Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 722
  • 778
  •   2
Отговори
# 105
Ясно.
При мен това готвене е макс 2/седмица.
Правя хляб веднъж седмично.
Перални - тази седмица бяха 3. Спестих четвъртата просто защото свърших препарата за вълна. Пера на съкратените програми, между 30 и 60 мин.
С енергоспестяващи лунички съм. Гася абсолютно навсякъде, където не съм. Сега за пробата започнах да си пренареждам нещата така, че да съм предимно в стаята с по-малко крушки и да видим колко ще е токът.
Почти всичко,което не се ползва в момента, е извадено от контакта, исвен климатика, готварската печка и пералнята. Чудя се дали да не спра климатика и пералнята от тока, за пробата, но ще е другия месец. Печката не знам къде е закачена.

# 106
Аз съм в потрес ЧЕЗ от Септември до момента фактурите ми са между 72лв до 98лв.
сега ще кажа следното, а вие кажете нормални ли са ми сметките
Отопление и топла вода сме ТЕЦ - 100лв като няма парно 260 с парно.
Нямаме Климатици, нямаме бойлер !
имаме 3 комп. 1 телевизор, стандартна кухня, леко готвене пералня 1 път седмично.
ЕВН на ТЕЦ, готвене на газ, хладилник, фризер, пералня всеки ден, 2 компа и ТВ вечер, около 40 лед лунички
Токът ми е около 60лв/месец

# 107
38,45 лв. за април. Климатик е работил само един ден за няколко часа.

# 108
...а вие кажете нормални ли са ми сметките
Колко време работят компютрите.
Ваканцията, когато детето отиде при бабите, сметките ни падат с по 10+ лева. В общи линии не пуска нищо друго, затова си мисля, че е от компютъра.
Вие щом имате 3, напълно възможно е 30+ лв. да са от тях.

Колко човека сте?

# 109
...а вие кажете нормални ли са ми сметките
Колко време работят компютрите.
Ваканцията, когато детето отиде при бабите, сметките ни падат с по 10+ лева. В общи линии не пуска нищо друго, затова си мисля, че е от компютъра.
Вие щом имате 3, напълно възможно е 30+ лв. да са от тях.

Колко човека сте?

Геймърския- 15часа
Лаптопи 2 бр. - 8часа
Онзи ден пак платих новата сметка 74лв.

# 110
  • Варна
От 20.04 до 20.05 - 94 лв.
Климатика е работил само два дни през този период.Всичко друго е на ток.

# 111
104.
Но аз си пусках да духа, хладно ни беше вечер Satisfied

# 112
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
70лв-бойлер, съдомиялна, пералня(нощна тарифа). Готвя с кукър или фраер.

# 113
13,60
Честно, не знам на какво се дължи.

# 114
  • Велики Преслав
196 лв, на единия етаж
5 на втопия

На първия работят 1  климатик, 2 бойлера, 2 хладилника и 1 фризер.
Готви се редовно и доста продължително.
Отделно има още странични периферии, които са много енергоемки.

# 115
Леле, Нарциса, такава сметка за ток не сме имали от преди 20 години Simple Smile!
Нашата от 22.04 до 23.05. е 80.46лв, климатици не са пускани, нямам съдомиялна и сушилня, на бойлер сме.
Готвя вече предимно в мултикукър, фурната да съм я ползвала 5-6 пъти. Пералня пускам  всеки ден, понякога и по две, събота и неделя по 3-4. Добре, че имам голяма южна тераса и дрехите съхнат за няколко часа Simple Smile.

# 116
109 лв.,евн.Климатиците не са пускани,каменна къща сме и е доста приятно хладно денем не надвишава 21 градуса,само в южната детска става 22.Позлваме бойлер 150 л.,пералня всеки ден,понякога и по 3-4 с малко бебе сме.Сушилня съответно,няма кой да се занимава да простира,печка всеки ден,най малкото котлоните,кукър или фрайер всеки ден (трябва да се яде все пак 🤪).Хладилник и миялна и това са ни по големите уреди.Телевизорите,лаптопа,таблетите и телефоните са ясни.Крушките са енергоспестяващи навсякъде.Миналата година беше към 80 лв.,единствено миялната е нов уред от тогава,но и пералните бяха по малко.Абе доволни сме,нормална сметка ми се вижда за четири човека,двама от които вкъщи постоянно,понякога и третия 😁.

# 117
40,08 лв. за месец май.

# 118
38,30 лв. От 17.04-16.05.
Електрохолд(ЧЕЗ)....

# 119
70 лв за периода 15.04-15.05, ЕВН.
Всекидневно готвене, робот, два броя тв, хладилник с фризер + ледогенератора му е пуснат вече, бойлер, пералня през ден.

Общи условия

Активация на акаунт