Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 369
  • 778
  •   1
Отговори
# 750
Моята сметка за апартамента е 29 лв.Не живеем там, ползваме по няколко часа  ако се наложи. Два дни от отчетния период е работил климатик, не знам бойлера колко е бил включван може би 3-4 пъти. Иначе по няколко перални перални седмично, и постоянно включени два фризера и хладилник.

# 751
  • София
Разбира се, че ги ползваме. Аз работя от вкъщи 24/7. Бойлер нямаме, на парно сме. Повече от 25лв за ток не сме плащали досега. А всички електроуреди си ползваме непрекъснато, но всичко, което сме купували, сме гледали да е ААА+. Водата ни е 4 кубика на месец - да, почти не се къпем вкъщи, а директно в залата всеки ден след тренировка Simple Smile Имаме една пералня и едни чинии, а ние сме двама човека.

# 752
Офф, а нашата вода е между 15-20 куб.м. всеки месец, сина ми и мъжа ми ги е гнус да се къпят във фитнеса, въпреки, че по техни думи е много чисто! Явно има много голямо значение към кое енерго дружество е домакинството! Е и много други фактори имат значение, за едни е нормално 1-2 перални на седмица, за други 10 Simple Smile! За радост или за съжаление, ние сме от вторите!

# 753
Е то ако вземем да се къпем у фитнесите и у комшийката и отоплението е родопско одеало или домашна ракийка, тогава наистина не само ще имаме ниски сметки, ми и енергото ще ни връща.

# 754
  • Пловдив
И у нас ,климатикът на втори етаж не работи .Четейки тук , ми просветна ,че причината е в топлото време . Blush
Ще взема да спра  този на първи етаж ,защото времето е меко ,но тогава май ще спя с 3 родопски  одеала на втори етаж . .Grinning  

Шегата настрана ,декември бе топъл ,но 50% от сутрините тревата ни бе замръзнала (максимум 0°) .Сериозно ли смятате ,че отоплението не се включва ,защото навън е топло ?По-скоро  благодарете на съседите ,които ви отопляват .

# 755
  • София
Защо, какъв е проблемът да се къпя във фитнеса? При положение, че това се заплаща, а да не говоря, че това е възпитание и спортна култура. А другите измишльотини, които изброи, направо си ги изсмука от пръстите.

# 756
Защо, какъв е проблемът да се къпя във фитнеса? При положение, че това се заплаща, а да не говоря, че това е възпитание и спортна култура. А другите измишльотини, които изброи, направо си ги изсмука от пръстите.
Ми незнам, аз като почна пандемията , изкупих един затворен фитнес и си оборудвах личен. Ползвам си моята баня, но във фитнес залата до нас като ходя (повече за социални контакти 1 път седмично) не го ползвам техния душ, някак не ми е хигиенично. Същото е и с хотелските джакузита. Само крушки, хладилник и телевизор/лаптоп горят над 25 лева месечно!

# 757
  • София
Ха, добре. Не ми се спори. И крушките ми вкъщи са три пъти А плюс. Нали сметките ги плащаме ние, мисля, че сме наясно. А за хигиенично - ти в какъв фитнес ходиш, че не ти е комфортно да те къпеш там? Залата, която посещавам има по-хубави бани от тази вкъщи Simple Smile Всичко явно зависи.

# 758
Една пералня ли пускате седмично?
А колко често ползвате хлебопекарната? Питам, защото аз си бях направила груба сметка, че при използване на хлебопекарната всяка нощ, сметката ми се повиши с около 10лв.

# 759
Съществува ли човек, който пуска по 1 пералня седмично?! Flushed

# 760
  • München, Deutschland
Ние пускаме средно 1,5 до 2 седмично, двама човека, освен след като сме пътували на почивка, тогава има повече. Също ако подменям примерно зимни завивки с летни, тогава може да се съберат повече, но нормалното са до 2 перални.

# 761
Тук направо забих. Какво значи 1.5 перални? Че то дори и за двама, една цветна, бяла, спално бельо... ето ти ги 3, при абсолютен минимум.

# 762
  • München, Deutschland
Осреднено 1,5, т.е. обикновено една седмица 2, другата 1.

Скрит текст:
Бели неща не носим много, не се събира цяла пералня за много време, даже се ядосвам, че стоят 3 тениски в коша. Та бялата е веднъж на 4 седмици поне.

Цветна има винаги, но пералнята е огромна, 6кг май, събира всичко от седмицата. Половината време, т.е. 2-3 дни сме хоум офис, нося едно долнище 2-3 дни и събота го пера. Тениските не заемат място в пералнята, дали са 2 или 7, все тая. Кърпи за къпане, кухненски кърпи сменям 1 път седмично, през деня кухненската я се ползва веднъж, я не... В едната баня в някои дни влизаме само да вземем нещо, не се ползва толкова често. И стават там 15 тениски, блузи или ризи седмично, дънки не пера на 2 обувания, т.е. ако съм в офиса 2 дни, няма веднага да ги пера, но да кажем 1 панталон средно, кърпи за баня и дреболии / бельо. Преспокойно влизат в една пералня, че и още може. Пералнята сама изчислява колко време да пере според масата на дрехите в нея, така че мога да пусна 2 непълни или една натъпкана... Когато събера чаршафи, евентуално покривка, одеяло, пускам повече, де, но говорех за нещо средно.

Сссс, защо, вие колко пускате? Аз се чудя как се събират толкова като чета. Веднъж една съфорумка обясни за семейството й от 5ма души, които спортуват редовно и живеят в дъждовна страна, където външни дрехи за колело също трябва да се перат, защото и след едно обличане са кални - ок, разбирам. Но за двама души, чиито хобита не са спорт, колко да са... Чудя се просто...

# 763
6 кг не е огромна, даже малка. Моята е 9 и всеки ден пускам по една пълна (тъмна) - всеки като се съблече след работа/училище/репетиции (особено зимата). Понякога по две, като се събере и бялата на 2-3 дни. И като сложим и чаршафи и кърпи и отиват 10тина на седмица поне... Ако ходим на ски/почивка тогава трудно наваксвам 😁
Оф тва с прането е като с готвенето - тамън стане манджата, айде напълни се миялната и пак няма нищо за ядене... И на другия ден пак нещо трябва да се мисли да се готвииии...

# 764
Ами моята е 9кг, също не я пълня в момента. От скоро съм сама с детенце на 2г. Неговите са ясни, въртят се постоянно. За себе си също събирам общо взето трудно, че още си се гледаме вкъщи, но именно, защото ме дразнят в коша, пускам. Съботно, когато сменям и чаршафи, една пералня със завивката (седи без калъф, моя грешка) една с чаршафи, една кърпи, и това са 3 за деня, минимум. Отделно другите.

Общи условия

Активация на акаунт