Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 758
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
Духи  в мазите има контакти които са към общия ток. Да не би там някой да прави нещо? Нашият образ нещо включваше там, ще питам мм какво точно беше..и това само зимните месеци го правеше...бе бая време си прекарваше там...

# 601
Зиме, лете все ми е такъв тока. Затова казвам - като си направят средно някакво за електромер и толкоз 😁
При нас не е така. Като включим зимата сушилнята, веднага се отразява. Лятото с климатика също.
Фризерът ви отделен ли е?

# 602
Нашата сметка от 23.10 - 22.11.22г е 86.34лв., без отопление, с бойлер, без съдомиялна и сушилня. От както минахме на зимно време пералнята я пускам след 22.00 часа на нощна тарифа. Пускам всяка вечер а събота и неделя по 3-4, също почти всичко пера на 60 градуса. Климатиците за първи път ги пуснахме на 27.11 така, че другата сметка вече ще е по висока.

# 603
Зиме, лете все ми е такъв тока. Затова казвам - като си направят средно някакво за електромер и толкоз 😁
При нас не е така. Като включим зимата сушилнята, веднага се отразява. Лятото с климатика също.
Фризерът ви отделен ли е?
Нямам сушилня. Да отделен е. Но едва ли хаби ток повече от бойлер и климатик взети заедно. Абсурд просто. А+ са ни всички уреди.

# 604
Възможно е. Баба ми като започна да се храни от социален патронаж, защото не може да готви, изпразни и спря фризера. С 20 лв. падна сметката.
Писала съм в предишните теми и за фризера на родителите ми. Нещо се беше бъгнал и им докарваше 40 лв. отгоре.

# 605
  • Пловдив
Родителите ми имат апартамент ,в който не се живее .Фризерът и хладилникът , обаче работеха .Преди няколко месеца изключиха хладилника и остана само фризера .Не знам какъв енергиен клас е ,но не е много стар - висок фризер с чекмеджета .Ето извадка колко е консумирал последните месеци ,като става ясно ,че дори не се отваря .

# 606
Здравейте! Наемателите ми имат сметка за ток от около 8 лева за един месец. Направих справка в интернет и това излезе. Според вас това нормално ли е?

# 607
Страх те е да не крадат ток от някъде ли?

# 608
Нормално е ако са пребивавали ден два в засечения период.

# 609
Страх те е да не крадат ток от някъде ли?

Не оказа се че е предния месец, въпреки че я платих преди да се нанесат 🤨

# 610
Гледай си периодите на засичане...пише си до кое число е фактурата.
Пример...до 15.10.е засечено, а фактурата излиза на 31.10...така имаш едни 15 дена..които ти трябва да платиш, ако наемател е влязъл на 1.11.

# 611
5 лед крушки просто няма как технологично да изхарчат 20 лв. ток дори да светят денонощно, имате някакъв проблем. Аз плащам за 8 етажа, със сензорно осветление, домофони и електрическа брава 4 лева!

# 612
За ноември 190лв.Две домакинства,два климатика денонощно,два през половината време (алтернативно отопление са),сушилня,миялна...

# 613
Това с двете домакинства не е добре. Как разбирате кой колко е консумирал? Как си делите сметката?

# 614

Общи условия

Активация на акаунт