СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 530
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
Изобщо не се бях замисляла за часовник. Но днес явно са си говорили нещо в училище и това са измислили. Такъв дали става:

https://www.decathlon.bg/chasovnik-s-hronometr-w200-s-id_8501802.html

Трябва ми нещо простичко, но да не е със стрелки. Казах му, че ще купим Зрънчо и ще се надяваме да ни се падне часовник:)

# 496
Зависи много от това, как квесторите ще тълкуват инструктажа:
Изключва изцяло всички средства за комуникация/електронни устройства и ги предава на
квестор, който ги поставя на видно място.

Напомня на учениците за оставащото време 15 минути преди края на всяка част.
Най-сигурно е да заложите на часовник със стрелки.

# 497
На големия бях дала моят спортен gps часовник за НВО. Никой не му е правил проблем. Сега ще го дам на малкия. Часовникът няма да му реши задачите.
Утре пак ще изпуснат историята. Някъде ще ходят по време на часовете. И аз не разбрах къде точно, но подписвах декларация.  И историята пак увисна. Другият петък е неучебен. Учителката му по история съвсем ще откачи.

# 498
То тъпото е, че установих, че не познава часовника със стрелки. Той винаги е ползвал телефон, лаптоп, смарт часовник. В къщи всички часовници са електронни. Абе... срам.
Така преди два дни установих, че и това градският транспорт му е сложна работа. В една задача имаше някакви трамваи, които минавали на 15 минути. Ние градски транспорт в такъв вид нямаме и никога не се е случвало да чака на спирка или да отива към спирката и да вижда как трамвая тъкмо тръгва. Та и житейския опит си има значение.
Ще го мисля това с часовника. Той драма с времето няма уж. Освен ако има часовник да вземе да се стресира.

# 499
Ние имахме натоварена вечер. Първо водих младежа на кинезитерапевт. Мина процедури и получихме потвърждение, че и болките в раменете са следствие на растежа. Ама толкова го болят, че забрави за болката в предмишницата. Как беше? Клин клин избива 🤣 Облепиха му здраво раменете с кинези ленти и ще видим как ще е след две тренировки. След това отскочихме до съседния град да огледаме едно колело. Одобри го и сега е и с ново колело. Така и днес не остана време за задачи. Утре вечер щял да е на рожден ден, значи вече чак в събота ще решава.

# 500
  • София
Можеш да видиш първите часовници тук. Не са скъпи и има един месец да свикне с него.
Миналата седмица дъщеря ми реши, че не ѝ е удобно непрекъснато да пита съученик колко е часа и иска ръчен часовник. Намерих ги през нета, избра си и поръчах. Доставиха ми го за 1 ден.

# 501
Системата за записване за изпита на НПМГ вече е активна. Записах я, в 0,03 ч

# 502
  • София
За часовниците - и моята щерка не се ориентира по часовник със стрелки. Просто не го познава. Няколко години се опитвахме (всеки член от семейството по негов си начин) да я научим, но не става. Електронен ползва, но пак ѝ е трудно - ако я питаш колко е часа, очаквай отговор 18:13 (а не "шест и петнайсет", както би казал всеки). За Коледа получи смарт гривна, защото телефонът ѝ винаги е с изключен звук, забравя да си го пусне като се прибере от училище и реално не можеш да се свържеш с нея по никакъв начин. Сега гривната индикира, че някой ѝ звъни или ѝ пише по някой канал за комуникация и направо се родих. Не може да говори по нея (не е чак толкова "смарт"), но поне вижда, че я търсиш и отговаря през телефона. Но не може да се полчва за "часовник" на НВО.
Имаме един от баткото, точно декатлонски, електронен, показва само час, никакви други "функции" няма. Ама покрай бума на подобни устройства, може да не й разрешат да го ползва, кой ще изследва там всяка гривна "смарт" ли е или просто часовник.
Друго ме притесни мен. Правиха пробен изпит в училище, с всичките му салтанати. Оказа се, че текстът на преразказа се чете по радиоточката. Щерката каза, че нищо не е разбирала - то кънтяло, вратите на стаите били отворени и се чувало отвсякъде ехо. Според баткото, при тях на самото НВО са ползвали компютрите по стаите, донесли някакви флашки и го пуснали така. Обаче за друго училище става въпрос. В това на наборката системата си била тая, с училищната радиоуредба. Всяка година имало недоволни родители, ама така си върви.

1 месец и натискам "рестарта". Никога не съм предполагала, че ще чакам ваканции, краища на учебни години или изпити с по-огромно нетърпение като родител, отколкото като ученик. Flushed

# 503
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ra2, ма ти не спиш ли бе жена. Има време за записване. По този повод забравих да питам младежа иска ли да си пробва в НПМГ. По Коледа спрягаше и това училище, ако не е ТУЕС. Ще трябва да почакам да мине училище и снимките за албума.

# 504
  • София
Трябва ми нещо простичко, но да не е със стрелки. Казах му, че ще купим Зрънчо и ще се надяваме да ни се падне часовник:)
Пипи, не е ли по-просто да вземете батерии за училищните часовници. Предполагам затова не работят.
А при нас и училищните са със стрелки, та наборът ще - не ще ги научи. Иначе винаги ме поправя ако кажа, че вече е 8:30 и закъснява за училище, няма как да не ми отговори че е 8:27 или дори 8:32, но държим на пунктуалността Wink

# 505
  • Пловдив
Важно е освен да е изключен телефона по време на изпита, да погледнете дали има случайно включена някаква аларма на телефона. Имало е такъв случай и става суматоха, защото детето трябва да отиде до устройството, да го спре, а това се записва от камерите в стаята и може да доведе до проблеми.

# 506
Ако липсата на батерии е причината за неработещите часовници - няма проблеми да купим. Надявам се да имаме някоя родителска среща и ще питам. Ще е голям срам, като се има предвид, че сме една от най-богатите общини.
Аз предполагам и че ще ги оправят за ДЗИтата и НВОтата. Кой знае какво са си говорили вчера в училище и се върна с тази идея за часовника. Не съм чувала предни години да е имало проблем от такова естество.

Днес ще изпращат 12-класниците. Ще учат първите 3 часа. На 11 пак беше неучебен ден, че им беше патронен празник на училището. Следващата седмица са пак 2 неучебни дни. И то стана юни. Много го обичам май месец:)

# 507
  • Mars Hotel
Записах и аз моята за изпита на НПМГ. Успех на всички явяващи се!

# 508
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Сега видях и датата 04.06. Тогава се явява на В2 за Кембридж...

# 509
Здравейте, на тази задача ми е подадено, че отговора е 120 градуса. Ние обаче с помощ от фейсбук групата получаваме 144 градуса. Кой е верния отговор?

Общи условия

Активация на акаунт