Пазарът на земеделска земя в България - сделки, новини, тенденции

• 33 033
  • 624
  •   1
Отговори
# 615
А аз си мислех, че земята била ограничена, пък те кутийките (апартаменти) били с по-добър ръст. Ти да видиш.

# 616
Има и хеликоптери, но ти имаш ли?

# 617
  • Варна
В Добруджа рентата падна с 20% . Логично е и цената на земята да падне.

# 618
  • Далечният изток
Ами изкарваш договори за 20 години като нещо необичайно и аз ти казвам, че не е. Има и за 30 години.
Какво общо имат хеликоптерите, още повече пък имам ли аз?!

# 619
В Добруджа рентата падна с 20% . Логично е и цената на земята да падне.
Рентата е само един от ценообразуващите фактори.
Ако догодина се повиши, купувача ще доплаща ли?

# 620
Ами изкарваш договори за 20 години като нещо необичайно и аз ти казвам, че не е. Има и за 30 години.
Какво общо имат хеликоптерите, още повече пък имам ли аз?!

Да, не случайно го написах така. Напиши каква е твоята дефиниция за думата необичайно. Защото сигурно има и за 30 години, както има за 20, има и хеликоптери, но ти нямаш нито едно от тези неща като повечето хора, това за мен ги прави необичайни. Просто това е значението на думата според речника.

# 621
  • Далечният изток
Нещо, което се прави рядко - ти така го изкара като писа, че да, имало и такива договори за 20 години. Не е необичайно, не е и рядко. Договори за аренда се сключват и за 20, и за 30 години. Кои неща нямам?! Аз това работя. Освен, че пиша договори, идват и клиенти с най-различни договори за аренда. Какво имам, какво нямам лично аз, не знам какво значение има...

# 622
Здравейте! А ако се сключи договор за аренда и се налага продажба на земята преди изтичането му,  как трябва да се постъпи?
Колко е минималният срок на такъв договор?

# 623
Питай арендатора, те много често купуват. А и в договора вероятно пише, че първо на него трябва да предложиш. Иначе може да продадеш и на друг, но на лоша цена. А в договора си пише как се разваля, вероятно с неустойка.

# 624
  • Далечният изток
Ами те продажбите обикновено се случват на земи, които се обработват и за които има сключен договор за аренда. Даже като се замисля не ми се е случвало да се продават земи, за които не е сключен договор... Новият собственик встъпва вместо продавача като арендодател и започва да си получава рентата от момента на продажбата.

Общи условия

Активация на акаунт