🤍 Ергенът 🤍 - Сезон #1 - Тема #8

• 172 565
  • 3 706
  •   1
Отговори
# 3 645
  • у дома...
Не, че Гергана е много умна. Другите са много тъпи. Това все пак са значими дати и години от българската история. И факти от българската и руската литература.

# 3 646
  • Варна
Не съм писала досега, но последните страници са ми много тегави за четене. Тоооолкова много страници свързани с тази викторина.
Ами средностатистическият българин е тъп. Образователната ни система е тъпа. Всяко средностатистическо нормално училище те учи да зубриш, да вадиш оценки, вместо да подбуди реално и истинско желание за знания. Не защитавам въобще участничките, просто не мисля, че е толкова голям шок колко знаят.
За мен по-голям шок беше коментирането на подаръците и коя какво иска. Поне за пред камерата да бяха измислили нещо по-възвишено или ако не - да си признаят, че са меркантилни.

# 3 647
Е, вярно е, че тези въпроси няма как да измерят интелигентност, но и реакциите им бяха показателни.

# 3 648
Много ми е чуден зорът на рускинята - очевидно Виктор харесва друга, на нея и е важно на всяка цена да прави мизерии на Александра. Няма да хареса мен, но трябва да развалим работата и на Александра, не може да и е готино. На мен ще ми е добре, ако на нея и е зле.
Не си представям някой да харесва друга и аз да се слагам там.
Чудни са ми такива злобни и гнусни същества.

# 3 649
  • В царството на игрите:)
Не, че Гергана е много умна. Другите са много тъпи. Това все пак са значими дати и години от българската история. И факти от българската и руската литература.
Мдааа, при слепите едноокият е цар Simple Smile
Няма да коментирам изобщо дебелокожието . Това и за мен не е здрава психика, а безкруполност.
Че е безкруполна, дебелощожа и студена е факт, но си е точно и със здрава психика. Само ако си със здрава психика можеш да си позволиш да си безкруполна, защото в противен случай ще те изядат. Руска школа, дами...За тях ние сме много ниска топка Simple Smile Някой попита дали ако е в позицията на Сашка няма да се предаде. Гарантирам ви, че няма... Simple Smile Ще пили нервите до край е ще стане още по - зла. Такъв тип по гръб не падат, а сълзите не влизат в програмата им. Даже щеше да е много интересно ако е в позицията на Сашка /която между другото сама се навря там и никой не и е виновен/, защото екшъна щеше да е пълен, но тя по гръб нямаще да падне.
Карина не я харесвах и пред срещата с Виктор и преди да разкрие колко си е самодостатъчна.  Поне там нещата се изясниха.
Гергана почва да ми харесва, въпреки, че ме дразни Simple Smile
Блага...., милата......!?!?! Милата Блага!!!!
Не знам защо Ния Косара и Людмила са още там, въпреки, че някои от коментарите на втората са доста точни.

# 3 650
А, поплака си и тя пред Виктор. Но не от мъка, а с манипулативна цел.
Ния_Косара явно няма какво повече да покаже. То стана ясно, че не виждаме много от нея, не защото крие някакъв коз, ами толкова има за гледане. Като е вързала кънките дава уж някакви индикации за нещо интересно, но...толкова плете езика, че нищо не й се разбира.

# 3 651
  • В царството на игрите:)
А, поплака си и тя пред Виктор. Но не от мъка, а с манипулативна цел.
Ясно, де...Понапъна се Simple Smile

# 3 652
  • Варна
Виктория е абсолютна змия и манипулаторка. Искала мъжа да е авторитетен, а тя едва ли не се изкарва сгодна и добра женица, която ще слуша и ще си кротува. Чушки. Когато Виктор я постави на мястото й да не го злепоставя пред другите, въобще не й стана приятно. Напротив, до момента изглежда точно като най-властната от всички и най-изискващата.

# 3 653
  • Пловдив
Не, че Гергана е много умна. Другите са много тъпи.

Именно. Гергана знае неща от обща култура, тези въпроси изобщо не бяха мерило за интелект. Смятай другите как са ударили тъпомера.

# 3 654
Големият брат на Виткор може да не е искал да се снима. Самият Виктор дори се учуди, че и баща му се е навил да го покажат. Simple Smile

Не всеки иска да го дават по телевизията.

# 3 655
Ама тя и Гергана си каза, че тази титла "най-умната жена" е преувеличена, понеже това са въпроси от елементарна обща култура. Но нека ги критикуват хората другите колко са прости, та белким някоя се засрами малко. Понеже иначе да се позасмеем и да кажем 'голяма работа' само стимулира производството на още кухи лейки.
Един умен човек не би допуснал да е с толкова осакатена обща култура, точно защото е умен. Иначе, да, има гении, които са толкова погълнати от една сфера, че са гола вода в други области, но тук говорим за абсолютно базисни неща, които знаят децата със средно образование.

# 3 656
Гергана не е виновна, че задават въпроси за петокласници. Просто никой не очакваше, че  ще има добра обща култура. Тя и пред Виктор каза, че е била отличничка, но не всичко можем да помним

# 3 657
Ами естествено, че децата със средно образование го знаят... нали това им е материала. Всички сме ги изучавали, но много неща сме забравили заради малоумната българска образователна система, която развива само краткосрочната памет. Зубрене без много  вложена мисъл. А когато ненужната информация дойде повече... вади царския. Това поне развива креативността ахсх. Поне беше така по мое време.

# 3 658
Е, вярно е, че тези въпроси няма как да измерят интелигентност, но и реакциите им бяха показателни.
а с какво измерваш интелигентност? Сериозно питам.

по Викторината:
Да, може да е нагласено, може Гергана да е била с връзки...
Но, може и да е била прилежна ученичка и чак след това да е влезла в средите, в които живее. И не е, че историята и бил любим предмет, защото пък за хипотенузата, даже и чертеж беше направила! За разлика от чертичката а Блага!  Това бяха някакви съвсем елементарни въпроси, като за такова предаване, но бяха от 4 различни обасти.  Не твърдим, че Гергана е супер много интелигентна, но в сравнение останалите във вилата направо може да се гордее. На мен лично някои от другите ми паднаха в очите.
Обратно ще кажа, ако някой е интелигентен, той няма как да не може да запомни някакви факти. И няма как да не е  чел книги.
По примера с лекаря, чел специализирана литература, той, преди да стане лекар и тясно да се специализира, е чел худ. литература, а лекарите имат добра памет. ако нещо е знаел като ученик, знае го и след това.

Чужденци влязли в чужд формат не ги толерират въобще.
Капитонова, и на руски да я бяха питали, пак толкова щеше да знае. За Капитонова разбрах, че и туризма по планините не и понася, а много чужденци ходят до Рила, Родопите и питат какво още има за гледане в България. Тя се е ограничила само до меркантилното, както каза Гергана, лайфа в БГ  и харесва, евтинко и е да се прави на това, което сигурно не е. Факт, че и на  Кобилкина, именно тук и потръгна бизнеса със семинарите, хем не е приятно на семинар някой да говори на развален български пред българи. А може да е приятно,  Simple Smile покрай Ергенът слушах едно клипче на Розмари...

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 16:45 от Pepina_n3

# 3 659
  • София
Връщам се малко назад и ще коментирам Карина. Досега изобщо не я забелязвах, но след тази среща...ами жената е доста разочарована според мен, което я е накарало да изгради стена. Тя не възприема себе си като половинка както повечето хора. Тя си е едно цяло. Такива жени са трудни за обичане, защото мъжете обичат да се чувстват важни, необходими. С жени като Карина е малко добре ми е с теб, но не се имай за нещо велико, добре съм и без теб. Има една приказка, че жена, която не иска нищо, заслужава всичко. За съжаление вероятно ще си и остане сама, защото трябва наистина мъдър човек да прозре какво има зад стената. Карина е щастлива сама със себе си. Обича си личното пространство и трудно ще го даде на някого. Малко хора биха го разбрали. Повечето ще я възприемат като надувка, аутсайдер, социопат и разни подобни.
Наистина ли повечето хора се възприемате като половинки?
Това е доста хммм...странно.
Аз мислех, че нормален човек е цяла, завършена личност, демек едно цяло.

За мен хора, които се възпремат като половинки са "осакатени" емоционално, а не обратното.

Общи условия

Активация на акаунт