Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 851
  • 315
  •   1
Отговори
# 270
добро утро.Леле колкоо сте изписали за 2 дни докато бях на работа,докато ви изчета станах #Crazy
Може да не пиша много често но пък ви чета най редовно и ми е много приятно да го правя докато не започнат споровете които според мен са напълно излишни.Всеки има право на мнение,нали за това сме тук да споделяме своите тревоги и радости а пък сме и големи хора....................
За гърнето:като започне да седи устоичиво
За храненето:ние ядем апсолютно ВСИЧКО и след 40 дни минава на детска кухня
Кус куса кога се дава?На мястото на кашата ли?
Ваште дечица спят ли по корем и на една страна?Мади спи само по корем и ако я обърна се буди а отгоре на всичко за да не си удря главата в решеткие когато се обраща съм сложила навито одеалце и тя го ползва за възглавница.Страх ме е да не си изкриви гръбначето понеже е много високо но.......Има ли някой като нас?

# 271
  • София
Eнви, абсолютно съгласна! Мерси за почерпката! Честито на Велина и Диляна и още повече на прекрасните им мами!  Hug Hug Hug

За захарта - жената каза, че е заради бъбреците  Thinking С Ексчето сме го коментирали, според моите вкусови рецептори, всички плодове и зеленчуци са сладки. Захар не слагам и няма да слагам. Иначе съм била на лекции на лекарката и да ви кажа много е симпатична, компетентна и интелигентна. Много съм я наблюдавала и мога да кажа, че е издържала на едно 90% от моите тестове, затова се замислям дали да я смениме с нашата педиатърка, но това още много ще го мисля.

За анкетката -

1. Незнам да има извара от друго освен от краве мляко. Незнам защо, може би, защото кравето е по .... айде да не се изказвам некомпетентно, да каже някой кой знае. Иначе аз се чудя, купешка извара ли да дам или домпром  newsm78

2. Киселото мляко - купешко ще дам. Знам, че за малко дете е по-добро от домашно предвид бактерията/ите (онези полезните), които са в него. Все пак мнението не ми е окончателно, може и да бъркам.

3. За плазмонския кус-кус - не съм го виждала и нямам представа с какво е по-добър.

Пак ще си повторя питанка -

Може ли да даваме обикновенни бисквитки?

Краве масло в зеленчуковото пюре, мож` ли?

# 272
Момичета, хайде да не се извиняваме за всяка нова повдигната тема или за всяко ново мнение по вече прокоментирана тема, макар и породила спор! Ако все ще се притесняваме, кой какво би си помислил евентуално за някое наше изказване - напълно ще се обезсмисли идеята на форума. А и не сме от вчера заедно!
 Hug

Нали знаеш-аз винаги изразявам мнението си,така трябва да бъде,всеки свободно да си изкаже мнението  Hug

Дея, моля те, кажи сайта с офиса Praynig

Ша ма обичкаш ли  Mr. Green Ето го
Само не знам кода пощенският на Бг кои е и колко е паунда  newsm78

# 273
Здравейте, мами!

По темите - кисело мляко още няма да давам, сол и захар на пюрета не слагам. Олио - да, по-малко. Сирене давам обезсолено вакуумирано. Тия домашните млека, сирена са ми много съмнителни. Кус-кус не съм купувала още, но много се заинтригувах, че тази попара сутрин взе много да ме дразни.

Мимка, и ние снощи бяхме така. На всеки час съм ставала, и само да ме види, да я помилвам да и дам биберона и е заспала и днес в 7. Ужас.

Отчет след консултацията - 8кг, 70см.
Честит празник  на американчетата, и на порасналите бебета днес!

Абе , мацки не мога да публикувам бе...

Дея паунада е 3.00лв грубоSimple Smile
 Данче, и краве масло слагам. Като съм забравила олио/зехтин, защото често ми се случва. Обикновена бисквита закуска мисля,че може. Каква е разликата й с Плазмон незнам. И те се разтварят добре. Абе, Данче вие имате ли зъбче?

# 274
За захарта, жената каза че пюретата са безвкусни (!) и понеже не можем да слагаме сол заради бъбреците, да слагаме захар за да им е вкусно  Mr. Green

Все пак учи се жената,спомням си Ванчето беше казала че я разпитва и е отворен акъм новото, ще и трябва малко време за да свикне с такива нетрадиционни за българина идеи като например че няма нужда всичко да е сладичко, соленичко или мазничко (с уговорката че за бебе мазничко си трябва, но това сме го коментирали вече)
Не искам да ви подведа, затова ще изчакам да дойде майка ми на обед да я питам за точната рецепта, но ще споделя и тук както и в темата за захранването как се прави извара - знам че сме правили много пъти и то от купено кисело мляко, когато на баща ми му даваха тонове заради вреден труд. Спомена ми е че просто се вари до пресичане киселото мляко (извара нали се казва  Laughing), налива се в един чист тензух, връзва се и се закача на чешмата да се изцежда над мивката няколко часа и те това е... Изтеклата течност също може да се събира,казва му се цвик и е много полезно и лесноусвоимо също (макар че не знам дали седава на бебе) Но все пак ще питам да съм сигурна. Така преработеното мляко е още по-лесно усвоимо от киселото, и не е солено като сиренето. иначе изварата която се продава в магазините повечето пъти е страничен продукт от направата на сирене и кашкавал, т.е. не е едно и също нещо.

А домашно кисело мляко, не знам дали може да се кваси пастьоризирано купешко  Thinking иначе защо пък не, ще знаеш че ползваш истинско кисело мляко без добавка на сухо, нишесте и т.н. Иначе от баби на пазара не бих купила, трябва да си има човек проверен източник за тази работа  Rolling Eyes блазе му, който има.

# 275
Когато се коментира темата "купешко - домашно" мисля, че аргументите са едни и същи, независимо дали става въпрос за каша, пюре, извара, сирене или масло. Всичко купешко би трябвало да е от еко-източници и контролирано. От там нататък - всеки сам си решава.  Peace

Краве мляко за нас си категорично сме на домашно Peace - купешкото за мен не мляко.  Naughty На сина ми съм давала такова и на беба, като й дойде времето, най-вероятно пак ще е такова.

Олио не слагам - засега само зехтин.  chef

Пак за педиатърката - според мен е много много отговорно, когато се изправиш пред цяла България и даваш някакво мнение... Т.е. трябва да си добре подготвен, а ако не си убеден, да кажеш, какви варианти има. Има толкова майки без интернет у дома.

# 276
buble,виж аз на какво се спрях  Grinning

за лятото за предвижване  Mr. Green Последното има няколко преобразувания виж

# 277
  • 2 етажа над тавана

[

Ша ма обичкаш ли  Mr. Green Ето го
Само не знам кода пощенският на Бг кои е и колко е паунда  newsm78

Ма ти не знайш ли , че много, ама много та обичкам

1 паунд е = 2.897960лв - поне това е курса за днес

Ауууууу, Дейче, това последното много ми хареса, зариби ме ти с тоя сайт! Mr. Green А колко излиза доставката до БГ, разбра ли?

Отивам да понаправя още малко неща за коледния базар, че време не остана, после пак ще се вясна насам. Whistling

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 11:40 от buble

# 278
  • София
ама много сте продуктивни....

- не слагам нито захар, нито сол на пюретата. Слагам малко масълце на домашното зеленчуково.

Данче, ако си захранила с глутен, може да се дават обикновени бисквити.

buble, и на Соня понякога и се изпотява главата докато спи, даже остава мокро петно на чаршафчето. Мисля, че е от горещина, защото това се случва сега отскоро като живеем при наште. легълцето и е близо да парното и май нещо и е по-топло. в старата ни къща си беше определено по-хладно.

# 279
  • София
Ай, докато отидем до болницата и се върнем и темата изписана!
Апропо, обзавели сме се с ангина! Слава богу! Че се бях притеснила да не енещо бронхит! Явно кашля от гърлото!
Мецанке, споделям напълно твоите мисли от предната страница!
Дея, пак ни хвърляш в изкушение с тези хубости! След малко ще разгледам сайта! И махни най-после тая " лоша майка"!
"Безвкусните пюрета" Мати ги лапа като невидял! Грам не слагам подправкаь, само включих зехтинче по малко! Иначе пюрирам още, но е ял и по-големи късчета! Например вчера не се беше пюрирало едно парче като хората, но той си го хапна! Плазмона също като си отчупи си гълта парчета!

# 280
  • София
МамаМеца, доколкото знам извара се прави от прясно мляко и то се пресича мисля с лимонтозу докато ври. Също знам, че не може да се подквасва купешко, прясно мляко. Аз ще взимам първоначално купешко кисело, защото няма от къде да взема домашно прясно, нямам вяра на продаваното по улиците. В квартала има 2 бабки, от които съм взимала, но става ли дума за дечко съм доста по-недоверчива.

# 281
  • София
Ей, докато ви изчета и то стана обед. Накрая ще ме уволнят за висене по форумите, не че не свърших и достатъчно работа между четеното, но ....

По въпросчетата:

1. Тони предпочита месни пюрета - пилешко и телешко без значение от марката и зеленчуците вътре, мрази заешко и пуешко, свинско още не съм давала.
2. Кисело мляка дадох, козе, домашно приготвено от домашната козичка на свекървата, смесих го с бисквити и малко захар. Прие се много добре, сега чакам новата пратка.
3. Глутена го въведох без да искам с едно пюре, писах по въпроса.
4. Кус-куса на плазмон е по-ситен от другия иначе мисля, че няма разлика. Дадох и много се хареса.
5. Обикновени бисвити, мисля че могат да се дават, но не съм давала оща;
6. Краве масло в зел. пюре даже е препоръчително.

Това по въпросчетата, а сега едно и от мен.
Снощи купихме една страхотна играчка на Тони - дж пиано и си мислехме, че много ще се хареса. В първия момент му беше интересно, но като започна да свири, то бе рев, то бе чудо. Пробвахме няколко пъти, но само като го види и прави една крива физиономия и почва да реве. Та въпроса ми е: От какво може да е и на някой случвало ли му се е подобно нещо?

# 282

Дея, пак ни хвърляш в изкушение с тези хубости! След малко ще разгледам сайта! И махни най-после тая " лоша майка"!

Rolling Eyes уф остави,големи изкушения има ,после да не ме бият мъжете ви  Mr. Green
Ама лоша съм  Tired ,добре ще си помисля и ще го махна  Grinning

Ма ти не знайш ли , че много, ама много та обичкам

1 паунд е = 2.897960лв - поне това е курса за днес

Ауууууу, Дейче, това последното много ми хареса, зариби ме ти с тоя сайт! Mr. Green А колко излиза доставката до БГ, разбра ли?

Отивам да понаправя още малко неща за коледния базар, че време не остана, после пак ще се вясна насам. Whistling

Ш ти пускам само такива хубави неща ако ша ма обичаш Hug Mr. Green,до колкото разбрах от сайта доставката е от 3 до 7 паунда  Rolling Eyes

# 283
Магазин на Mothercare има точно до нас. Ще отскоча да видя дали ги има тези неща и ще ви кажа Grinning

# 284
Енви аз не пуснах изварата за идеята да е домашно, а защото някои мами се притесняват че купешка има само кравешка, затова. Иначе всеки сам си решава. Но не е голяма философия да се направи, елементарно е.

Данче гарантирам ти че от кисело мляко също се прави извара, та така си спестяваш и лимонтузуто вътре. Баба ми винаги само от кисело е правила  Thinking Не само ще сверя рецептата дали добре съм я запомнила ами и ще направя този уикенд примерно за да спретна някое десертче или салатка за нас си че ми се прияде. Уф, салатка печен патладжан с извара! Айде отивам да обядвам че нещо много кулинарно ми стана...

Да ви кажа само, ей сега направихме половин час разходка навън в кенгуруто, чудно беше, Вени гледаше локвите като невидяла. Малката беше в космонафта по единствената причина да не я навали, но тук леко пръска, а е и меко и топло. Та малката беше само с хлабава качулка, шапка не съм и слагала. И не стига че ни гледаха като полезни изкопаеми, ами едно бабе на към 60, не повече, се разминава и ми вика: "на бебето шапка бе ей!" Хайде отминавам грубостта на изказа, но се замислих - на мен тя ми се вижда невежа и изкуфяла, аз на нея - вероятно арогантна и безотговорна... Това разминаването между поколенията голяма работа, мани-мани  Tired... Добре че от дъжд на вятър ни помага майка ми, която е много отворен към новото и спокоен човек, че ако по-близо беше свеки, която е смесица от некомпетентност и паника... Ужас...

Общи условия

Активация на акаунт