Любители на котки - Тема 172

• 34 057
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
От Броадлайн нямам оплакване, но много скъп.
Не съм се задължавала в активното вещество, честно казано.
Аз искам бълхи + кърлежи + вътрешни.
Хапчето е “кауза пердута”. Няма такъв филм.

Много благодаря!

# 706
  • Бургас
Харко има зачервяване около...външно е,около отворчето за...
Док казва ако пишка,да го мажа с гентамицин и че няма страшно
Ами пишка си,играе си...
Защо му се зачервява от време на време,не знам.

# 707
Ох, давай му водичка да пие, мъжко ли е? На мен вет ми обядни, че мъжките имали тенденция към стесняване на пикочното каналче, по-тясно било от на женските, и ако често се възпалява, и ако тръгне и камъчета да прави, понеже не пият водичка, се възпаляват и запушват… моето не му обръщах внимание, защото мислих, че се разгонва, то му идеше време за кастрация, и накрая спешно го оперираха. И сега доживот е на вет храна за разграждане на кристалчета. Ама пък да не те плаша излишно. Наблюдавай го

# 708
  • Бургас
Той пие вода и си пишка.
Даже с цел поемане на течности му купувам от ДМ супи за котки.
Ще го видим как е,ако не се пооправи до понеделник,ще го нося при ветеринаря.
Евентуално мога и урина  за изследване да занеса.

# 709
Нашата по-млада женска котка за същото ще я водим другата седмица при вет. От известно време така се зачервява. Чистя с бебешки кърпички, мазах няколко пъти с гентамицин, но периодично се зачервява и то лошо.

# 710
Добра идея е да се занесе урина за посявка. Щом се зачервява, значи се ближе там, или го сърби или го боли или и двете. Може да е бактерия, може да са песъчинки... Трябва да се разбере какво.

Жълтур оправи коремчето, тъкмо щях да ви го похваля тази сутрин (даже снимах съкровищата) и 3 часа по-късно рязко се влоши, бере душа в момента, с тахикардия и .... Няма да го описвам. Измори се много душичката, цяла седмица се бори да надвие пустия вирус...
Така, хора... Ваксинирайте и обезпаразитявайте си котките! За здраве. За профилактика. За да си спестите лоши моменти.

# 711
Ветеринар?

# 712
  • Велико Търново
Много се извинявам, че нахлувам в темата и вероятно ще прекъсна дискусията с нещо различно. Понеже обмисляме да поставим изкуствена трева на терасата, ме интересува как котките я възприемат. Котката ни в момента е четвърта или пета, та даже и шеста може да е, но досега не съм имала опит с отношението им към такъв вид настилка. Предварително много благодаря за отговорите!

# 713
DamaPika,
Имаме изтривалка от подобни материал. Котките ни просто я неглижират.
Все и едно парче и виж дали ще се имтересува

# 714
  • Велико Търново
Принципно имаме едно килимче от някаква изкуствена материя и реално тя не му обръща внимание, но все пак реших да попитам.
Иначе тя и на кучето не обръща внимание много, много. Е, отвреме навреме го съска и се закачат, но общо взето си съжителстват независимо един от друг.

# 715
  • Бургас
Ами... съжалявам за Жълтурчето.
Аз се чудя,стерилна урина за посявка няма как да взема на котка.Няма да е идеално стерилна.
Харко ще го заведа в понеделник.
А за Жълтира едва ли може да се направи много.

# 716
Чудех се да не е обезводнено малкото след толкова продължително разстройство. Ако е,ветеринар може да го оводни

# 717
  • Бургас
Момичета, има ли аналог на постеля за тоалетна Weelitter, който да е по-евтин и със същото качество? Моля, споделете!

# 718
Момичета, има ли аналог на постеля за тоалетна Weelitter, който да е по-евтин и със същото качество? Моля, споделете!
За съжаление вече всичко поскъпна драстично. Българското бенто, което години беше 5.50, постепенно поскъпваше, вече е 8.50 днес... Предишният път беше 7.50.

# 719
Ами... съжалявам за Жълтурчето.
Аз се чудя,стерилна урина за посявка няма как да взема на котка.Няма да е идеално стерилна.

Единия вариант който вет ни каза, е да сложите ориз вместо постелка и после да изтеглите с една спринцовка- но да, няма да е идеално стерилна. Иначе другия е при ветеринаря да изтеглят с една игла директно от мехура урина- при нас така се наложи- бърза е процедурата и вет ни убеди, че е безболезнена за тях. (не че имахме друг избор в този момент- иначе не бих се навила).

Общи условия

Активация на акаунт