Любители на котки - Тема 172

• 34 402
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
  • Страната на чудесата
Ооо, такъв филм Демон да не се качва на масата изобщо не си и помислям. Че той с нетърпение чака да седне някой, да му се натика в ръцете и да почне да се гали. Ляга по лаптопа или книгата, ако чета нещо, и гледа с нахален поглед 😂
Малкия докато си отвори тетрадката да пише, Демон вече е положил гъзе върху нея 🙃

# 676
Държим се с животните като с малки деца - и да се караш, не биха разбрали. Пренасочваме им вниманието. Има непреодолими неща - те са хищници. За отмъкнати и хапнати  кебапчета/кюфтета/пица... не се сърдим - по-силно е от тях.
Говорим им. Куча разбира всичко и безусловно реагира на "спри", "чакай", "ела", "седни", "легни", "бързо", "дръпни се"... Тери (кота) научи значението на "Не!" и "Ауууу!". Опита ли се да играе с нокти и да захапва, "не", последвано от "аууу" води до моментално преустановяване - замръзва с отворена (за хапане) муцунка.

Мария, ще ти пиша на лични схема за лечение на УЦК (ако друг има нужда, да свирка - няма да спамя тук). За ставни проблеми ми е помагал Флексодон С - приеман по схема няколко месеца.

# 677
Аа, разбират и котовете, и моят като кажа “аууу” ако ме е захапал, веднага пуска. И от “не” също разбира. Сега, не е куче по команда да изпълнява седни, дай лапа и тн, но си е умен кот

# 678
  • София
Единственото каране у дома е "Не там".
Говорим си иначе много. И разбират много.

Съседите не са се оплаквали от шума на препускащите котки. В хола е по-шумно, особено ако решат да скочат от секцията на паркета. (Рядко е.) В спалнята скачат на леглото. И пак се чува доста.
Снощи се бяха разбеснели, минаха през спалнята като малки носорози. Направо ни прегазиха. Поне набезите са им кратки. Не е приятно обаче като ти скочи на корема някой 5-килограмов шишко.

# 679
И 4 кг. не са приятни Grinning Най-вече корема ми страда, като вземе да скача по мен Grinning Напоследък е започнал много да ми говори. Има си и прякори вече - Копанчо и Терорист.
Да ви попитам, снощи чистих банята с доместос. Сутринта се изпишка на леглото и на една торбичка с обувки. Възможно ли е да го е подразнил аромата на хлор? И преди съм чистила с доместос, но това не е предизвиквало такива реакции. Ама знам ли, вече може да е различно.

# 680
🤭 ох каквото и да правят, все са ми умилително смешни шишовците. Иначе и аз по едно време се чудих дали съседите се будят в 5 сутринта, когато започне да тряска вратата на гардероба, за да ме събуди. Добре че скоро не го е правил (хранилката робот съм сложила таймер за 5.30 закуска) Simple Smile

# 681
Мини, много е възможно да е от хлора. Доколкото знам, е вреден за котките, а и за хората не е полезен. Те имат много по-силно обоняние от нас. Ако тоалетната му е в банята, явно това е причината. Смени препарата с някой безвреден. Аз ползвам доместос само за самата тоалетна.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 13:35 от Недоволна

# 682
Държим се с животните като с малки деца - и да се караш, не биха разбрали.
О, разбират от каране и още как. Аз ползвам само един и същи тон. Не се карам гальовно, за да не го обърквам. На малко/голямо дете също не позволявам да се качва по плота и масата. Масата някак я преживявам, но косми по плота не.
Да не говорим, че единия път скочи върху котлоните, които можеше да са горещи. Бях ги изключила и бяха само леко топли. Ама гонеше муха, така че тогава не беше по негова вина. Нямаме мрежа на единия прозорец и го бях отворила за кратко.
Всъщност как ги предпазвате от котлоните или се научават с времето да усещат?

# 683
Забелязала съм кот да киха и да му се зачервява носа от по-силен препарат за чистене, но не и да препишква, това според мен може да е от друго, да се разгонва или да има цистит.
Иначе, чак на котлони, моят никога не се е качвал. Иначе, деца нямам още, но сигурна съм подходът е доста по-различен… животинките имат някакъв инстинкт, докато на децата сигурно трябва да се обяснява

# 684
  • Страната на чудесата
У дома кот ходи където си поиска, плотове, котлони...специално котлоните никога не остават без тенджера с вода до пълното им изстиване, защото иначе няма опазване. Добре, че е гол и риск от косми няма, че тогава вероятно нямаше да е толкова ларж стопанката му по повод ходенето по плотове и котлони.
Най-обича да пие вода от чешмата в кухнята и е постоянно нареден там, на плота дебне и чака някой да му я пусне. Обича и да си пуска водата в едната тоалетна, когато не му се обръща внимание-особено често го прави, по два-три пъти непрекъснато. Но единствения ми кошмар и досега са прозорците-живеем на 9 и 10 етаж, в покривен мезонет. Прозорците са капандури и са особени, не стават стандартни комарници за тях. До миналото лято проветрявах една по една стаите, докато той е затворен другаде, но миналото лято синчето го беше изпуснало и той излязъл от прозореца директно на покрива на сградата-скатен покрив, стръмен, беше ми изкарал акъла тогава. Бързо след това изнамерих производителите на капандурите и поръчах внос на комарници към тях, верно, отръскаха ни знаменито, ама...по-добре е от нищо. Въпреки, че той ако се мотивира, пак може да ги раздере и излезе, но поне ще го забави малко.

# 685
Zabraven profile, Недоволна, благодаря за включванията! Hug
Блеки е кастриран преди два месеца, така че изключвам разгонване. Моля се да не е цистит.
Не ползвам често доместос, веднъж на 2-3 месеца. Досега не е имал проблеми. Нито е кихал, нито е пишкал извън тоалетната, след използването на препарата. Даже имам чувството, че го привлича. Веднага пристига при мен, когато помирише хлор, включително и снощи. За това и го изведох от банята, за да не стъпи в доместоса. Не изключвам възможността вече да му пречи аромата да си върши нуждите.
Иначе знам, че хлора е вреден. Но го ползвам понякога, защото чисти добре отлагания от ръжда, наслоена мръсотия, дезинфекцира, без да се налага да търкам в несвяст.

# 686
Аз да се оплача : котешката постелка,която взимах от дм за 18 лв на Стефанов , сега е близо 25 лв.

# 687
  • Страната на чудесата
Лисичка, и аз вземах такава и ми се окръглиха очите последния път. Взех на другата марка соева, същите литри, 14.50. Върши същата работа.

# 688
Лисичка, и аз вземах такава и ми се окръглиха очите последния път. Взех на другата марка соева, същите литри, 14.50. Върши същата работа.
Мен аромата на тази с въглена много ми харесваше,ама пусто му , всичко вдигат.
И аз взимам една Joy cat на 12,50 лв сега.

# 689
Lucky Plam, welcome back, ама искаме снимки на Демончо, че сме се затъжили! Simple Smile
Представям ви Жълтура...

Жълтура направи 2 пъти оформено меко и третия път - локва под дупето, докато си лежи... Гризка по малко пауч джуниър от ДМ, мус Рикавъри и пуешки гърди слайс и лежи на слънце с часове... Като го нахраня със спринцовката се чува ясно къркорене в корема. Сега съм му купила симбиотик за  22 лв (и това ако не подейства... не знам...) и утре ни пристига гастроинтестиналния мус за малки котета... Не мога да му хвана цаката. Оправя се за два дни и пак се разстройва. А не сменям постоянно храни. Да не би да има още паразити в корема, се чудя... Rolling Eyes Само от една доза пастичка може и да не се е изчистил... Ама пък не се вижда нищо...

А, това са сестриците му...
Любов

и Малина

Ако някой си хареса някоя за подарък, да свирка. Любов си знае името и отговаря като я повикаш, много комуникативна. Малинка е любопитна и тиха, оставя се спокойно за почистване и лечение.

И мама Пъси да добавим...

Общи условия

Активация на акаунт