много внимателно четох всичките страници и то цели 2 часа и затова ще ми позволите да се изкажа по затворените вече теми
За последен път за кърменето: нямах кърма, не съм я спирала, имах огромно желание да кърмя но така и не текна повече от няколко капки. за първи път Дени се докопа до гърдата ми на 5-тия ден от раждането - тогава ми го дадоха, гърдите ми са големи - по-трудно може да се научиш как да ги цедиш, да слагаш бебето да суче, няма удобни пози. разпитвах всяка акушерка, която виждах какво да правя но всички ме гледаха странно и ми казваха ми нямаш кърма и отиваха при тези дето вече кърмят успешно да им помагат как да махат бебетата да не сучели много дълго и ги караха да изцеждат до дупка за да не получели мастит - явно това им са приоритетите. детето ми беше изписано 2,680 от болницата и нямах право да си правя експерименти и да го оставя гладен щото след време да се бия в гърдите как геройски съм издържала да го гледам как реве от глад. (мецанке не ме разбирай погрешно - безкрайно те уважавам за това че се пребори!) не съм ви казвала ама бях толкова изперкала ще не мога да го кърмя че един ден се разкрещях: "120 сантиметра гръдна обиколка! Е и F чашка! Цял живот ги мъкна тия цици! 5 кила! все едно 3 глави имам! и да не мога да кърмя! Ще ги отрежа! не ми трябват!" и като хукнах към кухнята и награбих най-големия нож дето ми се изпречи пред погледа... добре че Али ме прегърна здраво да не мога да се мръдна честно ви казвам че щях да го направя! и още нещо - боли ме че не мога да си сложа линийка че кърмя от ... месеца, боли ме тази тема да я дъвчим толкова време след като вече са били хвърлени тези зарове кой ще кърми и кой - не. Всички кърмещи имат право да се гордеят но аз за себе си знам, че съм направила най-доброто за детето си!
Това, че Дени боледува се дължи на Бургаския "чист" въздух, на влажния климат и вятъра, а също и на наследство от мен - с куп хронични болести. Няма нищо общо с кърменето!
дълго стана, обещавам че няма вече да го споменавам този въпрос, не за друго а защото и за мен е болезнен може би повече от колкото за кърмещите които си мислят че няма такова нещо като "нямах кърма" щото са от другата страна на барикадата - да не им се случва това да скокнат отсам!
само още за гърнето: мисля че това детето да се стиска до момента когато се сложи на гърнето и съответно да пишка и ака като се сложи изисква осмисляне нехарактерно за тази възраст - а това че може да усетиш кога ака - ми то се вижда или това че ака в определен час не е в следствие на гърнето а точно обратното. За мен темата за гърнето не стои на дневен ред за още дълго време - до тогава, когато ще е готов да осъзнава какво се иска от него - смятам да уча Дени а не да го дресирам като кученце. Все пак всички ние ходим до тоалетна когато на нас ни се ходи, а не когато някой ни го каже и няма да ни бъде никак весело да ни инсталират на тоалетната и да ни кажат "айде сега акай" само щото сега трябва.
Гърне не смятам да купувам, защото мисля че ако започне да го ползва като играчка после няма да го възприема на сериозно и няма да му е ясно какво да прави с него. Тук визирам себе си - приучена съм (не научена) на гърне в много ранна възраст. В следствие на това съм се напикавала до 5-6 год. разхождала съм се с гърнето на главата, нахлюпено след като съм свършила работата, на дупето ми се е описвало гърнето и съм ходела със залепено - нали знаете как залепва след дълго седене на дупето гърне из къщи. А да! И съм папала ако и съм омазвала стените с него. - все дейности, с които не се гордея и които смятам че можеха да ми бъдат спестени, само ако не ме бяха дресирали да ходя в гърне от 6-7 месечна възраст.
Много сериозно се изказвам но мисля че въпросите не са маловажни. Обещавам тържествено че ще си върна чувството за хумор след като преспя.
Всички ви прегръщам и целувам и отново подчертавам че това , което съм написала не е лично за никого, освен за мен самата!
!
.

, мама няма достъп до устата на детето, върти главата, стиска устата, направо си е мисия невъзможна. Единствения начин е да правя като свекърва ми - настоятелно да бъркам в стиснатата уста, докато Маги мрънка, ама аз това нямам намерение да правя! 

.
.