Абонаментни кутии в България - Тема 23

• 51 754
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
# 181
За тази ще съм пас. Повечето японски маски ги имам от предишна кутия. Виждам и маска на Milanesi, което също не ме вдъхновява

# 182
Кога се очаквй ГБ да започнат с разкриването?

Измиващото от Бг бокс на Safre, дано не бъркам името, хубаво ли е? Някой с отзиви?

# 183
Кога се очаквй ГБ да започнат с разкриването?

Измиващото от Бг бокс на Safre, дано не бъркам името, хубаво ли е? Някой с отзиви?
Имаше добри отзиви в една фб група. Аз адмирирам това, че БГ Бокс следват някаква логика, когато подготвят следваща кутия. Hey Bea Box имаха също такава, като в няколко поредни кутии имаше различни продукти от една серия и так събираш примерно тонер, серум, крем… от една серия, ако взимаш поредни кутии. Сега Бг Бокс пък предложиха маслен почистващ продукт, което е много логично след засилената употреба на слънцезащита в следващите месеци. Ясно е, че слънцезащитата трябва да се ползва постоянно, но е факт, че с идването на пролетта започваме да й обръщаме повече внимание, най- малкото да я подновяваме по- често през деня. Затова масленият почистващ продукт става задължителен и се чудя как не присъства сега в никоя друга кутия. Браво на Бг Бокс, според мен доста убедително набират скорост. А пък и Сафре доста нашумя напоследък и според мен това ще е един доста любопитен продукт. Дано все пак се появи още някъде такъв тип продукт, хубаво е да имаме избор.

# 184
OliaMirchovska
Аз от няколко страници се чудя и вече не издържам - ще попитам Grinning какво общо има слънцезащитата с масления почистващ продукт?!
Почистващите масла са част от корейското двустъпково почистване на лицето и никога не се използват самостоятелно, а в комбинация с гел/крем/пяна за почистване. Логиката е, че мазнината разтваря мазнина - себум.
Та... Не проумявам - какво общо има слънцезащитата, която се различава спрямо филтрите, които са вложени - химични, минерални и т.н., но тя не е мазнина...
Много съм чела, но връзка не откривам.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 00:43 от jazzzzy

# 185
Jazzzzy, ако разбирам правилно въпроса ти: връзката е, че за да се почисти достатъчно добре слънцезащитата, е нужно маслено почистване.

# 186
Jazzzzy, ако разбирам правилно въпроса ти: връзката е, че за да се почисти достатъчно добре слънцезащитата, е нужно маслено почистване.
Точно така! Само с продукт на водна основа слънцезащитата не може да се почисти добре, особено пък наслоявана цял ден.

# 187
  • Варна
Jazzzzy е права! Двойното почистване е първата част от традиционната корейска рутина за красота. Първо се използва почистващ продукт на мастна основа, който може да е течен като олио или по-твърд, като балсам. Маслените почистващи продукти са най-доброто средство за премахване на нечистотии на маслена основа, като грим, слънцезащита и излишния себум. След тях се прави второ почистване, при което вече се използва почистващ продукт на водна основа, който премахва всички останали мръсотии. Продуктът на водна основа може да бъде под формата на пяна, гел или вода.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 13:20 от Real Fantasy

# 188
А маслен почистващ продукт може ли да се използва, ако не се използва грим? От скоро правя двойно почистване с балсам на мастна основа, който за три дни успя да ми премахне всички милиуми по лицето, включително и по клепачите, за които ме беше страх да отида на козметик. Но не знам правилно ли е ежедневно да правя двойно почистване, ако не се гримирам или по-скоро един-два пъти в седмицата?

И за да не е спам, от февруари не бях поръчвала кутия, но сега поръчах Кибрит, Bgbox абонаментната и Цветница с околоочния крем.

# 189
Аз въобще не се разбрах с маслените почистващи, с моята мазна кожа после имам чувството че става още по мазна. Може да не ги използвам правилно не знам. Нанасям на суха кожа, масажирам и после отвивам със следващия продукт, но пак ми мазнее.
От кутии имам 2-3 балсама, ще взема да пробвам тях. С пръсти ли се нанасят? Виждала съм по реклами с кърпа да се отстраняват.

# 190
  • Варна
А маслен почистващ продукт може ли да се използва, ако не се използва грим? От скоро правя двойно почистване с балсам на мастна основа, който за три дни успя да ми премахне всички милиуми по лицето, включително и по клепачите, за които ме беше страх да отида на козметик. Но не знам правилно ли е ежедневно да правя двойно почистване, ако не се гримирам или по-скоро един-два пъти в седмицата?

И за да не е спам, от февруари не бях поръчвала кутия, но сега поръчах Кибрит, Bgbox абонаментната и Цветница с околоочния крем.
Задължително е за всяка уважаваща себе си жена! Когато открих двойното почистване, кожата ми се преобрази. Дори се отказах от изкуствените мигли, за да имам безупречно чиста кожа. Ексфолиантите премахват старите наслоени по повърхността на кожата мъртви кожни клетки. Има два основни вида ексфолианти - физични и химични. Физичните ексфолианти са скрабове, които механично премахват мъртвите клетки, докато Химичните ексфолианти обикновено използват киселини като AHA или BHA. Напоследък все по-голяма популярност набират и един нов вид ексфолианти - ензимите. Всяка уважаваща себе си кореАнка, трябва да използва ензимна пудра поне веднъж седмично и да ексфолира кожата 1-2 пъти според нуждите

# 191
А маслен почистващ продукт може ли да се използва, ако не се използва грим?
Да, ако се използва слънцезащита, (което е желателно да се прави всекидневно, без значение от сезона) - повечето филтри също се махат с маслени продукти. Ако нито грим, нито spf се ползва, няма особен смисъл.

# 192
А маслен почистващ продукт може ли да се използва, ако не се използва грим?
Да, ако се използва слънцезащита, повечето също се махат с маслени продукти. Ако нито грим, нито spf се ползва, няма особен смисъл.
Според мен има смисъл в масления почистващ продукт, дори нищо да не се ползва. Той разтваря себум и другите замърсявания, натрупани през деня. Наистина кожата е различна, когато започнеш да практикуваш двойното почистване. Аз правя веднъж или два пъти седмично около 7мин масаж с маслен продукт и наистина всичко разтваря и кожата просто светва, като след ексфолиране е. Харесвам и ензимния пилинг, и този с киселини и механичния със скраб. Кожата е различна. Препоръчвам на всеки да пробва деойното почистване. И аз ще взема кутията на БГ Бокс със Сафре. Преди това имах oil to milk на Lumibee и беше много хубав, миришеше супер. И не съм съгласна, че омазнява допълнително, напротив. Разтваря се има и почиства чудесно, когато след него измиеш с гел или пяна, няма никакво допълнително омазняване.

# 193
Да, Real Fantasy добре го е обяснила.
Аз просто отбелязах, че слънцезащитата няма общо с доброто почистване. То е основна и най- важна стъпка в рутината и обърнах внимание, че никога маслени продуктите не се използват самостоятелно - винаги са следвани от друг почистващ продукт.
Аз практикувам двустъпково почистване от 4-5 години и наистина кожата се преобразява. Няма значение с грим ли съм била или без... дори и да не съм излизала цял ден от вкъщи - вечер задължително ползвам олио и пяна.
Дори и най-скъпите кремове се обезсмислят без добро почистване.
Препоръчвам обаче оригиналните корейски олиа, шербети и т.н. за мен са незаменими.

# 194
Благодаря ви! Наистина кожата ми е различна откакто правя двойно почистване. Използвам слънцезащитен крем ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт