Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 861
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
Мили мои,
много внимателно четох всичките страници и то цели 2 часа и затова ще ми позволите да се изкажа по затворените вече теми
За последен път за кърменето: нямах кърма, не съм я спирала, имах огромно желание да кърмя но така и не текна повече от няколко капки. за първи път Дени се докопа до гърдата ми на 5-тия ден от раждането - тогава ми го дадоха, гърдите ми са големи - по-трудно може да се научиш как да ги цедиш, да слагаш бебето да суче, няма удобни пози. разпитвах всяка акушерка, която виждах какво да правя но всички ме гледаха странно и ми казваха ми нямаш кърма и отиваха при тези дето вече кърмят успешно да им помагат как да махат бебетата да не сучели много дълго и ги караха да изцеждат до дупка за да не получели мастит - явно това им са приоритетите. детето ми беше изписано 2,680 от болницата и нямах право да си правя експерименти и да го оставя гладен щото след време да се бия в гърдите как геройски съм издържала да го гледам как реве от глад. (мецанке не ме разбирай погрешно - безкрайно те уважавам за това че се пребори!) не съм ви казвала ама бях толкова изперкала ще не мога да го кърмя че един ден се разкрещях: "120 сантиметра гръдна обиколка! Е и F чашка! Цял живот ги мъкна тия цици! 5 кила! все едно 3 глави имам! и да не мога да кърмя! Ще ги отрежа! не ми трябват!" и като хукнах към кухнята и награбих най-големия нож дето ми се изпречи пред погледа... добре че Али ме прегърна здраво да не мога да се мръдна честно ви казвам че щях да го направя! и още нещо - боли ме че не мога да си сложа линийка че кърмя от ... месеца, боли ме тази тема да я дъвчим толкова време след като вече са били хвърлени тези зарове кой ще кърми и кой  - не. Всички кърмещи имат право да се гордеят но аз за себе си знам, че съм направила най-доброто за детето си!
Това, че Дени боледува се дължи на Бургаския "чист" въздух, на влажния климат и вятъра, а също и на наследство от мен - с куп хронични болести. Няма нищо общо с кърменето!
дълго стана, обещавам че няма вече да го споменавам този въпрос, не за друго а защото и за мен е болезнен може би повече от колкото за кърмещите които си мислят че няма такова нещо като "нямах кърма" щото са от другата страна на барикадата - да не им се случва това да скокнат отсам!
само още за гърнето: мисля че това детето да се стиска до момента когато се сложи на гърнето и съответно да пишка и ака като се сложи изисква осмисляне нехарактерно за тази възраст - а това че може да усетиш кога ака  - ми то се вижда или това че ака в определен час не е в следствие на гърнето а точно обратното. За мен темата за гърнето не стои на дневен ред за още дълго време - до тогава, когато ще е готов да осъзнава какво се иска от него - смятам да уча Дени а не да го дресирам като кученце. Все пак всички ние ходим до тоалетна когато на нас ни се ходи, а не когато някой ни го каже и няма да ни бъде никак весело да ни инсталират на тоалетната и да ни кажат "айде сега акай" само щото сега трябва.
Гърне не смятам да купувам, защото мисля че ако започне да го ползва като играчка после няма да го възприема на сериозно и няма да му е ясно какво да прави с него. Тук визирам себе си - приучена съм (не научена) на гърне в много ранна възраст. В следствие на това съм се напикавала до 5-6 год. разхождала съм се с гърнето на главата, нахлюпено след като съм свършила работата, на дупето ми се е описвало гърнето и съм ходела със залепено - нали знаете как залепва след дълго седене на дупето гърне из къщи. А да! И съм папала ако и съм омазвала стените с него. - все дейности, с които не се гордея и които смятам че можеха да ми бъдат спестени, само ако не ме бяха дресирали да ходя в гърне от 6-7 месечна възраст.

Много сериозно се изказвам но мисля че въпросите не са маловажни. Обещавам тържествено че ще си върна чувството за хумор след като преспя.
Всички ви прегръщам и целувам и отново подчертавам че това , което съм написала не е лично за никого, освен за мен самата!

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 01:16 от C-3PO

# 241
Най накрая намерих офиса  на Дани  Mr. Green ето го  струва £59.99 ,само че незнам колко е паунда  newsm78
Харесах си доста неща,но ще видя как ще стане пращането до Бг  Rolling Eyes ако някой има идея да помага  Wink
Eeee можело да се праща до Бг  Party Party Party Party

# 242
  • Boston, MA
Честито, месечковци!

Аз докато се включа и вие изписали... Дея, сега ще кача нова снимка на Дани.
Кво питахте... месни пюрета яде готови, за глутена нямах план, но снощи една приятелка му даде коричка хляб (както на Маги на бабълчето, нали?)
Купих днес "истинско" пълномаслено кисело мляко за гостенката Рада (на почти година) и мисля да черпя и Дани.

Ето за тези, които се притесняват за гърдичките - тук никога не са ги мерили.

# 243
Благодаря от името на Мимата за поздравленията. А наздраве  Wine Glass!
Поздрави на наборчетата Стилян и Велизар, а също и за следващия ден на Велина и Диляна!

По темите:
Ушите подсушавам вечер след баня до началото на каналчето. Правя го с тънка мека салфетка (нещо като тоалетна хартия). Изглежда й е приятно, защото спира да мърда и леко примижава. Свеки вика, че може би я сърбят ушичките и затова се кефи.
Месни пюрета тепърва ще почваме тия дни.
Глутен дадох - 3-4 пъти коричка хляб, много сладко я лапа Simple Smile.
Гърне - рано е да мисля за него, тя още не може да седи самостоятелно.

Рина, като имаш възможност да пишеш кажи как и понесе на Скарлет пътуването със самолет.

Хайде аз отивам да спя, за да съм бодра утре за Деня на пуйката  Mr. Green .

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 08:23 от Zarka

# 244
Добро утро!

Честит 7-ми месец на двете хубавици Вили и Диди!  bouquet  bouquet   bouquet

В чуденка съм...нали обикновено кърмените бебета при зъбоникнене търсят постоянно гърдата и обикновено предимно си сучат при неразположение.А защо Пресил сега като го мъчат горните зъби ми отказва АМ?Не че не пие съвсем, но пие едва една трета от количеството което му давам по принцип.А той е лакомо бебе Thinking
Случвало ли се е на някой друг, хранещ с АМ, подобно нещо?

# 245
  • София
Добро утро!
Филипа, нормално е! Мати, пък, се буди с рем вече 3-та нощ и е неутешим, отказва да засуче, докато не го гушна в скута си и тогава захапва гърдата и мигум заспива! незнам това от какво е?!

Ние продължаваме в същия дух и вече започнах да се съмнявам за онзи вирус с ангината и бронхита! Вчера хомеопата не го преслуша, но и ние не наблегнахме на това, че кашля, а той си кашля! Не е често, но едно такова задавящо - на няколко пъти се уплаших, че ще повърне!
Това, че кърмените са по-здрави явно е мит!

# 246
Просто всичко е индивидуално и си зависи от имунната с-ма и защитните сили на детенцето.
А децата ви позволяват ли ви да видите горният им венец?Аз съм в неседение какво става там, дори едва ми позволява да напипам и да усетя, че е много подут, но толкова.А преди само като му насочех пръст към устата и я отваряше да лапа, сега стиска устни и толкова.

# 247
  • 2 етажа над тавана
Добро утро, айде на кафето! Hug

Фил, по въпроса за папането - и Маги като й избиваше тоя горед гаден зъбак на моменти даже и не искаше да засуче, така, че е нормално, това че Преско хапва по-малко. Иначе за проверяването на венеца - абсурд Naughty, мама няма достъп до устата на детето, върти главата, стиска устата, направо си е мисия невъзможна. Единствения начин е да правя като свекърва ми - настоятелно да бъркам в стиснатата уста, докато Маги мрънка, ама аз това нямам намерение да правя! Crossing Arms

Ренка, статията за гърнето е за деца, навършили годинка. Ако някой го интересува мога да я скенирам и да я кача в нета. А пък косата на Маги де да беше много, то си е леко оперение според мен, така че и от много коса не би могло да е потенето. Направо вече съм в шах и мат с ход на пешката, не знам на какво се дължи. Ама нали съм патка загубена все забравям да питам доки.

# 248
Бабълче, забравих да ти споделя, че и на Преси му се поти главичката като спинка.Е, не винаги, разбира се, но често.Дори чаршафчто му понякога е мокро Rolling Eyes

# 249
  • София
Добро утро, момичета!

Желая ви още един прекрасен ден със сладките ви бебоци!

# 250
Добро утро момичета! Hug
Само да споделя за тези, които ме помолиха-след малко по Бон Апети ще дават нашата педи как приготвя пюреце Peace.
Лек и приятен ден!
П.С.стискайте палци да има с какво да се похваля слетобед Flutter.

# 251
Ванче, обезателно ще гледам Peace
А какво очакваш да се случи слеобед?Стискам! Peace Peace Peace

# 252
  • София
Добро утроооо  Hug

Тази нощ спахмееее  Hug малчо заспа преди 21ч снощи и днес до 7.15ч, е с 2 кратки прекъсвания през ноща, но това е нищо в сравнение с миналите почти 2 седмици. Вени, точно така, както го описваш, се будеше. Явно е било период, а не зъбоникнене.

Филипка, аз отварям устенца със залъгалката и така проверявам има ли зъб, афти и др  Mr. Green

Бабълче, вечер след баня, като храня Стаско също му се изпотява главата. Даже ми прави впечатление, че като заспи и челцето му става студено. Според мен е от олиото, с което съм го мазала, а и като е гушнат в мен.

И да кажа нещо как звучи само  Mr. Green Като искам да питам или споделя нещо относно кърмене нали няма да се смята за продължаване на спора?

Ренка, мерси за хубави пожелания и кайвенцето!

Ванче, точно щях да пиша, че случайно чух, че в Бон Апети ще готвят пюрета за 6 месечни  Shocked Имам чувството, че точно като почне предаването и ще спе тока  Mr. Green
К`во ще има следобед?

# 253
И да кажа нещо как звучи само  Mr. Green Като искам да питам или споделя нещо относно кърмене нали няма да се смята за продължаване на спора?

Данче, понеже мецанка е изчислила че грубо на около месец стават патардии, та за това имаш поне още 29 дни, в които дори да говориш за кърмене няма да се смята за припалване на спора.За след това не гарантирам Mr. Green Laughing Mr. Green

# 254
Ванче, пуснах ТВ-то! Това предаване по БТВ ли беше?

Ренка, аз не съм навлизала в подробности до момента относно "гърнето" но като казвам, че съм скептична, имам предвид ранното слагане на гърне. Ще и махам памперса, когато преценя по различни признаци, че е готова, т.е. физически и психически е в състояние да познае нуждтата, да я сдържи замалко и да си каже. Това преди година и половина е абсурд да стане при повечето деца. Ако има как да минем директно на детска тоалетна чиния, чудесно, но май ще е още малка за това та може би тогава ще въведем гърне. Виж, да чакаш детето съвсем само да се откаже от памперса за мен е непрактично. Изобщо позицията ми по въпроса дотук съвпада изцяло с тази на Иленка и Вени (ако правилно си спомням  newsm78, тя е споделила и опит с първото дете). Допускам обаче, че е възможно по голяма нужда някое дете по естествен начин да се научи да ползва гърне и по-рано - но пак най-рано на годинка бих пробвала.

Не искам никому нищо да налагам, позволила съм си единствено да пусна линк към единствената статия на български която намерих по въпроса. Има и друг момент: може би вече си личи, но аз съм много либерален родител - поне за сега така се очертава. Отношението ми към изхождането на детето е част отцялата ми представа как се гледа дете, а тя най-общо се основава на това, че детето знае кога и какво иска, какво може и не може, дори само се учи да пълзи, говори и прочие - не създавам режими (следвам този който детето ми подсказва и се адаптирам към нея), не настоявам с яденето, не подпирам с възглавници, не приучвам на ходене и пълзене, не я уча на нищо, как отгоре на всичко това да седна да я уча на гърне отсега  newsm78 Ами че тя, ако можеше, би ми се изсмяла - представям си как ще я убедя да седи мирна две минути  Rolling Eyes просто това би означавало да тръгна против себе си.

надявам се това обяснение да е изчерпателно и спирам да дискутирам въпроса, думата с "г" при нас ще стане актуална догодина лятото най-вероятно или дори по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт