СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 503
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз пробвах да вляза в теста на Регалия, но не е достъпен. Ще проверявам и като стане достъпен ще го обработя и споделя.
При нас в четвъртък ще бъдат онлайн. В сряда ще правят пробен по математика в училището, а днес имат контролно по математика на успоредници. За понеделник за сега нямаме информация, но май ще си ходят на училище.
Ра, стискаме палци за добри новини! Simple Smile

# 541
  • в очите на дъщеря ми
ra, Късмета да е с Вас и да пишеш!
При нас нищо ново, прекрасната е на зелено и не е доволна и както казва "липсвате ми"...ти да видиш...

# 542
ra2, стискаме палци, с вас сме. Чакаме с нетърпение добрите новини.

Dive, и аз мисля, че нямаме мами от твоята Варна, но пък ако има от съседните, и вътре пише и за тях, а тук при нас също така ако има от морския край, може и да послужи.

Кокончето вчера домъкна 4 - ка по БЕ, от теста който правили миналата седмица, после взе да разправя какво е станало по време на теста. Първо учителката ги разместила, после пък едното момче се обадило, че едно от момичетата преписвало от коконата. Учителката  пък от своя страна му казала - спокойно, виждам я, че преписва, но нека да видим все пак накрая каква оценка ще получи. Та кокончето вика, то аз поне със собствени усилия, и от това което се сетихси го направих, получих 4, а тя какво получи, 3 - ка, само дето преписваше от мен. Та ей такива ми ти работи, всеки път на тестовете, масово се преписва от едни и същи. Както на моята съм казвала, дори и да се запишат в добро училище, да не мислят, че там ще им е лесно, от много неща зависи, това дали ще учиш на мястото където си избрал и харесал, или не. Тъй де, едното дете, заради родителите си, само защото му поставили условие къде да учи след 7 клас, а то да получи тъй желаната придобвка, е готово на всичко, горкото дори не му се ходи там където искат родителите му. Ей туй не го разбирам, заради едни амбиции на някого, да се откажеш от едно желание, за да получиш друго, което в бъдеще също ще можеш да го имаш. Разни хора - разни идеали.

Мамзелче, ей на туй му се вика изненада, то какво да и харесва, явно и липсвате толкова много, че изобщо не и се седи там нана туй зелелно.

# 543
  • София
Получих и-мейл с верните отговори от Регалия.

Качих последния пробен на Регалия по БЕЛ в седмокласната поща. Който няма достъп до нея да ми изпрати е-мейл и ще изпратя пробния.
Ако Нинчето има възможност /или някой друг/, нека го качи и във фейсбук групата.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 22:19 от ims

# 544
  • София
И аз пробвах да вляза в теста на Регалия, но не е достъпен. Ще проверявам и като стане достъпен ще го обработя и споделя.
При нас в четвъртък ще бъдат онлайн. В сряда ще правят пробен по математика в училището, а днес имат контролно по математика на успоредници. За понеделник за сега нямаме информация, но май ще си ходят на училище.
Ра, стискаме палци за добри новини! Simple Smile
ims, в 73.СУ ли учи детето? Simple Smile

# 545
  • София
ganis, да! Simple Smile В класа на г-жа Веселинова (много си я харесва и тъжи, че ще се разделят ). Smiley
Вече ви е фен от уроците, които проведохте.  Smirk

# 546
  • София
Разпознах училището по ПИ по Математика,  който ще се проведе в сряда и ОРЕС в четвъртък.  Simple Smile

# 547
  • София
Моето синче се е обзавело с по 1.00 диптер късогледство на двете очи. Не е от учене. Дори не смятам, че е и от комп-а (макар че мога да го използвам да му натрия носа). Ген си е, аз съм с - 6.00
Според мен много ще му отиват очила на него, но той категорично заяви, че по-добре да умре отколкото да ходи с очила. То никой не иска от него да ходи с тях, а да ги има за когато седи далеч от дъската и не вижда, а не да присвива очи и да става по-зле. Но той рече и отсече. Викам: тогава в новото училище - на първия чин!

# 548
Може  да носи лещи с какъвто си иска цвят.
И моето съкровище сложи очила, първо в семейството. Лекарят каза, че 6-7 клас, когато децата израстват се появява късогледство, но е хубаво да проверите дали е временно. Имало някакъв мускул, който не сработвал добре /не запомних/, ако не е временно, тогава очила/лещи.

# 549
  • Mars Hotel
Нашите днес правят симулативен изпит по БЕЛ в училище, с всичките му там детайли, като бланки за отговори. Вчера имахме родителска среща, където четохме инструктажа за явяване на НВО. Дано да случат на търпелив и разбран квестор, защото отсега си представям какво объркване ще настане с всичките пликове и листчета, които се предават.

# 550
  • София
Дано на някого не му хрумне да стачкува и на датите с НВО. Че тогава вече ще раберат отблизо какво са изнервени майки.

# 551
Нашите утре ще имат някакви консултативни часове по математика и по БЕЛ. Как обаче ще се проведат не знам.
Другата седмица са само три учебни дни. По-другата ще е само в понеделник на училище и заминава на състезание. Значи следващите 18 дни направо ги броя за неучебни.

# 552
  • София
Аз с един въпрос...какво по-точно са природните, хуманитарните и предприемаческите паралелки с език. Примерно такива са в 127мо училище. Има такава и в 30то.

# 553
Аз с един въпрос...какво по-точно са природните, хуманитарните и предприемаческите паралелки с език. Примерно такива са в 127мо училище. Има такава и в 30то.
Профилирана паралелка с интензивно или разширено изучаване на чужд език. Профил Природни науки е биология и химия. Например големият ми син е профил МатИнф и беше с интензивно изучаване на английски. Профил предприемачески е обикновено география и технологии. Съответно всеки профил може да е с ИИЧЕ, РИЧЕ или дори НРИЧЕ. Всичко това има значение единствено колко ще са часовете по чужд език основно в осми клас. При ИИЧЕ в осми клас се учи почти само език както е в ЕГ. После в девети вземат материала за две години по физика, химия, история, география и биология.
Радвам се, че в нашето училище решиха математическият профил вече да е с РИЧЕ, а не ИИЧЕ.

# 554
  • София
Снощи прегледахме Регалията по диагонал. Отново две малоумни грешки:(. Докога - не знам:(. Не е разпознала вида на сложното изречение.  Тезата е покъртителна - не очаквам повече от 2-3 точки там.😤

Общи условия

Активация на акаунт