Изпуснах влака

• 17 904
  • 395
  •   1
Отговори
# 300
BlackCat средата може да се намери и чрез новият партньор. Всичко може, стига да се престрашиш и да си повярваш.
Аз например намерих много интровертни приятелски двойки покрай моят партньор. Идеално си пасват. Събота вечер гледат филм, поръчват пица по телефона и се наслаждават на семейният уют. Сега си представям, ако в тази конфигурация имаше екстроверт, който искаше да се мята по дискотеките как точно щяха да се развият подобни връзки.

# 301
Спорите излишно. Авторът няма кандидатка с дете. Няма и без дете. Той въобще кандидатки няма.

Прекалено е драматичен. Философстването показва кофти черта в характера, а именно, че си мисли, че е с нещо повече от останалите. Както казах по-рано няма и пари. Някой беше написал, че това нямало значение. Няма - да. Като си 25 годишен красавец или супер вълнуваща личност. Тогава няма.
В неговия случай ни 20 годишна ще свали, ни зряла жена на 40 ще го вземе, учи на отношения и дондурка. Едва ли ѝ се занимава с това.

Смешно е, че поставя условието за дете. От каква позиция? Той какво предлага? Повечето жени биха се запитали защо той е на 40 и е ерген. Затова винаги има причина. Огледайте се с примери в ежедневието!

Аз се сещам за един ерген на 50, който не изпъква с добър външен вид, но коментира как жените на 20 са я дебели, я с целулит. Ами сам е.

Не искам да съм груба, но причините да е сам следва да са доста по-дълбоки…

# 302
  • Агент под прикритие
Смешно е, че поставя условието за дете. От каква позиция?
От позицията на мъж/жена, който/която не желае партньор с деца от предишна връзка. Кое точно не е ясно?

Повечето жени биха се запитали защо той е на 40 и е ерген. Затова винаги има причина.
Повечето хора, поне със сигурност тези които мислят самостоятелно, а не част от общоналожен наратив (да не употребявам други думи), се хващат с даден човек и ако видят в него нещо, което кардинално не им харесва, просто прекратяват отношения с него. Без драми и предположения.
Накратко: работят с факти, имащи отношение към тях лично, а не с имагинерни вероятности, имащи или нямащи отношения към други хора.

Огледайте се с примери в ежедневието!
Примерите от индивидуалното ежедневие на някой нямат отношение към конкретния случай. Всеки пример си е сам за себе си.

Аз се сещам за един ерген на 50, който не изпъква с добър външен вид, но коментира как жените на 20 са я дебели, я с целулит. Ами сам е.
Това също няма отношение към този случай.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 07:50 от Phoenix Wright

# 303
Phoenix Wright, в пост на предната страница попитах каква е разликата между мъж, който не иска жена с деца и жена, която не иска мъж с деца. Удобно въпроса беше пропуснат.
Така и не ми беше обяснено, защо в единият случай това е нещо ужасно, в другия обаче жената си е правото да си иска мъжа само за себе си? Не е ли това двоен стандарт?
И защо според доста от жените тук, някои неща удобно са само запазена марка на жените?

# 304
Всеки може да си иска, каквото си иска Joy Друг е въпросът дали ще направи нещо, за да го получи. Когато нямах дете и аз исках мъж без дете. Така, че за мен е нормално хора без деца и искащи деца, да търсят партньор без. Ама автора не каза, че иска жена и дете. На него това не му е приоритет. Така, че не виждам причина да отхвърля някоя кандидатка само, защото имала дете. А и възрастта му е такава. Едно е на 20-30 да искаш партньор без дете, друго е на 35+

# 305
Искане, искане, но понякога като се види какво се предлага срещу това искане, и става комично.

# 306
Аз също наближавайки 30 исках партньор без деца и го намерих. Не ми обяснявайте как било невъзможно и как трябва едва ли не да се хващаме с каквото ни попадне, понеже избора ни се стеснявал след като преминем 30.

# 307
Phoenix Wright, в пост на предната страница попитах каква е разликата между мъж, който не иска жена с деца и жена, която не иска мъж с деца. Удобно въпроса беше пропуснат.
Така и не ми беше обяснено, защо в единият случай това е нещо ужасно, в другия обаче жената си е правото да си иска мъжа само за себе си? Не е ли това двоен стандарт?
И защо според доста от жените тук, някои неща удобно са само запазена марка на жените?
Кой е казал, че е нещо ужасно ? Аз не прочетох подобно нещо.
Аз, ако обичам някой мъж бих приела детето/децата му от предишен брак. Не ме бърка, а и те обикновенно остават при майката.
Но, признавам, че аз съм жена и искам всичко от любимия само за себе си. Това е нормално.

# 308
Аз лично не се дразня на хората, които търсят партньор без деца, както например не се дразня и на тези, които търсят красив партньор - "Ама защо дискриминира грозните?" и така за всяко възможно качество.
Критерии за избор има много. Дали има дете е само един от тях, и ако нямаше други критерии, всяка без деца би била грабвана като топъл хляб направо. Обаче... се гледат и други неща освен дали се е размножила до момента.

Аз ако бях жена без деца в края на фертилния си период, щях да гледам като бонус на това мъжът да има дете. Да ми е пълна къщата, пък ако може, ще си имаме и наше общо. Но аз имам много силен майчински инстинкт.

# 309
Аз дето не харесвам философи, станах точно такъв тука.
Твърди се, че съм беден. Презумпции за коли и имоти.
Някои минават граници с препоръките си.
До това ли се свежда всичко? Пари, имоти и коли.
Толкова хейт се изсипа по мой адрес. Защо?
Защото не искам да градя връзка с разведена жена с деца?
Или просто така ви харесва да набеждавате с деструктивни коментари изпълнени с хейт и омраза.
Ако си погледнете коментарите отстрани. Изглежда, че са писани от някой психопат.

# 310
Хейтът е защото още не си се дал на никоя и даже не изглеждаш прекалено нещастен от това. Споко. Joy

# 311
  • Далечният изток
Хейтът е породен от собствените им липси. Пак ще ти кажа не се впечатлявай.

# 312
Защо да е хейт? Жалко, че така го приемаш! Никой не те е обидил. В любовта също има икономика. За да получиш, трябва да дадеш. И да, не става дума за пари. Представите ти просто кое е “по твоя джоб” трябва да са реалистични, за да хванеш влака. Да не се окаже, че ти го чакаш в Люлин, а той минава през Стокхолм.

Аз лично не се засягам. Нито съм разведена. Нито самотна с дете. Нямам и 30 години. Но да, намирам го за повърхностно и смешно. Сигурно има и моми на 40, но аз знам само за няколко…

# 313
Авторе, не ги приемай нещата толкова насериозно, все пак тук е като на мегдана - както може да намериш изключително чистосърдечни и полезни съвети, така и да чуеш някоя и друга леко или не толкова леко попроменена история за себе си. Приеми го с усмивка - все пак за заинтригувал толкова много хора. Всъщност, според мен, и животът трябва да се приема не много насериозно, така, мисля, се живее по-леко, а и по-истински.

# 314
  • Агент под прикритие
Двойните стандарти лъсват ясно, когато същите тези отварят лакът уста, когато някой наруши правото им на избор, а в същото време си играят на инстанция с чуждото право на избор.
Хората, чиято брадва не сече на едно място, генерално се избягват без много излишен шум.

Общи условия

Активация на акаунт