Пъзели 40

• 24 068
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София, България
Бухтичка, изключително съм благодарна на възможността, която ни предостави да редим дървени пъзели. Никога не съм редила и си мисля, че нямаше и да редя с тези цени. Записах се веднага, но ако има желаещи от Варна нека да ги запишем преди мен.
На мен идеята с Пътуващите пъзели много ми харесва, защото ни обединява и по някакъв начин препраща доброто и позитивното. Бих се записала да редя всичките, просто някои са прекалено трудни за мен.
Аз предлагам да не се подписват всички пъзели, защото после няма да могат да се продадат, пък все пак една-две кутии да си запазиш, но ако пъзелът е реден от 5-6 човека, съвсем спокойно после може да се продаде или подари.

Пак към Бухтичка, много е готин този кръгъл пъзел, не знам как успя да го подредиш от центъра към периферията, но е страшно ефектно.

Аз подредих джендърите. Тази марка Mudpuppy е 100 пъти по-качествена от Galison. Парчетата и целият пъзел общо са без всякакви забележки, прекрасен, цветен пъзел, след малко ще снимам. Няма нито едно наранено парче, пъзелът се вдига, определено бих купувала без да се замисля.

# 526
  • гр. София
Бухтичка, и аз се присъединявам към благодарностите за дървените пъзели Simple Smile
Аз въобще не редя за време, тези с по 40минути изпитват ли някакво удоволствие от реденето?!
Много е хубав този кръглия пъзел, клипчето е страхотно Simple Smile Аз нямам кръгли пъзели, единствения, който може да се доближи по начин на редене предполагам е Спиралния на Трефл. Имам този с тукана, но още не съм го редила.

# 527
Ще изчакам няколко дни и ще ги подредим за дървения пъзел.

Мона Лиза, разбира се, че не съм го подредрила от средата Laughing Само за видеото е Blush

Иначе съм съгласна, че по-малкото в някои случаи е повече. Но пък такава идея съм ви замислила, че просто не мога да устоя. То лошото е, че май ще трябва да се почака за изпълнението обаче, неясно колко Confused

Вчера щях да ви казвам, че се охарчих за разни други неща и май вече е крайно време да спра да купувам пъзели. И то после малко по-късно тръгна да изтича един търг...и никой не наддаде освен мен...и аз какво да направя, чувствах се длъжна да го взема на тази цена. Пише, че е в много добро състояние и няма липси. Значи поне ще мирише. Да видим колко.

Аз предлагам да не се подписват всички пъзели, защото после няма да могат да се продадат, пък все пак една-две кутии да си запазиш, но ако пъзелът е реден от 5-6 човека, съвсем спокойно после може да се продаде или подари.
Нека всеки, който пуска да си каже как иска. Аз на дървените не мисля да пишем и не мисля да ги задържам по принцип след това, но ще видим в какво състояние ще се върнат, че имам някои опасения. Пускам ги основно с идеята да могат повече хора да опитат дървен пъзел.

# 528
  • гр. София
Ще чакаме с нетърпение идеята!

А пъзелът сам ти скочи в ръцете, ти го буташ, той не и не, искам при тебе Simple Smile

# 529
  • София, България
Можем да слагаме лист с хубав надпис и всеки да се пише там, така хем ще има спомен, хем няма да правим пъзела вечна собственост на този, който го е пуснал. Ето за момента този Pomegranate, има 5-6 човека записани, няма смисъл да драскаме по кутията, може да се продаде после в перфектно състояние, но white duckling ще каже.

Ето, за дървените се е записала Съмърчето, значи първият е ясен, после Бухтичка ще си ги нареди.

Аз пак да изрекламирам ако някой се чуди на оригамито, както написа Elein, наистина пъзелът е по-хубав, отколкото изглежда, точно същото си помислих като го наредих и аз.

# 530
  • Варна
За дървените и аз ще се включа, въпреки че моите маймунки вкъщи внасят тръпка в реденето на чужди пъзели. Много ми харесват визуално, но и за мен са скъпи, без да съм сигурна дали ще ми допаднат.
Освен това тъй като съм привърженик на многократното редене и на мен ми е интересно в какъв вид ще са, след като минат през няколко човека, така че се записвам последна.

Мона Лиза, аз пъзели не продавам (поне за сега). Все пак надписването има смисъл, ако са много хора, както са зеленчуците на Бухтичка. Ако са малко естетически не ми се струва хубаво (мое мнение).
Все пак да кажа, че дори някой по пътуващопъзелна традиция да надпише парченцето си, не е проблем.

# 531
Добро утро във вторник! Coffee
Пъзел Cobble Hill от 1000 нестандартни части - Керамика, H. Hargrove Heart Eyes

# 532
  • Варна
Когато останаха 20-на парченца да завърша пъзела, започнах да се чудя дали да подписвам, или не. Много ми се искаше да пропусна, но нали съм новичка в групата, реших да не се деля. Поддържам предложението да не се подписва.

# 533
Аз съм за да не се надписват:) Също съм благодарна за дървените пъзели - иначе сигурно нямаше скоро да опитам такъв
Бухтичка, интересно ми е какво си намислила. Аз нали планирам почивка от хобито след преждите и явно дървените😁 но ще следя:)

# 534
Христос воскресе!
Колко хубаво сте писали и споделяли пъзели. Как успявате по празниците, аз така се изтощих от всичко, което трябваше да се свърши, само успях да наредя още преди Великден Дуодъла за Нова година от Бухтичка.

Много ми хареса, ама сглобката е наистина потресаваща, хем дебелички парченца, хем леко са го закачиш с ръкава и се разпаднал. При все това и всичките на марката да са такива, ми станаха любими.

А за пътуващите пъзели, аз съм толкова отскоро, че не знам дали моето мнение е въобще на място, но и аз си мисля, че е хубаво някак да филтрират нещата, това момиче поне няколко от вас го познават и имат лични впечатления, но ако стане твърде мейнстрийм, няма да се цени нашата лична връзка. Преди да ви открия благодарение на Мона Лиза бях попаднала на една фейсбук група Пътуващи пъзели, но не се записах точно, защото не познавах никого и не исках да се натрапвам.

# 535
Joy
Бухтичка, интересно ми е какво си намислила. Аз нали планирам почивка от хобито след преждите и явно дървените но ще следя:)
Мистериозна кутия мисля да го кръстя Satisfied Надявам се този път да съм уцелила с мистериозния пъзел, но ще видим, още не е в ръцете ми.

И след като казах, че няма да купувам повече пъзели какво отворих току-що - да разгледам новите в Амазон, да не изпусна нещо случайно Joy За щастие нищо не ме блазни.
Туй е някаква нова серия от Клементони може би, не ги бях виждала
https://www.amazon.de/Clementoni-35119-River-500-Landscape-Multi … S6X8HZK&psc=1
https://www.amazon.de/Clementoni-35117-Waterfall-Landscape-Multi … S7J4175&psc=1

Днес си чакам поръчките от Озон, че вчера пуснах още една...ама без пъзели...абе пак лъжа, има пъзел, ама е за детето. Аз съм ви казвала, то докато каже "искам" и "пъзел" в едно изречение и вече ми е пълна количката Joy

В Озон между другото има няколко от серията на моя на Клементони от 13200 части, включително и моя. Жалко, че другите картини са ми ужасно скучни, иначе според мен съотношението цена-качество е доста добро.

Във фб пътуващите и аз не съм се записала, може и да го направя някой ден, знам ли, но за момента някак не ме привлича идеята. И като цяло общуването във фб не ме кефи особено. Друго си е да седна тук и да напиша един чаршаф Joy

# 536
  • София, България
Ето го:

Цветовете са разкошни, само че не си личи.

Започвам Моливите.

# 537
И какво викаш, Мъдпъпи-то по-добре от Галисън. Ще си взема ментална бележка и може да разгледам нещо тяхно някой ден, но няма да е сега, за да не стане някой фал и пак да се окажа с поръчка Joy

Аз си разхвърлях частите на втория кръгъл, довечера ще е готов сигурно.

# 538
  • София
Аз се записвам за пътуващите пъзели не само заради картинките. Така мога да наредя различни марки и видове пъзели.
Например при мене е пъзела на Дали, но още не съм го наредила. Започнах го веднъж, но не е моят заради частите и го прибрах. Ще го наредя малко на сила, но няма да се предам.
Аз освен на "Зарзавата" на другите не съм се подписвала. (отбелязването да е по желание на собственика)

# 539
  • София

В Озон между другото има няколко от серията на моя на Клементони от 13200 части, включително и моя. Жалко, че другите картини са ми ужасно скучни, иначе според мен съотношението цена-качество е доста добро.

Прочетох два пъти текста и си казвам: как така тринайсет хиляди части?! Сигурно е грешка - 1300? Или 1200? Но защо ще има пъзели с такъв необичаен брой части? И проверявам - 13 200, словом тринайсет хиляди и двеста!!! И дължина близо 3 метра! Това е колкото до тавана! Извинете, но просто не можах да сдържа изумлението си! Не мога да си представя как може да се нареди, освен ако не участва група от 10-на души, които наистина знаят какво правят...

Общи условия

Активация на акаунт