Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 833
  • 315
  •   1
Отговори
# 15
Запишете ни и нас в тази страничка - родени сме на 12.04.2006
Благодаря предварително  bouquet

# 16
                        ЧЕСТИТ 8-ми месец на ИНА!!!!!!!!
Ексче, и аз съм го чувала това за ушите, затова ги почиствам само отвън.
ПП: Мъжът ми има същите сини очи като на Ани, но за съжаление нито едно от децата ми не е с такива. Cry
Вода давам само преварена и изпива около 100 мл. на ден + 100 мл. сок или чай.
Моите килограми са си същите както преди - никой не може да каже, че имам 2 деца, ако не знае.

# 17
За гърнето:още не съм я слагала, но днес мисля да опитам
За пищенето:пищим и то с пълно гърло,любимото и време е 7 сутринта, а сриЧките мамамама, татата,дададаса си абсолютно безмислени и произволни Grinning
За кг:ами аз съм с 12 кг над теглото с което забременях Embarassed

# 18
divazero, добре дошла!  Hug Не само ще те записваме на 1-ва страничка, а и ще се включваш, нали!? Wink

Леси, къде намирате място за такива обемни играчки за две деца!?  Thinking Аз направо се влудявам от играчки....  Twisted Evil Но може би защото нямаме детска стая и се играе най-вече във всекидневната.... Confused

Момичета, новото Орле от Смолян, дето се включи днес, си е маминка /видях в Смолянската тема/Flutter Така, че пак си нямаме априлско татенце сред нас... Wink

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 16:31 от envia

# 19
  • София
Благодаря за отговорите за сиропа. На Проспан- а пише , че е за деца над годинка и ще се обадя да питам дали да го давам.

За крещенето - крещи само понякога, когато изпищи веднъж и и хареса и почва да го повтаря докато не и писне. иначе казва сричките ма-ма; ба-ба, но не влага смисъл ефстефствено Mr. Green

На Соня определено и се събира ушна кал и я чистя, защото ме срам някой да я види такава. Мисля, че ни е наследствено производството на повече ушна кал. Laughing

Добре дошли на новите мами   bouquet

Дея, моля те ако можеш да сложиш снимката на Соня на предната страница. качила съм я в албумчето. благодаря

# 20
честито на месечковците  bouquet  bouquet
добре дошли на новите мами  Hug
на Радост досега все й чистех ушите, ама спирам вече, не я знаех тази инфо, която давате момичета  Embarassed

# 21
Здравейте, брей, пак е свършила старата тема! Дея, новата е много красива, както винаги   bouquet

Честито на месечничковчетата от днес и предните дни!  Heart Eyes Аз почезнах по живот  Mr. Green четвъртък кудкудяк парти, петък кръчма с колеги, в неделя майка гледа Вени през деня и с мъжа ми направихме един страхотен поход на Витоша - морени, тихи пътечки без много хора, тънка мъглица, София като на длан, хижарски обяд - те такива неща  Grinning и сега се чувствам заредена с енергия до към Коледа.

Не съм чела старата тема но каквото виждам оттук:
- ушички чистя външната част, т.е. мидата, всяка вечер, а иначе само ако има изтекла кал малко в чашката пред каналчето - рядко се случва.
- гърне - да стане оне на година и половина милото, че да разбира за какво иде реч  Laughing определено няма да я дресирам, а ще я уча, та затова ще трябва да е по-голямшка. Впрочем когато и да научите бебето да яка на гърне, научават се да пишкат в него и свалят памперса на една и съща възраст така че от всякъде погледнато, няма да бързам.
- проспан се дава често на бебета под годинка, но в съобразена дозировка. доста хора познавам на които са го изписвали.
- думички - айде стига бе  Wink срички - да, но съм далеч от мисълта да си въобразявам че като повтаря целодневно мама-мама, влага нещо  Simple Smile обаче разбира определено доста неща, а за крещенето - не крещи толкова, нопък ръмжи като мечка  Shocked
- сърдене - като и вземеш играчка, като и прекъснеш заниманието, като не и отърва нещо - сърди се. Пищи, че даже фонтанчетата пуска понякога, но понеже и се смеем (че наистина е много смешна) се отказва бързо. Е, не и се смеем всеки път като реве де, не сме такива хора  Embarassed само когато се опитва да изтарикатява тогава.

# 22
  • София
                        Ексче.......,
ПП: Мъжът ми има същите сини очи като на Ани, но за съжаление нито едно от децата ми не е с такива. Cry

И аз и мъжа ми сме с кафяви, ОТРИЧАМ ДА ПОЗНАВАМ МЪЖЪТ ТИ! Joy

Ани ми спи от няколко дни по корем с вирнато дупе и сгънати под нея крака, ставам през час да видя да не се задуши, като се събуди носа и е на криво, смачкан от тази стойка.
Някой друг да спи така? аз обикновенно спя по корем като имам киселини ... дали и е дискомфортно на коремчето?

играчките: понеже сме изтърсака и от двете роди + приятели наследихме 2 чувала играчки и дрънкалки, абсолютно всички и омръзнаха но GSM и дистанционното са вечната цел, дали защото са черни а играчките не са? гледам и при вас така

Говоренето: само Ани ли мина през период да пърди с уста вместо да говори? да взема да пусна един клип да не се чудите какво е?

Мецанке ако няма да четеш старата тема да ти кажа моята док какво ми каза относно правенето на домашни булгур и другите семенни, че има готови такива за бебета и са контролирани,  а тези които искаме ние да правим не се знае с какво качество са и колко са екологично чисти. И аз се отказах

divazero   welcome

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 18:04 от х_diabet_mama

# 23
  • София
Честито на снахичката Ина!  Wink

Добре дошли на новите мамчета!  welcome  За включването на 1-ва страница, пишете на Дея лични съобщения, че може би няма време да чете всичко и е възможно да ви пропусне!  Peace

Мимка, сипах си биричка и почвам още от сега палцестискането. Само смей да не го вземеш...!  Naughty Хайде, чакаме хубави новини!  Peace

Ооо, Мецанке, добре го даваш! И аз мислех, че като мине малкия 6 мес. и ще се впусна яко в социален живот, ама нещо нямам желание да хайманосвам. Даже като се случи да отида някъде и все за малкия си мисля. Явно съм на път да стана една шантаво-вманиачена майка.  #Crazy

# 24
Ексче, преди да започне по-усилено да бърбори и Велина правеше това с уста, но все едно, че бръмчи. После започна да бърбори "нямо", отваря и затваря уста, все едно казва нещо, но без глас.  Sick Много смешно беше милото!  hahaha Сега сме на "та-та-та-та", "да-да-да" и "дя-дя-дя", което естествено не са осмислени думи, но да видите само баща й и дядо й! hahaha bowuu

# 25
Леси, къде намирате място за такива обемни играчки за две деца!?  Thinking Аз направо се влудявам от играчки....  Twisted Evil Но може би защото нямаме детска стая и се играе най-вече във всекидневната.... Confused
То през топлите сезони сме добре, ама зимата 2 стаи не ползваме и ставаме като в дядовата ръкавичка - имам няколко коша с играчки, като поне един е разхвърлян на земята, когато е в паяка или на кончето, играчките са прибрани, но пак мястото за движение е малко - от всекидневната в коридора и обратно, щото в спалнята не давам да се играе.
                        Ексче.......,
И аз и мъжа ми сме с кафяви, ОТРИЧАМ ДА ПОЗНАВАМ МЪЖЪТ ТИ! Joy
АААААААААА, щом и двамата сте с кафяви ще се замисля  Joy Joy Joy Joy бъзик
А пърденето с уста Йоан не го е правил.Май е патент на Анито.

# 26
  • Русе
Привет народе!
Ей, не мога ви изчета от последните дни...
Честито на всички празнували и празнуващи и добре дошли на новите и завърналите се мами!  bouquet
По темите:
За ушната кал, и аз отдавна бях чела, че е естествена смазка на ухото и не трябва да се прекалява с чистенето (само колкото може да се обере с пръсти) и дори не трябвало да се използват специални клечки и прочие...Е, аз използвам де, но наистина рядко и основно за външната част.

Килограмите - не съм се теглила скоро, но имам още 5-6 за сваляне...Цифрите, всъщност не ме притесяват особено (знам, че ще ги сваля и без диети и упражнения)...друг е въпросът коремът ми на какво прилича... Sick

Гърне - мисля, че е много рано още. Има определени признаци, които показват готовност(след годинката)...ама си е емоция наистина  Mr. Green ...И аз като envia още се "радвам" на произведенията в гърнето на баткото и го хваля "колко много пиш" и какво "голямо и хубаво ако" е сътворил... Crazy

Срички - рядко ("гууу","даааа", "кееее"), вчера за сефте налучка "маааа" Grinning

Ексче, нашият баткото на тези месеци спеше точно така надупен като Ани (това продължи няколко месеца).

# 27
  • 2 етажа над тавана
Ха така, изчистих, сготвих, изпрах, прострях дрехите, въдворих ред малко и сега да видя какво става.

Още една нова мама виждам имаме в редиците - добре дошла divazero и честичко да пишеш!  bouquet

И Маги се сърди като й се взима нещо, с което се е заиграла, но най-често протеста е при отнемане на любимите дистанционно и GSM на мама.

Ексче, това с пърпоренето с уста Маги също го практикува и то все по-често, и навсякъде хвърчат лиги, а баща й я имитира и тя така се кефи, че продължава в същия дух.
Ексче, преди да започне по-усилено да бърбори и Велина правеше това с уста, но все едно, че бръмчи. После започна да бърбори "нямо", отваря и затваря уста, все едно казва нещо, но без глас.  Sick Много смешно беше милото! 
И това, и това правим Mr. Green

Ей, Мецанке, искам и аз на екскурзия по планините!

Отивам да слагам вечерята, че пак съм като мечка-стръвница, вия от глад като куче Tired

# 28
Радост от третия си месец пръцка с уста и досега не е спирала, хвърчат навсякъде лиги......скоро ще трябва и чадър да си вземем  Mr. Green

# 29
Добър вечер!

Дея,, благодаря за новата темичка и старанието!И благодарности на поетесата-балонче!  bouquet  bouquet  bouquet

Ние днес пак много разходки направихме, въпреки облачното време.

Аз пък да ви кажа, ами чистя ушите на детето с клечките с ограничител, постоянно има ушна кал и в мидичката му някакви миниатюрни парченца.Е, как да го оставя така.Иначе навътре не бъркам.

И Пресил постоянно пръцка с уста, крещи напоследък особено много и силно, но не прави някакви срички, бърборка си просто.

Добре дошла на divazero!

ексче, не знаех, че и ти си на моят хал-дете със незнайно от къде придобити сини очи.
Днес свекърва ми ми каза, че показвала последните снимки на колежките си и те казали, че Пресил приличал на скандинавец Shocked

Общи условия

Активация на акаунт