Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 794
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
# 181
32,88 лв. София, Електрохолд. След повишението от 1 юли.
16.06-16.07.
Уреди с висок клас енергийна ефективност...

# 182
  • при него
Самоцитирам се със сметката от предишния месец, която беше 67 лева. Подробности в скрития текст.
Скрит текст:
Хайде и аз...
67 лева
Скрит текст:
2 хладилника; готвене, 2 пъти в седмицата по 2 котлона (стандартни неща като пилешка супа, кюфтета, тиквички, филийки с яйца) + аспиратор, 2 пъти поне в седмицата фурна  ( за по час- час и половина); пералня и сушилня между 4 и 6 пъти седмично, пералнята за около час, сушилнята около час и половина-два, на пускане; съдомиялна всеки ден, рядко пропускам, програма или 50 минути или час и 20 минути; телевизори: 2 големи всеки ден, за около 3-4 часа, единия е с озвучителна система; 1 по-малък телевизор, всеки ден по 5-6 часа; лаптоп 8-10 часа на ден; кафе-машина и микровълнова всеки ден по няколко пъти; осветление, всичко е лед, конзола, през уикенда за по 2-3 часа; климатици, през този месец по-скоро спорадично.

Нова сметка 73 лева. Към изброените от предишния месец, промяната е в употребата на климатиците. Работили са средно 2 климатика, по средно 4-6 часа на ден, средно 2-3 дни в седмицата. Добавили са към сметката 7 лева.

# 183
Последната ми сметка е 26,77, такова число не съм виждала от много години.
Може ли някой да ми помогне. Към Енергохолд, къде мога да видя фактурата ми. От скоро съм с нови уреди и ще ми е полезно? Благодаря.

# 184
Бойлер имате ли?

# 185
75 лв, Електрохолд.Редуцирала съм сушилнята, затова не е 90, но предни години лятото сме имали по-ниски, а консумацията е същата.
Къща, два етажа(около 200кв.) ползваме жилищна площ, градинско осветление.Уреди на ток, без климатици.Болерът е на газ.
Готви се всеки ден, перални 1-2 всеки ден,включени 2 лаптопа и сървър, 3 телевизора вечер предимно.

# 186
23 лв, Електрохолд. Нормални уреди за домакинство от 2-ма човека - пералня 2 пъти седмично (даже понякога и повече), рутер, 2 телевизора (но се пускат рядко вечерно време), хладилник с фризер (24/7), 2 компютъра включени по цял ден (даже и монитор допълнително има), климатик, който охлажда в големите жеги следобяд почти всеки ден. 1 седмица ни нямаше предния месец, това също оказва влияние. Готви се 2-3 пъти седмично. Цялото осветление е лед, сигурно и това има значение.

# 187
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Варна-67лв.,доволна съм.

# 188
55 лв  аз.
Предната беше 65...

# 189
78лв. предната,сега 86 лв.Единствената промяна е един тв,големият е на ремонт и сложихме една стара плазма 40 инча три пръста дебела.Не съм вярвала че тв гледащ се 3-4 часа на ден ще гори толкова.

# 190
Чета, чета и се чудя защо имаме толкова големи сметки. 140лв. Трима сме, двама постоянно в къщи, бойлер 150л( нов). Готвене всеки ден, миялна, пералня, сега сушилнята не е ползвам. Един телевизор, един лаптоп и един настолен компютър. Изцяло лед осветление. Единствено имаме осветление на двора, но преди го бях смятала излизаше до 20лв. Тази сметка е без климатик. Зимата с отопление сме стигали до 380лв, но  за зима смятам, че е нормално .
Не че ви успокоявам, но нашата сметка е 138 лв отново 3-ма човека, климатик само вечер в двете спални за по 3 часа. Бойлер 80л, който не се изключва - ежедневно се къпем и тримата, не сме по цял ден вкъщи, тв, хладилник, печка, пералня почти всеки ден, сушилня един път седмично, миялна всеки ден, компютър настолен по няколко часа на ден, чак не мога да повярвам, че има хора със сметка 11 лв, да сам човек, но *3 излиза 33... Всички електроуреди са нови и уж икономични, и лед осветление

# 191
37лв, с 2 отгоре върху предната, като разлкиката е само в по-честата употреба на климатик.

# 192
Лещичка, от 1 юли цената на ел. енергията е по висока и от там идва разликата в сметката при една и съща консумация.

# 193
  • Sofia
44лв,доволна съм

# 194
Лещичка, от 1 юли цената на ел. енергията е по висока и от там идва разликата в сметката при една и съща консумация.
То заради по-високите цени пък пишат и 20-30 лв сметки😉
На нас на вилата ни е 30 - имаме само бойлер, който се пуска 4 пъти месечно, 2 лампи и мини хладилник. Няма печки, котлони, пералня, даже тостер няма (примерно).
Как същата сума става при нормално ежедневие не ми е понятно. Електромерът е нов, има си две тарифи, отчитам данните сама онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт