Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 871
  • 315
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро!
Честито на месечковците!вчерашни и днешни...
Бабъл честито нов зъб!
Мамо меца на вас честита ви годишнина със закъснение!
*Ние все още всеки ден се къпем-през ден главата мием, мажа го веднъж в месеца с мляко на бюбхен.
*Ушите веднъж седмично ги почиствам от излязлото жълтичко Peace
*В гърне смятам по късничко да го пробвам примерно като вземе сам да пристъпва Mr. Green
Ние спахме днес до 10ч и през ноща става само 2пъти героя Hug
Всички болни/ Пете, Вени*,Cherepahova...всички/да се оправяте Heart Eyes
*За кърменето-кърмих 23дена и за мен беше ад цялото преживяване Stop Не ми се коментира, важното е че си обичам детето с цялото си сърце Heart Eyes
*furor броя и още как Wink случва се...

# 151
Мен пък честно казано не ме бърка особено кой и дали ще се засегне, всеки има право да си изкаже мислите на глас.И понеже аз не мога да мълча, че кажа че много, ама хич не харесвам изказванията тип "латино сериал":
уф, като чета за кърменето а и като пиша в момента, ей ме на - разревах се......така, че спирам, и ще подминавам менията ви за кърменето,защото се разстройвам......
Щото впредвид всичките си проблеми около гърди-кърмене, никога не съм си позволила да кажа, че докато чета и хленча, дори да ми се е случвало, или пък да натъртвам, че няма да чета щото това ме разстройва.Ами хубаво, не го правиш, ама не ангажирай останалите все едно очакваш съжаление.Всеки сам трябва да се спасява и да постига душевен мир по въпрос, който го терзае.Без да дава много, много обеснения.
Филипа, не съм съгласна с теб и не се заяждам  Peace, но ако исках някой да ме съжалява, щях да споделям през тези два месеца за всичките си терзания досега......но не съм го правила....

# 152
за мерките и тук да кажа - 47 глава и 49 гърди Peace
Татянче, успешно местене Hug - права си - ние нямаме проблеми със спането (оказа се че е от гадния Малтофер) и сега си спи нормално, за мен има повече връзка - ако се кърми детето и майката е нещо неспокойна, щото всичките ни емоции се предават и на тях (мое си разсъждение Peace)
furor, при нас се получи обратното - откакто се роди Али Бали - някак си сме по-организирани в изразходването на средствата Mr. Green
енви, и ние сме в графата недисциплинирани Crazy

нека ви споделя нещо Rolling Eyes нали напълно заместих обедното кърмене....и по принцип гърдите ми до следобяд направо....ставаха камък, но вчера и с невероятна болка, та пак му го връщам - около 100 гр пюре и да си досуква, че вчера ...аз си знам какво ми беше Cry

# 153
Филип@ и доколкото си спомням ти доста споделяше тук във форума пред всички как се чувстваш, заради това, че трябва да спреш да кърмиш, а и в крайна сметка, нали затова е този форум да си споделяме и да си помагаме с каквото можем, дори и с една утеха, макар и словесна Peace

# 154
Мецанке, нали Велина ми е второ дете....  Wink

Филипка, Фурор - всеки е с различна емоционалност и чувствителност! Hug

# 155
Цитат
Чудя се напоследък , най-ревливите нощем и неспокойни деца не са ли точно дълго кърмените и късно захранени априлчета
Напоследък и аз почнах да си задавам такива въпроси. Беше на 2-3 месеца, будеше се да яде по веднъж-двапъти през нощта и аз си мислех, че ще порасне, ще се захраним и сам ще се откаже от нощното папане. Да но сметките ми излязоха криви. Стана още по-лошо. Започна да се буди през 2-3 h, това добре ама като реши, че иска да играй и 1-2 часа с него и аз не спа. За това сега започнах радикални мерки- да видим кой ще е победител накрая. Давам да сучи чак към 5-6 h сутринта. Той разбира се се буди в 23 h, в 02 h, но давам само водичка и гушкане. Първия път като не му дадох да сучи беше много ядосан- ревеше, буташе и разбира се се събуди- игра 2 часа и после заспа от умора. Тази нощ беше по-добре, по същото време беше неспокоен, но само в 02 h се наложи да го погушкам 5 минути и после заспа.

# 156
Просто трябва да имаме доверие на децата си  Peace

Татянче много си точна както винаги  Hug

Енви при един едно, при друг друго - нознам че четеш в кърмаческия и сигурно си попадала на случаите за които говоря, може би просто в момента са теналегнали тези мисли от изтощение - на всички ни писва понякога, а пък ти и с две  Crazy не се давай  Hug

Фурор, Фил, пак нещо не се доразбрахме май  Rolling Eyes Нормално е човек да скърби за кърменето, след като си е отишло, още повече ако си е отишло преждевременно. Всеки знае болката си а и придвете ви знам, че не е малка  Cry А с това кърмене темата стана направо за кърмаческия, ще отегчим некърмещите по собствено желание  Wink, да спрем а?

Гърдичките и при нас са по-малки още от главата, но ние и рожденото тегло не сме удвоили, тези две неща се случват горе-долу еновременно. Въпреки това според лекарката ни Вени се развива чудесно. Всъщност въпросът е да е  хармонично развито детето и гърдите си вървят ръка за ръка с теглото, така че споко  Peace

# 157
  • София
Всъщност темата за кърменето като че ли от едно мое изреченийце тръгна...
Бюти, че той Леатона за увеличаване на апетита ли е? ThinkingПресил от снощи го пие, пък той няма нужда, апетит си има в излишък.

Ами от теб тръгна ами Mr. Green
За Леатона  newsm78 на етикета пише, че се дава и при липса на апетит. А и моята племенница, която по принцип си е злояда, като го пиеше едно време, доста й се повишаваше апетита.
Аз на моя син му го давам от 20-тина дни, но не му се е увеличил кой знае колко, така че спокойно. Да не го е преглеждал Досев снощи?Че той го обича този Леатон... Wink
Ренка, не виждам причина да се обидят. Последните страници съдържат разсъждения и изводи за кърменето, които всички сме си направили вече след няколкомесечен опит като майки. Просто някои от нас ги споделиха!Всеки има право на мнение, нали?!Дори онази баба за гледането до 7 години. Но това не означава, че аз ще се обидя, при положение, че съм от майките, които смятат да оставят детето си на ясла при първия удобен случай, демек на 1 година и нещо. Тя да си ги гледа децата, както иска. И аз си го гледам мойто, както искам.
И аз мисля някои неща за глупави в захранването на децата и отглеждането, ама много майки тук ги прилагат. Има такива около мен /роднини мои, например/, които смятат някои неща в захранването и гледането на Давид за глупости, ама и аз не им се обиждам.
Всеки гледа детето си, както иска!
Но на мен ми харесва да споделяме опита си, въпреки различията си.
Айде, че се отплеснах! Hug
фурор, по-голяма спестовница от мен няма! Всяка стотинка в нашата къща се знае къде отива...толкова съм се вманиачила, откакто минах само на майчинство, че вече почвам да се плаша...сега пускам разни стотинки в едно портмоне "за черни дни", имам депозит "за Давид за черни дни", "за нас за черни дни". Практиката показва, че като се понатрупат и ги теглим с моя мъж и си купуваме нещо по-голямо, та се оползотворяват де  Joy
Но и аз обичам да ходя по банки, де...да внасям, да тегля...Всеки луд с номера си! hahaha
Енви, сигурна съм, че има връзка и, че кърмените деца се будят нощем, но мисля, че това е недостатък за майката , а не за детето. Като ми писне, ще му давам вечер АМ, но липсата на кърмене нощем намалява лактацията и е първа крачка към отбиването, така че засега не си го и помислям. Давам му кашата в 19 и така се буди само веднъж нощем да цока и засега така ме урежда-хем цока, хем не ме търси на всеки час.

# 158
Ама моля ви се, дайте да приклю4им темата zа кърменето, мисля 4е на вси4ки ни стана ясно кой какво мнение има по въпроса.....4е да не стигнем до там да се делим на лагери  Peace

# 159
Да попитам- Някой давал ли е червено цвекло? Аз днес сварих в микровълновата, ще пасирам и мисля да му дам с картофа.

# 160
  • София
Филип@ и доколкото си спомням ти доста споделяше тук във форума пред всички как се чувстваш, заради това, че трябва да спреш да кърмиш, а и в крайна сметка, нали затова е този форум да си споделяме и да си помагаме с каквото можем, дори и с една утеха, макар и словесна Peace
Фурор, тук не съм съгласна с теб. Не че ми е градска, ама мисля, че Филипа почти нищо не пишеше за проблема си дори, за което аз лично се ядосвах тогава /не си спомням дали съм й го казвала/, защото знам, че като сподели човек и му олеква /поне при мен е така/.
Аз спирам да се изказвам по темата. Ако някой не се е изказал, а иска, нека се изкаже, ще го изслушаме и него. Wink

# 161
  • София
Разделяне на лагери, кърмене, некърмене....бели кахъри....
Я, бургазлийки, да кажат...имат ли връзка с Танина?

# 162
Добрееее, и аз спирам до тук, макар че ми е много трудно като съм набрала скорост.Ама все пак трябва да прилагам това, на което ме е учила мама Grinning
А и явно зъбоникненето и болките на Пресил ми действат зле Rolling Eyes

# 163
Beauty, аз днес за Chance разпитвам... Rolling Eyes

# 164
Фурор, тук не съм съгласна с теб. Не че ми е градска, ама мисля, че Филипа почти нищо не пишеше за проблема си дори, за което аз лично се ядосвах тогава /не си спомням дали съм й го казвала/, защото знам, че като сподели човек и му олеква /поне при мен е така/.
Аз спирам да се изказвам по темата. Ако някой не се е изказал, а иска, нека се изкаже, ще го изслушаме и него. Wink
ами добре,може и аз да се бъркам, не искам да се заяждам,но съм попадала на постинги на Филип@, в които е споделяла как се чувства, може и 1 да е бил,не си спомням, но от прочетеното тогава не съм я съжалявала, а съм й съчувствала, в което има разлика.....не мисля, че аз пък търся от вас съжаление в стил "латино сериал"  и в крайна сметка да не превръщаме форума отново в бойно поле  Peace и аз спирам

Общи условия

Активация на акаунт