Целулит - 12 тема

• 76 382
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
  • София
А някой има ли опит с подобен продукт https://remedium.bg/bela-dona-tselulit-tb-84br-barbel-drexel-065 … mc_eid=3599a53f23

# 286
Аз преди месец правих тест за хр. нетолерантност, след което изчетох доста, изгледах доста видеа от лекари, наблюдавам се постоянно, имам чувството, че съм живяла в слепота до сега. Обмислям и да си направя ДНК тест, ама нещо не ми се дават тези пари сега и ще го обсъдя с лекар в Детокс центъра. Ако тук някой е правил - ще се радвам да сподели.
Защо, какво установи, откакто прави този тест? За кои неща по-точно ти се "отвориха" очите?

# 287
Много благодаря на всички включили се! Знам, че някои момичета отслабват по време на кърмене, но знам и че не съм единствената която е напълняла, знам и защо се е получило така. Щитовидната жлеза ми е ок, изследвах я преди месец. Със спорта и диетата не прекалявам, просто малко кардио и леко ограничаване на въглехидратите. Абе квото такова. Пак казвам - поне спрях да качвам.
Иначе и аз съм се замисляла за тези тестове за непоносимост. Доста останах очудена като разбрах, че моя приятелка пълнее от някакъв зеленчук беше, но не помня какъв Confused

# 288
Колко е ТСХ и антителата?

# 289
  • в 1001-та нощ
Аз преди месец правих тест за хр. нетолерантност, след което изчетох доста, изгледах доста видеа от лекари, наблюдавам се постоянно, имам чувството, че съм живяла в слепота до сега. Обмислям и да си направя ДНК тест, ама нещо не ми се дават тези пари сега и ще го обсъдя с лекар в Детокс центъра. Ако тук някой е правил - ще се радвам да сподели.
Защо, какво установи, откакто прави този тест? За кои неща по-точно ти се "отвориха" очите?

Гледам да пиша по обрано, тъй като вероятно ще има недоволни от off-topic-a, макар, че то има връзка и не е съвсем в страни от темата . Може да пуснем отделна тема, ако има интерес, но тя предполагам ще умре във времето.

Хранителната нетолерантност е едно на ръка. Когато дадена храна не се усвоява, имунната система реагира на въпросния белтък с антитела, тръгват възпалителни процеси, в перспектива автоимунни, отделя се хистамин. При висок хистамин - знаете, задържа се вода, коремът се подува. Но високият хистамин може да е поради това, че липсва ензима, който го разгражда, също и поради прекомерен прием на хистаминови храни.

Аз, например, видях, че има нетолерантност към един от белтъците в кравето мляко, глутен, някои ядки. Спрях ги, като взех козе мляко, козе сирене, кози кашкавал. Проблемът уж се реши и ... се задълбочи. Така разбрах, че зрелите храни, които ферментират, каквито са кашкавала и сиренето - съдържат доста хистамин, но не само те, а и плодове, зеленчуци и други, които могат да задълбочат този проблем.

Чревното здраве с изключително важно. Там е 70-80% от имунната система, процесите участват в много други метаболитни процеси, жлези, хормони, сън ... Дълбока е темата, за да се разкаже с 2 изречения - тук по нашата тема са естрогените, естрогеновата доминантност.

На всеки бих препоръчала да не игнорира това и да се задълбочи - което значи и четене и самонаблюдение. Който има желание може да се тества или да се обърне към лекар с холистичен подход.

# 290
Аз също съм много зле от всичко ферментирало, макар че то се препоръчва най-много за храносмилателни проблеми. Кисело зеле, кисело мляко, сирена, кашкавали, камбуча...От камбучата какви патила пък, не мога да вдяна какво става. Понеже много полезна, чак в нас завъдих гъбата и почнах да си правя. Но още преди да почна да си правя, си купувах от магазина. АБе пия от това нещо и до 5-10мин все едно алкохол съм пила на екс. Започвам да се олюлявам като пияница. И до час ми преминаваше. Но понеже съм в една възраст такава дето какви ли не неща ми се случват, като ниско кръвно напр., реших че нещо кръвното ми паднало. След това пак така няколко пъти. И пия ли да пия понеже полезно. И домашното така ми действаше. И чак по-късно чатнах че явно камбучата не ми понася. Извинявам се за отклонението, но всеки трябва да се следи кое как му влия. Краставица също не понасям - задържам вода, гадно ми е на стомаха.

# 291
Аз не мисля че това е офтопик.
Напротив много е полезно. Аз установих съвсем случайно че реагирам на месо, всякакъв вид такова. Сега точно консумирам козе сирене и варени яйца и виждам също негативен ефект. Не остана нищо което да мога да ям Sad
Имам инсулинова резистентност и проблеми със стомаха. Бях изключила всякакви млечни, сладко и прочие и бях добре, но стреса ми повлия и започнах отново и разбира се качих 11 кг.
Сухото четкане ми помогна междудругото. Понякога правя по 2 пъти на ден, понякога само веднъж, но съм доволна до момента. Преди 10 дни тичах редовно, но сега вали постоянно и правя леки упражнения само вкъщи. Не обичам да тичам на студено и влажно време. Зимата само вътре тренирам.

# 292
Здравейте,  аз влизам с въпрос относно сухото четкане. Правите ли нещо, можете ли се с нещо преди това четкане и по колко време го правите? И за вендузите също с какво можете за да върви гладко и по колко време?

# 293
Аз сухото четкане баш на сухо си го правех. Вендузите с някакво масажно олио - бадемово, кайсия, кое да е. ПОсле си бях правила и комбинация от есенциални уж за целулит. В темата съм виждала че и със зехтин може. Важното е да държи мястото максимално омазнено по време на масажа.

# 294
  • в 1001-та нощ
Здравейте,  аз влизам с въпрос относно сухото четкане. Правите ли нещо, можете ли се с нещо преди това четкане и по колко време го правите? И за вендузите също с какво можете за да върви гладко и по колко време?

Сухото четкане - на сухо, а вендузите - след като кожата е обилно намазана с масло. Аз в началото ползвах разни масажни масла, но взе да ми идва скъпо и започнах да си правя от слънчогледово олио, с което се готви, с добавени етерични масла с антицелулитен ефект. Накрая доректно минах само на олио. Времетраене - 15 мин на крак, периодичност - през ден.

След масажа измиваш мазното, подсушаваш и нанасяш антицелулитен крем, серум, който попива.

Относно хистаминовата непоносимост - в тази статия е обяснено основното и са посочени храни, които е желатено да се избягват, както и  "разрешени такива".

Това видео е по-лесно за смилане, но то е свързано с други видеа в канала и за да се разбере по-добре е хубаво да я има основата. Ако лекарят Ви допадне - може да гледате по 2-3 видеа на ден, те не са дълги, докато изгледате всички. Така малко по малко пъзелът се сглобява и информацията се осмисля.

Видеата аз ги гледам на скорост х 1,5 Simple Smile

Като стана въпроси и за инсулинова резистентност, особено, ако има и Хашимото - горещо препоръчвам тази книга. Линкът е към книжарница, в която се прилага с 60% намаление. Не, че е много скъпа, но и това е фактор. Тук 10 лв., там 10 лв. ....и то се трупа. От линка можете да видите в кои физически обекти е налична на тази цена.

Червеното вино е мощна хистаминова бомба, а в комбинация със синьо сирене става мамма мия. Наскоро близка ми се оплака, че правили плажно парти с някакво готино вино и синьо сирене и коремът й станал  "на плондер", а то като си по бански - няма как да не видиш. Чувайки това сега - веднага ми щракна какво се е случило. Ако бях чула разказа миналата година - едва ли щях да обърна някакво внимание.

# 295
Обожавам миршещи сирена. И като цяло сиррна и кашкавал. Но най-вече Бри. Виждам че се подувам от тях и пак не мога. Сега не съм консумирала от повече от месец, но едвам се удържам. Фъстъци също. Много ми е трудно, това ми бяха малките радости в живота.
Сега само нови и нови изключващи диети, тренировки, не ми остана на какво да се радвам в живота и купувам парфюми като за последното пришествие. Съжалявам за офтопика. Много ми тежи напоследък.

# 296
Не си сама. И аз така се чувствам. Сирена не ям, но имам и аз любими неща и цял живот на диети, спорт, поддръжка и все не е достатъчно. И все нещо пречи, и все нещо е в конфликт с друго. Аз колкото тормоз съм преживяла за едната суета, толкова ефект не съм видяла в здравословен аспект. Но уви, продължавам си. Не знам кога ще прелее чашата, но сякаш ще е скоро.

# 297
Разбирам те vici75.
При мен не е суета. В много труден момент от живота ми нямаше кой да ми подаде ръка и започнах да се саморазрушавам с храна. Така си съсипах тялото, здравето, хормоните, стомаха.
Сега пак съм в такова положение. Ям за да запълня празнина, а празнината е голяма и количеството храна също. Не се интересувам много как изглеждам, няма кой да го оцени, аз го оценявам дори още по-малко. Просто от всичките тези здравословни проблеми ми е постоянно лошо и само мога да лежа. Не мога да си изчистя дори където живея, да си изпера дрехите, изгладя. Едвам се насилвам за тренировки, едвам се удържам да седя гладна. Мога само да се тъпча и саморазрушавам.
Влезнах в темата не от суета, а защото започнах да имам целулит и отпред на краката и аз като си го виждам ми е гузно, когато не се оглеждам в огледалото е окей да съм дебела и грозна, но като си видя краката ми става неприятно.
Опитвам се да се вкарам в ред, но когато не се обичаш, никой не те обича и цял живот са те тормозили психически и физически и са ти казвали че си нищожество... Е трудно.
Ходила съм на психолози... Предпочитам да си купя парфюм, до толкова ми помогнаха.. А цената за консултация е една и съща. Че дори парфюмите са често по евтини.

# 298
Лале Лили, ако мога да те измъкна по някакъв начин от тази дупка-насреща съм, но моля не се саморазрушавай. Съвсем сериозна съм. Явно ти трябват контакти, щом е нямало кой да ти подаде ръка в трудни моменти. Живея в Пловдив, имам кола и съм готова да се видим, говорим или пишем.
Сори за спама, но ми стана мъчно чак.

# 299
Sharpy много си мила. Само ще те натоваря. Вече съм в зона от която не мога да излезна. Преди имах и по добри периоди, сега вече не. Не ми останаха нито приятели, нито познати, нито и колегите искат да общуват с мен и странят. Всички си имат реална причина. Аз съм се отказала. Вече не търся никого. Само съществувам. Ставам сутрин и знам че трябва да работя иначе не мога да си платя наема и нямам къде да живея, да се храня и тн.
Излишно е да казвам че си нямам приятел и никой не ме иска като ме опознае, защото постоянно ми намират кусири (не казвма че нямам, явно положителни черти ми липсват). Вече нищо не искам от никого, нито от Бог, нито от съдбата. Опитвам се да се примиря и го карам ден за ден. Преди да ми открият инсулиновата резистентност имах останала борбеност в мен, борих се отслабнах 25 кг, станах отново себе си. (От 74 кг на 47 кг). Но с лабилна психика като моята.... Няма смисъл нищо. Днес може да гладувам и да постигна успех, утре като някой ми се отяде на работа излизам и си купувам сладкиши за 10 лева и ги изяждам на веднъж. А отяждания и проблеми има често. Аз съм разлищна, травмирана, хората не ме разбират. Не съм като другите на моята възраст, не обикалям света, страната, ресторантите, моловете, не си живея живота, нямам си приятел, нямам никакъв живот. Нямаме никакви общи теми с колегите и те не ме харесват. Намират ме за тъпа, сдухана, противна дори.
За мен всичко е изгубено. Нямам нищо, не съм осигурена с жилище нито от бащина линия, нито от майчина. Болна съм, с 3 операции, 2 от които тежки, деца няма да имам, не знам какво повече да кажа. Извинявам се за офтопика.
Спирам, защото темата е за друго. Извинявайте.
Лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт