Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 871
  • 315
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Привет мами!
Много болни бебчета пак  Cry...- дано оздравяват бързо! Praynig

Честито на месечковците! Hug

Потвърждавам с две ръце, че спането/неспането на бебоците си е индивидуално - въпрос на темперамент и т.н., незвисещо от начина на хранене...Ето, моята маймунка е била и само на кърма, и на смесено, и само на АМ - винаги е била много кротка (та чак заспала  Embarassed) и е спяла по цяла нощ...Даже сутрин като се събуди, не се обажда, а си играе с възглавницата и връвките на обиколника, докато аз стана да я нахраня...Ами ако не стана? - стои гладна и не се оплаква - Ето затова, нямам нищо против РЕЖИМА, то иначе тя няма да си поиска - това ми беше и проблем при кърменето. Абе, да не викам дявола, ама все се майтапя, че това ми дете-награда: награда, задето "търпя" лудия й батко. Mr. Green

Бубка - така е, имитирането е един от признаците за готовност за гърне, както и споделянето/подаването на предмети от бебето...има и други...
Цвети, нали не си помисли, че се заяждам  Rolling Eyes - възхищавам се на всеотдайността и ентусиазма ти (и преди те бях подкрепила за начинанието)  Peace..Гърнето ми е било болна тема преди време и ми беше много интересно да чета по темата за легенчето(пусната от Людмил, ако не се лъжа)..., но затова се иска наистина много отдаденост и търпение, а аз признавам, че ги нямам. Wink
В статията на biberonbg има доста верни неща, но и такива, с които не съм съгласна... Naughty

Къпането и мазането - на два-три дни, косата - веднъж седмично, дупе - по няколко пъти на ден (след всяко акане).

MTania, мисля че може червено цвекло след 6-тия месец...И аз мисля да дам в събота.

Поздрави на Рачето и Ринкаbouquet

# 166
  • София
Аз червено цвекло не съм давала...мислех си, че е по-тежка храна, ама ще се замисля  Rolling Eyes

# 167
Айде не си говорете все едно ме няма, приключихме темата.

# 168
Бюти, по колко каша му даваш в 19 часа?  Thinking Определено неудобството е за майката от нощното ставане! Twisted Evil

МТаня, и аз мисля, подобно на теб за през нощта да процедирам. Peace

# 169
  • София
Айде не си говорете все едно ме няма, приключихме темата.
Чакай, че пак съм заспала на пост....Аз като прочетох това
Добрееее, и аз спирам до тук, макар че ми е много трудно като съм набрала скорост.Ама все пак трябва да прилагам това, на което ме е учила мама Grinning
А и явно зъбоникненето и болките на Пресил ми действат зле Rolling Eyes

и съвсем спрях да говоря за кърменето. И за да ми мине, започнах за цвеклото.
Та така де...как така те няма....
Аааа, или искаш да кажеш, че те коментирам....ами, не можах да се страя, бе, мила, кво да направя. Хиляди извинения!Дано не съм те огорчила! Embarassed Аз ще напусна малко темата, че нещо бая се засрамих!Все си патя от тая мойта уста! Confused

# 170
  • София
Я, една анкетка:
 Rolling Eyes Кои марки месни пюрета бебоците ви най-харесват?
 Rolling Eyes Кога мислите да въведете киселото мляко?
 Rolling Eyes С какво въведохте глутена?

# 171
Като направя бърза календарна справка наум откога не сме изпускали лееекичко парата (помня кога беше, щото аз участвах дейно там  Sad Embarassed) и ми сеструва, че и за този месец се отчетохме  Laughing айде живот и здраве преди коледа - пак  Joy

Обичам ви момичета, обичам ви всичките дори когато спорим, и дипломатичните, и устатите, и традиционните, и либералните, абе всички...  Hug и ако не бяхте вие, майчинството далеч нямаше да ми се види така леко и приятно, предполагам.  Rolling Eyes

Ааа, Иленка, Темата ( с главно Т) на Людмил за гърнето, наред с тази за домашното раждане, е направо градска легенда вече и доживот ще пазя мил спомен за нея  Grinning сериозно, и за като теб мисля че е възможно и да има зрънце истина, но това е за далеч по-отдадени от мен. някой като тяхното семейство който живее далеч от цивилизацията и има време за такива неща. Размечтах се...

ренка,

- домашните  Simple Smile
- след десет навършени месеца най-рано ще се замисля за млечни, айде дане са десет, да са девет - но не обещавам че като се замисля ще ги дам. Но пак - ние сме особен случай, и то най-вече за млечните.
- Сега да си призная: снощи , с коричка хляб - класика... Ами такъв зор даде, беше си изсмукала ябълката и така и така мислех скоро да давам глутен - дадох. Не беше възхитена мужду другото, плодове повече обича да смуче.

# 172
Алекс така живна изведнъж дали е от антибиотика незнам, но сутринта беше ужас сега е някакси по жизнен
Глутена въведох с кашата
Кисело мляко дадох миналата седмица, една лъжичка но въобще не го хареса и мисла скоро да не давам
Месно пюре всички марки му харесват  Hug

# 173
мамо меца, като заговори за Людмил...ами имах "честта" да видя жена му, била русенка ConfusedИ роденото при домашни условия дете...Ами честно казано жената имаше нездрав вид, във всеки един смисъл на думата Sick

# 174
  • 2 етажа над тавана
Ей, от две страници насам слагате край на въпроса за кърменето Mr. Green

Фурор, стотинкоспестяването ни се отдава отвсякъде! Бебка си има касичка, в която почти всеки месец гледам да влязат поне 10-на лв, отделно си имаме шише за белите монети и шише за жълтите монети - все за черни дни, заделят се всеки път като се приберем отвън или баща й от работа - монетите се пускат по касичките. pletka

Айде отивам по призоваване, после ще се върна да пиша

# 175
  • Русе
Бюти, може и да си права за цвеклото  Thinking- Аз всъщност в едно списание четох, че може да се дава СОК  Shocked от него след 6 месеца..., пък аз мисля да сложа при картофа съвсем малко, че като знам какъв му е вкуса, се опасявам че на бебка може да не и хареса (аз иначе много го тача и редовно хапвам), а и наистина е много полезно (по някои показатели бие морковите).

Гледайте само, мамите с по две  hahaha(envia, MTania, че и Лесито се заканваше) как действат с твърда ръка...подкрепям, подкрепям! Знаем за к'во иде реч... Mr. Green

...
Ааа, Иленка, Темата ( с главно Т) на Людмил за гърнето, наред с тази за домашното раждане, е направо градска легенда вече и доживот ще пазя мил спомен за нея  Grinning сериозно, и за като теб мисля че е възможно и да има зрънце истина, но това е за далеч по-отдадени от мен. някой като тяхното семейство който живее далеч от цивилизацията и има време за такива неща. Размечтах се...

...
Хе-хе мамо меца  Laughing, ами аз написах че ми беше ИНТЕРЕСНО да чета тази тема, но за мен това е неприложимо...  Naughty Не ми пречи, обаче, наистина да се радвам на такива хора.

# 176
  • Русе
Сега по анкетата на Renkata:
Я, една анкетка:
 Rolling Eyes Кои марки месни пюрета бебоците ви най-харесват?
 Rolling Eyes Кога мислите да въведете киселото мляко?
 Rolling Eyes С какво въведохте глутена?

1. на млечната кухня, май  Thinking(но хапва и моите домашни, и на Хип)
2. след годинката
3. с готова бисквитена каша

# 177
  • София
Аз дадох цвекло преди няколко дни, заради това, че съдържа желязо и се прие добре! Сега давам всеки ден в пюрето!
Ние сутринта нямахме температура, но сега вдигна малко, очичиките съща започнаха по малко да отделят гной! Дано да не вдига много! Док каза, че при него са се съчетали два вируса - конюктивита не бил с температура!

# 178
  • София
ох да не дава господ това със задавянето!
Ани се задави с едно парче преди няколко седмици, но слава богу беше в хранопровода а не в трахеята, препоръчвам на всички да погледнат сайта и добре да запомнят защото уверявам ви в такава ситуация паниката е огромна и със сигурност ще блокирате

http://www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide

забравих какво исках да коментирам, на кого да благодаря и въобще какво исках да кажа затова на всички

Диета през зимата?
с какво? свиснко и винско! те зеленчуците са като стереопор! тъй ще я карам до пролетта пък тогава ще видим, може пак да съм бременна и да се измъкна по допирателната  Joy
ИМА ЛИ ГОТОВИ ЗА ВТОРО??????????????????

# 179
  • София
Вчера точно си мислех кака отдавна не  е имало спорове при априлките като четях едни други спорове във форума. май съм дръпнала дявола за опашката... newsm36

Ех, това цвекло все забравям да го сложа в пюрето...

Данче, на Соня обиколката на главата е 44 см, а на гърдите 43. Точно и аз заради това питах, кое трябва да е по-голямо в момента.

За анкетата:
1. месни пюрета съм давала на Ганчев и Нестле. Излишно е д аказвам, че това на Нестле го погълна направо. Но пък в него съдържанието на месо е 8 %.
2. не съм мислила за киселото мляко още
Затова да питам: не се ли въвъежда първо обезсоленото сирене с попарата????
3. с топящите се бишкоти на Плазмон.

Общи условия

Активация на акаунт