Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 782
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
  • Велико Търново
Нелина лондон, само ТВ в хола работи повече наистина, а той е вързан с буфер, колони и рисийвър т. Е. Когато се пусне и тръгва всичко.
Чичко тревичко, не се топлим на ток, бойлер +пералня и съдомиялна са с топла вода от котел/панели и също не ги броя като значими консуматори.
Тета, няма да стоим на тъмно и студено, все ще си платим и тока, ама е тъпо да си си правил някаква сметка, да гониш някакви разходни норми и в един момент да не стават нещата по план. Поне мен ме дразни и ми се иска да разнищя и да разбера.
Утре ще закача устройството преди разклонителя в който са вкарани всички кабели на ТВ и атуража му и ще видя колко ще покаже. За другите ТВ, няма да мога, защото няма място зад тях, но този в хола(най големия) ще засека.

# 556
Тъп въпрос, но ще го задам. Разлика в цена за битов клиент има ли между трифазен и монофазен ток на една и съща мощност?

# 557
  • София/Варна
Тъп въпрос, но ще го задам. Разлика в цена за битов клиент има ли между трифазен и монофазен ток на една и съща мощност?
Няма

# 558
Направо нереални ми се струват сметки от порядъка на 25-35-40лв при изброените консуматори на ел. енергия!
Такива сметки и без отопление не сме имали и от преди 10-15 години, въпреки, че купуваме ел.уреди с висок енергиен клас! Ми тя майка ми където живее сама има доста по високи сметки от споменатите. Не се заяждам, завиждам ви Simple Smile!

# 559
Защото това са сметки без бойлер. Той е около 35 лв., като се добавят към тези 35-40 лв. си става сметка 70-80 лв., което е съвсем нормално за домакинство без оптление на ток.

# 560
И аз завиждам на сметки с 3-4 климатика, отопление и сметки под 100лв.
Нашата е 84 лв без малко. Сметката е излязла на 22.11. Предполагам, че периодът е от средата на октомври до средата на ноември. При нас, СИ България, беше топло, рядко сме включвали климатик за отопление (най-често в детската). Бойлер, пералня, готвене, хладилник с фризер. Доволна съм от сметката. Следващия месец вече ще е около 100 лв предполагам, защото започнахме да се отопляваме.

# 561
Направо нереални ми се струват сметки от порядъка на 25-35-40лв при изброените консуматори на ел. енергия!
Такива сметки и без отопление не сме имали и от преди 10-15 години, въпреки, че купуваме ел.уреди с висок енергиен клас! Ми тя майка ми където живее сама има доста по високи сметки от споменатите. Не се заяждам, завиждам ви Simple Smile!
Ако вкараме и БГВ (битова гореща вода) в сметките, то ще излезе съвсем друга работа, не виждам защо се завижда. Моята БГВ е на природен газ и само за нея последните месеци плащам 70-100 лв! Това е все едно изброените консуматори + бойлер и сметката за ток да ми е 100-120 лв/месец. Ако включеим и отопление на ток, то работата излиза извън контрол.

Други пък плащат за БГВ на топлофикация, и там съм чувал, че сметките не са малки.

# 562
  • София
34лв, днес дойде сметката.

# 563
142 лв.,от 22.10. до 22.11.Пускани два климатика постоянно на 21 градуса,един панел нощем на 22 градуса,бойлер голям,съдомиялна всеки ден,пералня и сушилня по две на ден,понякога и повече,кукър,фрайер или печка за готвене всеки ден,три телевизора,единият работи постоянно.Къща,към 90-100 квадрата е етажа,с външна и вътрешна изолация.Доста добре,миналата година беше с 30 лв. повече,но сменихме единия климатик тази есен.А и беше по топло времето.

# 564
123 лева...маслен радиатор и климатик за топлото. Другото е обичайното...

# 565
58 лв
Без отопление и топла вода, готвим на газ

# 566
  • Велико Търново
ММ изплю камъчето, усилвателя харчи по 300в на час. Каза ми не се занимавай да засичаш. Не че обяснява 20те лева горница, но все пак донякъде оправдава сумата, предвид минимум 10ч работа на ден.

# 567
300 W х 10 часа = 3 kwh за ден

Миналият месец беше с 31 дни.
3 х 31 = 93 kwh

Което е точно 20.14 лв.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 14:10 от Не се сърди, човече

# 568
  • Пловдив
Аз не съм замервала телевизора, но в упътването пишеше ,че харчи между 200 и 300 W/h ,а на икономичен режим (аз не виждам разлика) около 100W .Когато някой месец не ходя на работа и съм вкъщи ,ТВ работи по цял ден на музика .Сметката ни е поне 12-15 лв + предимно от него .

# 569
Ами да харчи, нали за това е купен - да работи и да гледам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт