Целулит - 12 тема

• 76 330
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
И в допълнение на  алена 🌻,може би нещо,което знаеш,но за всеки случай.
Избягвай областта на корема при четковия масаж.
Аз си причиних извънциклично кървене за ден,след масаж на корема и крем Кройтерхоф.
Лека бременност!

# 271
Моят е Casada Tappymed II:

Предназначен е за масаж на кръст, гръб, врат и в тези зони също прави чудеса при мен Simple Smile Вижда се къде е инфрареда, а над него е масажната глава - има опция за избор между 4 накрайника. Аз ползвам този, който е, като бодли.

Мислех, че отдавна не се намира, но в една група - моментално го намериха на разни места. Сега новият модел Tappymed III е без индраред, затова - уточнявам да се търси този втория.

А доволна ли си? Видим ефект има ли? Колко често го ползваш? С крем, без крем?

Добавям и отчетно при мен нещата. Минаха 6 процедури LPG + 6 Venus legacy. Има ефект - да. Заглаждане има, по-малко релефно е. Някак стягане. И една страхотна гладкост на кожата. Но при мен целулита е доста. И уви, пак си е портокалова кожата. По-малко е релефа, позагладено е, както казах. Свалих и 7 кг от началото на процедурите ( с диета). Но...... Не е чудо. Само някакво подобрение да не е отблъскващо. Но пак са ми целулитни краката. И релефни.

Зимата обмислям да пробвам други процедури. Много се колебая дали ще има значим ефект, ако всеки месец правя по 1 легасу+ LPG? Някой ползва ли ги системно?
Или да пробвам директно нещо по-драстично...... 🙄

# 272
Здравейте момичета! Присъединявам се към вас с моя разказ, след което ще прочета написаното до тук. На 6 окт 2021 родих сина ми като през бременността не бях качила много килограми и изглеждах доста добре. За съжаление след раждането нещо се обърка и рязко започнах да трупам. Подобрих начина си на хранене като в момента не консумирам почти никакви въглехидрати (само бобови култури и плодове). Пия минимум 2л вода на ден. Наясно съм, че докато кърмя няма да мога да отслабна. От няколко дни включих и велоергометър. Така, до тук за общото ми състояние.
За целулита конкретно - винаги съм имала такъв, даже и като съм слаба пак, но до сега не ме е притеснявало толкова. Сега за първи път за замислям да взема някакви конкретни мерки. Насочила съм се към антицелулитни масажи в комбинация с целутеон. Моя приятелка посещава една масажистка в Русе и ми даде много добри отзиви за резултатите. Надявам се старта, който съм си дала с храната и приема на вода да спомогне също.
Видях, че сте дали препоръки за това какво може да правя и вкъщи - четки, кремове и т.н. Ами това е за сега от мен 🙂

# 273
Кърменето не пречи на отслабването. Въпросът е в скоростта и привтите калории. Не Дюкан, стриктна 90дд и други орязващи калории и макронутриенти, витамини и тн диети, ами просто лек дефицит, като първите 6-8 седмици най-добре да са поддържащи калории и чак като кърменето се получи и стабилизира, да се намалят леко количествата(скорост 1-2 кг на месец). Аз свалям на 2000-2100 калории докато кърмя, поддържам 56 кг на 2500+ , като тренирам и се движа доста, но доста майки имат висок енергоразход с разходки, чистене и грижа за бебето + някоя и друга тренировка. Освен ако няма конкретен хормонален проблем като високо тсх по време на кърмене, чувствителност към високия пролактин, ИР и тн, няма причина да не отслабнете по време на кърмене.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 12:35 от snowwhite12

# 274
  • France
Кърменето не пречи на отслабването.
Това не е вярно при всички жени. Пролактинът е особен хормон, който скапва мускулите, усилва апетита и може като цяло да забави метаболизма. 90 дневната диета не я препоръчвам. Аз дебелея от нея.

# 275
Ако прочетеш поста ми до край, ще видиш, че не твърдя, че е при всички жени. И 90 дневната не съм препоръчвала никъде.

# 276
  • France
Не твърдя, че препоръчваш 90 дневната, допълвам. Но въпреки, че прочетох втори път поста ти, намирам, че си твърде категорична за кърменето и отслабването. Не винаги е въпрос до калориен дефицит, защото влизат и други х-ове в уравнението.
Казвам го за да успокоя ако има момичета, които не отслабват, въпреки усилията. Целулитът също много се влияе от кърменето. При мен беше силно негативно.

# 277
Относно кърменето, аз лично свалих много кг докато кърмих и като спрях,  качих.

# 278
  • France
Ти си от късметлийките Blush

# 279
Аз дебелеех прогресивно по време на кърмене.Като спрях отслабнах.И с двете ми деца беше така.

# 280
  • France
Аз стагнирах и двата пъти. Като отбих и буквално се "спихнах".

# 281
Индивидуално е. Аз също при три деца след раждане бях по 55 кг и като започнах да кърмя качих по 5-6 кг, които свалих бързо след спиране на кърменето, но до колкото знам по време на кърмене не е желателно да се спортува интензивно и да се правят строги диети, защото се освобождават токсини, част от които отиват в кърмата.

# 282
  • в 1001-та нощ
Здравейте момичета! Присъединявам се към вас с моя разказ, след което ще прочета написаното до тук. На 6 окт 2021 родих сина ми като през бременността не бях качила много килограми и изглеждах доста добре. За съжаление след раждането нещо се обърка и рязко започнах да трупам. Подобрих начина си на хранене като в момента не консумирам почти никакви въглехидрати (само бобови култури и плодове). Пия минимум 2л вода на ден. Наясно съм, че докато кърмя няма да мога да отслабна. От няколко дни включих и велоергометър. Така, до тук за общото ми състояние.
За целулита конкретно - винаги съм имала такъв, даже и като съм слаба пак, но до сега не ме е притеснявало толкова. Сега за първи път за замислям да взема някакви конкретни мерки. Насочила съм се към антицелулитни масажи в комбинация с целутеон. Моя приятелка посещава една масажистка в Русе и ми даде много добри отзиви за резултатите. Надявам се старта, който съм си дала с храната и приема на вода да спомогне също.
Видях, че сте дали препоръки за това какво може да правя и вкъщи - четки, кремове и т.н. Ами това е за сега от мен 🙂

Вероятно и целулитът ти е хормонално обуловен, както и качените килограми, които не можеш лесно да свалиш, и докато не приключиш с кърменето и да се нормализират хормоните, ще е трудно да върнеш предишната си форма.

Относно храненето - темата е по-дълбока. Има храни, които уж са здравословни, но ако ти не ги усвояваш и имаш нетолерантност към тях - това се отразява и на метаболизма и на други процеси в тялото, в резултат на което качваш килограми. В твоя случай предполагам причината е в различния хормонален фон, различен от този преди бременността, и той ще се нормализира, като приключиш с кърменето.

Все пак, можеш да изследваш статуса и на щитовидната жлеза, защото има пряка връзка с метаболизма, а за да не се луташ - shortcut към всички отговори и взаимовръзки - хормони / хранене / метаболизъм / непоносимости / инсулинова резистентност - можеш да видиш в книгата "Метаболитният план"  - за ден, два се изчита същественото в началото. Можеш да започнеш да се самонаблюдаваш, което е важно и се препоръчва от повечето лекари.

Аз преди месец правих тест за хр. нетолерантност, след което изчетох доста, изгледах доста видеа от лекари, наблюдавам се постоянно, имам чувството, че съм живяла в слепота до сега. Обмислям и да си направя ДНК тест, ама нещо не ми се дават тези пари сега и ще го обсъдя с лекар в Детокс центъра. Ако тук някой е правил - ще се радвам да сподели.

# 283
  • Sofia
Аленка, би ли споделила какъв е този генетичен тест и къде се прави?

# 284
  • в 1001-та нощ
Този тест обмислям, а тук четох за него. При поръчка получаваш материалите и сам в къщи правиш натривка.

Общи условия

Активация на акаунт