Пъзели 40

• 24 077
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета, благодаря за пожеланията за малката дребосъчка Simple Smile

Свекито си тръгна, гостуването свърши и днес опатках набързо единия Арт Simple Smile

Докато беше тук много ми се възхити как бързо съм наредила Pomegranate, а аз доста се мотах всъщност Simple Smile Стана много красив, след първоначалното впечатление, сега по-скоро бих казала, че си заслужава цената и бих редила още техни. Но съм редила и по-добри за тези пари, определено ще трябва да ме притегли силно някоя тяхна картина.

Последно да споделя, че във Фейсбук ме намери една дама, която някак беше разбрала, че това е "темата за пътуващите пъзели". Може и погрешно да съм възприела написаното, но ми прозвуча все едно дамата не търси хора със сходно хоби, а безплатни пъзели. Не знам за вас, но за мен това с пътуващите е някакъв израз на задружност и близост между участващите в темата и не ми стана особено приятно Simple Smile Та, в тази връзка, ако мнозинството разсъждава като мен, имам идея как можем да отреагираме.
Скрит текст:

# 511
  • гр. София
Много интересно, кой й е препоръчал и защо не се представи и пише в темата, а направо ти пише в Месинджъра.

# 512
Toni, мисля, че мнозинството мисли като теб😉 Действай както решиш.

# 513
Хм, интересно. Действай, Тони. С теб сме!

# 514
  • Варна
Clementoni 1500 Capri

Много приятен и слънчев пъзел. Цветовете са по-наситени на живо. Nature Sunny

Скрит текст:
Малките са отново сополиви, така че ще пусна Pomegranate пъзела да пътува идната седмица. Тъкмо ако още някой иска да се запише. Но моля само хора, които пишат в темата, че съм Тома неверни и не ми се иска някой да злоупотреби. Или ако Тони има по-продуктивна идея с две ръце подкрепям.

# 515
Здравейте, аз й препоръчах темата. От доста време си пиша с Ани, купила е доста пъзели от мен. Вчера бях постнала снимка на донъта с кафето и тя ме пита за него. Тогава й разказах за темата и за пътуващите ни пъзели. Казах й, че пъзелите са само за момичетата в темата и я посъветвах да пише в нея. Писах й, че доста от нас вече се познаваме и сме близки. Не знаех, че ще пише лично на някой. Момичето е свястно и идеята ми беше да я присъединя към нашата група, но явно нейната е била друга.

# 516
Та, в тази връзка, ако мнозинството разсъждава като мен, имам идея как можем да отреагираме.

На мен ми е интересно каква идея имаш.

С въпросната дама съм имала бегла комуникация по други пъзелски въпроси, нямам негативно впечатление, но написано така наистина звучи малкло странно, може би не е разбрала точно смисълът и си го представя като във фб групата.

Но така или иначе пътуващите пъзели със сигурност са много примамливи и най-вероятно е възможно и други да започнат да идват само с тази идея, така че не е лошо да се помисли по въпроса.

# 517
  • София
Дамата и от мен е купувала пъзели, за Оригами ми писа с въпрос дали го продавам. От време на време ми пише някакви неща.

# 518
И по този повод се записах за оригамито - еми много е як. В началото мислех да не се редя за него, но не му устоях. Мислех и за айсберга, който също страшно много ми харесва, обаче не знам дали ще имам време докато съм в София.

# 519
  • София
Както казах, може аз да не съм разбрала правилно (особено писмено и без да познаваш човека, стават грешки). Но по повода се замислих, досега не ми беше хрумвало за злоупотреби. Идеята ми е запис за пътуващите да може да прави само участник във форума с Х на брой мнения или У на брой показани пъзели в темата.

Stensfild, айсбергът е много як за редене, не пропускай Wink

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 22:25 от ToniShu

# 520
Струва ми се, че просто е станало недоразумение, но принципно подкрепям идеята за ценз. Надявам се Ани да се включи в темата, ще бъде добре дошла.

# 521
  • София, България
Аз не съм съгласна някой просто да се записва в темата, за да реди безплатни пъзели. Иначе жената и аз я познавам, реди много.
В други теми има правило за участие в минимум 3-4 теми преди да бъде допуснат някой като участник например в затворената група.
Поднесено по този начин звучи точно, намерихме едни балъци с безплатни пъзели.

# 522
  • София
Мда, така ми звучи и на мен, Мона Лиза.

И като сме на темата, наредих оригамито. Ще пиша на следващата в списъка (по спомен е Тони) за да се уговорим.

Мноооого бавно го наредих, ама то пък все празници и имахме много гости, та се извинявам за забавянето. Иначе самият пъзел се оказа доста приятен, чак не очаквах толкова да е.

# 523
Съгласна съм да има някакво ограничение за записващите се в пътуващите пъзели. Ако прецените направете го по начин, по който решите. Аз ще си трая, защото ако на мен ми се даде някаква власт тук ще настане една диктатура с амнайсе хиляди правила и само ще ви разваля кефа Joy

И с това отварям записването за дървените пъзели. Нямаше много коментари, така че оставям ги двата в комплект, всеки реди каквото си хареса. Ще ми е интересно да чуя и вашите сравнения ако наредите и двата Blush

Desserts
500 части
Ravensburger

Ейй, как издръжах, направо нямах търпение да стигна до тези. Обожавам ги Heart Първият ми кръгъл пъзел изобщо. Единствената ми забележка е, че го наредих прекалено бързо Joy Не съм засичала, но за една сутрин беше готов. Следобед реших да правя видео, което ми отне сигурно поне два пъти повече време от самото нареждане Joy
Ако на някой му се гледа - https://www.instagram.com/reel/CcyZm2Vjx7T/

И намерих тук някакво испанско пъзел състезание.
Екипно редене 4 човека 1000 части - https://www.youtube.com/watch?v=hWw1e7CBb5k
Време на победителите 55 минути Flushed

Индивидуално 500 части - https://www.youtube.com/watch?v=lbS0FUKDvE0
Време на победителя - 41 минути FlushedFlushed
За състезанието разбрах от една жена в инстаграм, тя е участвала в тази категория и се е класирала 8-ма с време от 54 мин. И тук разбира се е моментът да се депресирам, аз под 1 час не вярвам, че мога да падна Joy

Двойки 500 части - https://www.youtube.com/watch?v=dQJ9l-E9HBk
Време на победителите 43 минути.
И тук пъзелът за двойки е значително по-труден като сложност.

Всички резултати - http://www.aepuzz.es/campeonatos/clasificacion.php?id=177&cat=1
Имало е и за деца, по 100, 200 и 300 части.
Ех, ако можех да редя наистина бързо бих отишла на едно такова по-голямо състезание, но ще си остана с мечтите най-вероятно Joy

# 524
  • Варна
Те бездруго пътуващите станаха твърде много и някак хубавата идея стана тривиална.

Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт