Тренировки в домашни условия - 116

• 44 770
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, които се борят с целулит и са започнали да бягат, виждате ли някакъв ефект върху целулита?
Никога не съм бягала и съм много зле, но някъде съм чела, че помага.

# 511
  • София
Здравейте. Включвам се в темата за съвет, тъй като имате доста повече опит с програмите на Карълайн. Тъкмо приключих Epic beginners и не бих казала, че ме затрудни особено. С какво ще ми препоръчате да продължа? Epic програмите подред или направо с 3, или endgame? За fuel не мисля че съм готова.
Преди съм тренирала по-усилено и вкъщи и кросфит в зала. Имах дълго прекъсване и от 3 месеца съм отново на линия с домашни тренировки (с fitnessblender изкарах една от старите им програми).

# 512
  • Бургас/Пз
И аз съм в чуденка за FUEL, но след бавното, спокойно, тежко вдигане при IRON е приятно разнообразие, динамично е, харесва ми и засега планирам да я правя.
Харесаха ми и ден 1 и ден 2.
При ден 3 ще модифицирам. Дупето ми е слабото място и там ще заложа на по-голяма тежест и по-малко повторения в рамките на времето. Т.е. ще имам същата времева рамка, но организацията ще е по-различна.
Със сигурност ще се лиша от неделното HIIT удоволствие в полза на бягането.
Така смятам да процедирам с FUEL, поне засега.
Смятам да я погледна IRON. Надявах се, че Fuel няма да е с големи тежести, с такова впечатление бях останала, но като видях как още от първата тренировка метна клекове с 30кг /2*15/ направо свят ми се зави. То не стига, че е динамична, ами и с такава тежест. Естествено, че аз не я правих с толкова, а само с 20, но все пак имах надежди, че нейните работни тежести ще са по-леки.

Ветрена, сега видях, че ден 3 е с 30кг, моля те пиши с колко си я направила и модифицирала. На мен ми предстои чак в събота, та ще я мисля до тогава.

# 513
С какво ще ми препоръчате да продължа? Epic програмите подред или направо с 3, или endgame? За fuel не мисля че съм готова.

За по-адекватен съвет е добре да споделиш цели Blush
Към какво се стремиш - мускулна маса, изчистване на мазнини, повишаване на издръжливостта...?
И колко време би отделила?

Нона, при мен бягането дава чудесен резултат срещу целулита. Особено добре ми се отразява обаче на корема, та затова се чудя защо още се мотая. Утре в 6.30 излизам да бягам. Казах. Grinning

# 514
Момичета, какви гири използвате ? Имам купувсне от Кауфланд доста отдавна, но са гумени и леко ми се изплъзват пт ръцете. Иска ми се да ги обновя, та приемам съвети

# 515
  • София

Към какво се стремиш - мускулна маса, изчистване на мазнини, повишаване на издръжливостта...?
Дамм, това забравих Simple Smile  В един идеален свят целя всичко изброено, но реално още малко изчистване и сила. За времето - 40-50 минути са ми ОК, над час трудно бих успявала да отделям редовно. 4-5 тренировки седмично.

# 516

Дамм, това забравих Simple Smile  В един идеален свят целя всичко изброено, но реално още малко изчистване и сила. За времето - 40-50 минути са ми ОК, над час трудно бих успявала да отделям редовно. 4-5 тренировки седмично.

За това време и цели почти всички EPIC програми са подходящи, както и актуалната FUEL.
Моят личен фаворит е EPIC 3. Имаш си всичко необходимо накуп, не е нужно да правиш add-on, защото тренировката е с достатъчна продължителност, а като прибавиш и загряването, си стават едни добри 50-55 минути. EPIC Heat и FUEL са по 30 минути, там е добре да се добави нещичко - или препоръчания add-on (10-20 минути) или друго според конкретните цели.
Endgame е чудесна програма също, но 100-те повторения във финишъра могат да измъчат човек, завръщащ се към тренировките след дълга пауза. От друга страна, след като тренираш от 3 месеца, вече си влязла във форма Blush
Първите две EPIC програми само съм разглеждала, но не съм правила и не мога да изразя мнение.

# 517
Здравейте!
Днес не успях да тренирам - не съм чула кога е звъннал будилника и се събудих, когато вече трябваше да съм приключила с тренировката. Ще се опитам да я вместя довечера, а ако не мога - утре...както винаги ще се опитам да направя най-доброто спрямо конкретната ситуация.
Чета коментарите ви за FUEL тук и в групата на Карълайн, и започвам да изпитвам леки колебания дали да продължа с нея или да правя това, което беше първоначалното ми намерение, а именно да следвам програмите по реда на представянето им (т.е.EPIC 2). Имам още няколко дни за размисъл...
Поздрави!

# 518
  • Там където
Момичета, какви гири използвате ? Имам купувсне от Кауфланд доста отдавна, но са гумени и леко ми се изплъзват пт ръцете. Иска ми се да ги обновя, та приемам съвети

Вземете си от ръкавиците за фитнес (дори евтини от декатлон вършат работа) и готово - няма плъзгане. Аз имам 100 вида гири и дъмбели, но всички ми се плъзгат и затова винаги тренирам и вкъщи и в зала с ръкавици Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 17:26 от Qaki

# 519
  • Някъде по Дунава
Привет. Днес завърших ден 53 от Съмъртайн 3 - гръб и бицепс https://youtu.be/8tOP_duBV1E
Стана ми интересно сравнението на програмите на Каролин. Вероятно след тази ще продължа с Епик бегинър.

# 520
То не стига, че е динамична, ами и с такава тежест. Естествено, че аз не я правих с толкова, а само с 20, но все пак имах надежди, че нейните работни тежести ще са по-леки.
Това ме отказа и мен да тренирам с Карълайн - тежестите големи като за бавно изпълнение с повечко почивка, в същото време темпото като за кардио и моя пулс се вдига много. Може и в моя телевизор да е проблема де...но с тези тежести определено имам нужда от повечко почивка между сериите и по бавно изпълнение...пък то като почне интервала 20-30 секунди и бързаш, няма как...
Днес STS Total body

# 521
  • Перник
Момичета, които се борят с целулит и са започнали да бягат, виждате ли някакъв ефект върху целулита?

Моят целулит почти го няма напоследък, но не мога да кажа, че е само заради бягането. Просто започнах доста неща едновременно - редовни тренировки, пиене на повече вода, бягане и по-чиста храна, та явно всичко си оказва влияние.

# 522

Моят целулит почти го няма напоследък, но не мога да кажа, че е само заради бягането. Просто започнах доста неща едновременно - редовни тренировки, пиене на повече вода, бягане и по-чиста храна, та явно всичко си оказва влияние.
Благодаря, всичко друго го правя. Знам, че е комплексно. Идеята ми е като допълнение към всичко останало.

# 523

Когато тичах до преди позитивния тест нямах никакъв видим целулит. Тичах 5-6 пъти седмично по 40-70 км седмично зависи от плана ми + кратки силови тренировки. Сега ям също толкова изчистено като тогава, но тренирам ,,като лелка" за здраве предимно и чакам да дойде 9тия месец след раждането да почна да тичам. Имам видим целулит, не много, но...не се маха с лелешки упражнения. Трябва му пот и мъка според мен. Определено пробвай тичането, страхотно е.

# 524
  • София
За днес отчитам силова тренировка с тежести и упражнения за корем.

Общи условия

Активация на акаунт