универсален модел, плюс, че с увеличаване на размера, може да им пасват различни марки.
Аз ще ползвам само душгеш на биодерма, така и не се научих да ги мажа тези деца с лосиони и олиа, може би и затова не са ми правили кожни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт