СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 508
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Аз директно съм отписала сложните изречения. Изгубена кауза е. Не може да ги оправи и това е. Докато чете за тях, уж всичко му е ясно, а десет минути по-късно са бяло петно.

# 556
  • София
Аз с един въпрос...какво по-точно са природните, хуманитарните и предприемаческите паралелки с език. Примерно такива са в 127мо училище. Има такава и в 30то.
Профилирана паралелка с интензивно или разширено изучаване на чужд език. Профил Природни науки е биология и химия. Например големият ми син е профил МатИнф и беше с интензивно изучаване на английски. Профил предприемачески е обикновено география и технологии. Съответно всеки профил може да е с ИИЧЕ, РИЧЕ или дори НРИЧЕ. Всичко това има значение единствено колко ще са часовете по чужд език основно в осми клас. При ИИЧЕ в осми клас се учи почти само език както е в ЕГ. После в девети вземат материала за две години по физика, химия, история, география и биология.
Радвам се, че в нашето училище решиха математическият профил вече да е с РИЧЕ, а не ИИЧЕ.

А за кое училище става въпрос (вашето)? И къде може да се види вида на профила - РИЧЕ...

# 557
  • София
Аз с един въпрос...какво по-точно са природните, хуманитарните и предприемаческите паралелки с език. Примерно такива са в 127мо училище. Има такава и в 30то.
Профилирана паралелка с интензивно или разширено изучаване на чужд език. Профил Природни науки е биология и химия. Например големият ми син е профил МатИнф и беше с интензивно изучаване на английски. Профил предприемачески е обикновено география и технологии. Съответно всеки профил може да е с ИИЧЕ, РИЧЕ или дори НРИЧЕ. Всичко това има значение единствено колко ще са часовете по чужд език основно в осми клас. При ИИЧЕ в осми клас се учи почти само език както е в ЕГ. После в девети вземат материала за две години по физика, химия, история, география и биология.
Радвам се, че в нашето училище решиха математическият профил вече да е с РИЧЕ, а не ИИЧЕ.
А това означава ли, че в природна паралелка ще учат повече часове химия и биолигия примерно?

# 558
А тези, които са нито интензивно, нито разширено си учат всичко и в 8 клас? Нали така беше. Оф, уж съм чела и пак се обърквам. Трябва да видя нашата паралелка каква е, но мисля е НИНРИЧЕ .
На Регалия минах по диагонал на теста, че нямам време. Видях, че е объркал някаква чуждица или някакъв такъв въпрос. Учудващо е открил всички грешки - рядко му се случва. Тезатата ако има две точки ще съм доволна. Видя ми се много зле. Ще чакам проверката от тях. Всичко съм зарязала, затрупана съм с работа. Надявам се от другата седмица да подновя по-активното си участие тук и да възобновя тормоза над хлапето. Той мисля направо забрави, че НВОтата чукат на вратата.

# 559
Означава, че двата ПП, определени на национално ниво са биология и здравно образование /химия и опазване на околната среда или химия и опазване на околната среда/ физика и астрономия и че във втори гимназиален етап ( 11-12. клас) ще изучават всеки от тях с поне пет часа седмично по програмата за профилирана подготовка. Възможно е ИУЧ и ФУЧ в 8-10. клас също да са съобразени с профила.
А за кое училище става въпрос (вашето)? И къде може да се види вида на профила - РИЧЕ...
ИИЧЕ, РИЧЕ и НИНРИЧЕ не са профили, а начин на обучение по езика. Отбелязан е в учебните планове и в държавния план-прием.
А тези, които са нито интензивно, нито разширено си учат всичко и в 8 клас?
РИЧЕ и НИНРИЧЕ си учат всички предмети в осми клас. На ИИЧЕ им се налага в девети клас да покрият учебното съдържание за осми и девети клас по доста предмети.

# 560
Нашето училище не е в София.
В ДПП за всяка паралелка пише какво е изучаването на чуждия език - интензивно или разширено. При разширено пак имат доста часове по чужд език в осми клас, 12 или 14 по памет. При интензивно са 18.
Профил Природни науки - биология и химия - означава, че това са двата основни профилиращи предмети. В 11 и 12 клас ще имат задължителна профилираща подготовка по тях,   т.е. ще учат много сериозно биология и химия на по-високо ниво. За 11 и 12 клас има още един или два профилиращи предмети, които обаче се избират в края на десети клас. От биология и химия обаче отърване няма, т. е детето бе може да се откаже от тях и да остане в същата паралелка.
Това се отнася всъщност за всички профили. Например профил МатИнф учат задължително тези математика и информатика, профил чуждоезиков си учат двата профилиращи езика. Профил хуманитарен учат история и БЕЛ.
И както казах  към тях се добавят и допълнителните два профила, които се избират впоследствие.

# 561
Моя седмокласник е чул, че за да се яви на матура по английски език, трябвало нещо някъде да се подаде като документ, но нищо конкретно не можа да ми каже повече. Та, може ли малко насоки за какво става дума (ако изобщо има нещо такова...)

# 562
Мисля, че е малко късно. Заявления за явяване на НВО по чужд език се подаваха през февруари.

# 563
  • София
Момичета, може ли някоя от вас да ми прати името и  паролата на седмокласната поща на лс?
Преди години съм качвала в нея материали, но от 3 години не съм я ползвала.

# 564
  • София
беба28, имахме съобщение в Школо, че заявления за НВО по чужд език се подават до 18 февруари.

Започнаха да се появяват резултати от пробния на Регалия по БЕЛ. Младежът има 29 точки на преразказа. Първата част още не е оценена, но на пръв поглед видях, че е допуснал няколко доста глупави грешки.

# 565
  • у нас
Моя седмокласник е чул, че за да се яви на матура по английски език, трябвало нещо някъде да се подаде като документ, но нищо конкретно не можа да ми каже повече. Та, може ли малко насоки за какво става дума (ако изобщо има нещо такова...)
До края на седмицата могат да се подават декларации за спорт, ИИ и музика. За АЕ се подаваха във февруари.

# 566
  • София
Благодаря за името и паролата!

# 567
Оф...нито класната е обявила, нито някакви съобщения на платформата сме получили. Жалко...

# 568
Оф...нито класната е обявила, нито някакви съобщения на платформата сме получили. Жалко...

Не съжалявате, тази матура по английски е безмислена

# 569
  • София
Снощи прегледахме Регалията по диагонал. Отново две малоумни грешки:(. Докога - не знам:(. Не е разпознала вида на сложното изречение.  Тезата е покъртителна - не очаквам повече от 2-3 точки там.😤
Пак добре, че са 2. При моята са повече - 6...
Тезата съдържа част от зададените думи. За мен лично е ок - кратко и ясно. Но понеже са точно три изречения, си нямам и идея колко ще й дадат. Да де, не знам как ще я оценят. Преразказа - нямам сили и желание да го гледам. Дано има поне 20-ина точки там, иначе става направо безнадежно.

Общи условия

Активация на акаунт