Изпуснах влака

• 17 933
  • 395
  •   1
Отговори
# 120
  • Сф
Приятелският кръг какво общо има с нежеланието му да си намери жена?
Човекът е социално животно. Самотниците са чалнати обикновено. Или как да кажа - имат сериозни дефицити.

# 121
Човекът изглежда да е краен интроверт, няма да са лесни нещата. На мен ми е интересно защо сега се е събудил от зимния си сън и за какво му е. Ако човек иска семейство и страда от самота, се активизира, не чака до 40 и изведнъж олеле, влака заминал. Какво ще я прави тази жена, за какво му е? Жените изискват доста внимание и да инвестираш чувства, време, отношение. А той толкова години си е бил добре в неговия си свят.

# 122
Започни да излизаш с приятели или колеги просто на кафе. Намери си хоби. Запиши се на танци/фитнес/готварски курс, излез от черупката си.

Прекрасен съвет! Това и ще направя. Ще потърся за фитнес курс.

#

А, да влезе. Чака кондуктора да го дръпне вътре.

Рядко ми се налага да пътувам с влак, но съм срещал много хубави кондукторки.

#

Авторе, като попитах за навици на стар ерген, аз нямах предвид визията ти и така нататък, както другите клюкарки те подчекват да споделяш Joy
Не знам как да го обясня - на някои хора аурата им чак мирише на стар ерген/мома. Не зависи от възрастта, усеща се индиректно като един сърбеж в главата, който ти казва "с този няма да изкарам и две денонощия, преди да ме обземе луд стремеж да му забърша един". Това е една застоялост на духа, която разбира се има и при много семейни хора, но съчетана с онази предизвикателно самодоволна самодостатъчност, която някои се опитват да демонстрират, плюс закостенели с годините навици, често невротичност и нерядко за съжаление любов към чашката.
Аз познавам много самостоятелно/самотно живеещи хора и далеч не всички са такива консерви, но тези, които са вече станали консерви, смятам за тежък неспасяем случай. Не съм сигурна дали успях да се изразя достатъчно добре.

Не мисля, че имам общо с това което описваш по-горе. Плюс, не съм любител на "чашката". Освен, ако не е за кафе.

# 123
Забрави за неща от преди 17 години,  фокусирай се върху настоящето!

# 124
Авторе, какви са ти критериите за жена? Да не би там да има разминаване?

# 125
  • София

Авторе, според мен си потънал в миналото и искаш настоящето да е като него. Няма как да стане. Друг човек си. Друг свят е. Поогледай се,  адаптирай се. Нямаш деца, ангажименти, използвай си свободното време.
За колата - аз  не мога да си представя да нямам кола, но пък е разбираемо, ак о живее до метрото например за какво му е като може да си обикаля из целия град. А и щом не иска деца може да опита из сайтовете , казвайки какво точно желае, може да има късмет.

# 126
Имам приятел същия като автора и много пъти съм му говорила как може да има по-голям успех с жените. Отговаря ми с отблъскващо вдигане на рамене акомпанирано с “не ми идва отвътре, аз съм си такъв”. Ами за мен такива хора искат да си умрат сами, щом се харесват такива. Абсолютно вярвам, че автора няма намерение да промени нищо в себе си, което го издава, че е стар ерген, просто се надява някоя да го приеме и да прави всичко вместо него.

# 127
Приятелският кръг какво общо има с нежеланието му да си намери жена?
Човекът е социално животно. Самотниците са чалнати обикновено. Или как да кажа - имат сериозни дефицити.
Именно. Като завъди приятели, както са някои съвети, това ще е някаква тайфа стари ергени като него да пият бира петък вечер след работа. И това как ще му помогне да намери жена, която така или иначе не иска?

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 07:08 от Нарцùса

# 128
  • Далечният изток
Цяла тема е пуснал човекът, че иска...

# 129
  • София
Не му личи... поне не и да иска да направи нещо сериозно по въпроса. Радва се на коментари, които му казват, че всичко е съдба и трябва просто да чака да се случи чудото. Може би наистина се надява някоя тук да прояви интерес? Напълно съм съгласна с коментара на handsOfTime.

# 130
Много се извинявам, ще прозвучи грубо, но човек, който е имал само една връзка за двадесет години, със сигурност му "има нещо". Единствено в твои ръце е, авторе, да се самоанализираш и промениш. Никой друг не може да го направи вместо теб. Просто трябва да осъзнаеш, че само и единствено ние сме отговорни за собствения си живот. Ние правим избора всеки ден. Явно трябва други избори да направиш за себе си, за да ти се случи, каквото искаш... ако го искаш наистина..

# 131
Знам за една много сполучлива връзка, прерастнала в семейство, която започна с нагласена среща. Като нямаш широк приятелски кръг, разни лели - комшийки - братовчедки нямат ли широк приятелски кръг? Не ти ли предлагат да те запознаят с Марчето - Стоянка - Иванка? Ако да, приемай, излизай по срещи. Хем не е виртуално.
Не е казано да стане от веднъж, ще се поочупиш, ще придобиеш опит.
Не търси непременно принцесата на бяла кобила.

# 132
Той чака приятелите му да се запознаят с подходящата жена, да я доведат в приятелския кръг и да му я представят 🤣 Авторе, стига чете романчетата на Арлекин 🤨

# 133
Ефи, това твоето ми звучи като Поне един фиш да беше пуснал! Grinning

# 134
Не разбрах дали авторът е имал само една връзка от 2005 година?!? ...и от тогава?

Ако е така, това е огромна червена лампа, че нещо не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт