КАУФЛАНД - тема 56

• 42 781
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Така е има го този химичен привкус, но за някои няма алтернатива къде заради заболяване, къде заради финанси, къде заради инат.
От къде тези козунаци с еритритол? Твое произведение или ще ги купуваш?
Аз в хлебопекарната съм правила така козунак със намалено количество захар и течен подсладител .

# 241
О, аз ще ги правя. Не намерих на пазара. Трябва да влизам в договорки да ми ги правят по пекарните, пък много сложно става. По-добре аз да ги направя. Ще подменя доста неща, не само захарта.

# 242
Ще се радвам да споделиш резултата, че на мен ми омръзна от експерименти - може и на лични🙂

# 243
Подсети ме след Великден, ако нещо забравя.

# 244
Значи точките са сметка за сметка. Не с натрупване. По сумирани сметки трябва да имам 18 точки, по отделно са 17.
Да знаете.

Ох не мога да им хвана спатиите.
Вчера съм пазарувала за 2.17 лв. Имах 3 точки до момента - от тази покупка са 0 точки, защото е под пет лева.
Днес пазарувах за 7.98 и на бележката пише, че съм натрупала 1 точка от покупката, но в профила вместо 4 точки имам 5 точки?!

# 245
  • Fairbanks, Alaska
Каква е вероятността тези 2.98 да са се добавили към 2.18 и ето ти въпросната точка? Направи още един път този експеримент и ще разбереш дали е това.

# 246
Соул, сложи червени боровинки и стафиди, или малко черен шоколад, и изобщо няма да ти трябва подсладител.

# 247
Дева, странно....и аз се обърках за натрупването на точките. Но ще стане ясно де...🙂
Скрит текст:
Все се чудя защо чак толкова се набляга на избягването на добавена захар, като и самото брашно, както и плънките на козунаците също вдигат добре КЗ...Обикновено заради висока кръвна захар се избягва сладкото (по мои наблюдения). Така остава едно впечатление в хората, че като не са сложили захар в козунака....и могат да си ядат...колкото си поискат. Позната се хвалеше, че козунаците и' са без захар, обаче имаха обилна плънка с локум- обикновен локум със захар, не някаква версия без захар.🙃 За съжаление, поне това наблюдавам около мен. Аз намалявам доста захарта и използвам кафява захар. Ако слагам плънка, то предпочитам ядки и стафиди. И умерена консумация на козунак. 🙂

# 248
Долче, като се чудиш, да ти кажа. Защото бремето става двойно, ако се добави и захар. Не всичи целим зануляване на въглехидратите или свеждането им до минимум. И не всички имаме проблем с преяждането. А захарта не е добър избор и за най-здравия човек. Аз, примерно, ако ям баница със сирене, нямам проблеми. Но ако ям купуван козунак - най-често имам. Получавам болки по червата.

# 249
Направете си кето козунак с бадемово брашно и бри, да видите вкусотия, и захарта ще ви е ок, и корема 😎

# 250
Леми, драсни ми рецептата, моля.

А разликата между бяла и кафява захар е като между бяла и хималайска сол, смехотворно е да се търси здравословна полза. Наистина има захар с по-добър ГИ, но това не е кафявата.

# 251
Соул, не съм визирала изобщо твоя пост. А и за зануляване на вгх не съм писала нищо. 😉
Скрит текст:
Говорих за мои познати, хора с проблемна кръвна захар и заболявания, произтичащи от това. Хора, които са "сатанизирали" захарта, а за други неща изобщо не се замислят. За мен е по-логично просто да не се фиксират само в добавената захар, а в захарта като цяло. Дори има логика да заменят и (поне) част от брашното с по-подходяща за тях алтернатива. Но не, ядат си на воля козунаци "без захар", а с плънка с обикновен локум+ компот или газирано и се радват даже, че им е здравословен козунакът. 😉 И не е задължително да преяждат на едно ядене, просто хапват по Х пъти "здравословни" козунаци около Великден...🤷‍♀️
За кафявата захар споменах, защото само такава се купува вкъщи. И 1 с.л. от кафявата захар определено не е толкова накъртващо сладка като 1 с.л. от бялата захар. Веднъж годишно ям козунак и предпочитам да е с намалено количество кафява захар, естествено, контролирам и количеството, което изяждам. Но около мен хората с проблемна КЗ не забелязвам да правят същото, уви.
За съжаление, и брашното не е като едно време...Малко повече ме притеснява то, отколкото малкото кафява захар, която слагам в козунака, честно казано. 😕

# 252
Долче, и аз забелязвам същото, захарта се заменя с мед, фурми, банани какво ли още не, и се плющи на килограм, защото здравословно ......

# 253
Леми, да, жалко е, когато хора с определени  заболявания считат подобно заместване за ок за тях...Ама не ме слушат. 😬 Вкъщи за другите подслаждам, колкото преценя аз. Каквото направя, това ядат. Поне е по-малкото зло. 🙂
Има ли хубави краставици тази седмица или да не се надявам?😄

# 254
Нали утре ще има намалени краставици.

Иначе е супер опасно нещо да е по-слабо сладко, ако не знае човек да си контролира порциите и търси сладост. Ще изяде двойно и тройно.

Общи условия

Активация на акаунт