Деца от предишна връзка

• 46 093
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 285
Оххх  Рокси чудя се да рева или да се смея с тази твоя откровеност😀

# 286
Къде отделна стая, там и отделна държава. Важното е,че Рок приема нещата трезво и е успяла да се съхрани.

# 287
Е тогава децата не са от предишната връзка, а от настоящата в различните държави Simple Smile

# 288
  • София
Да, настояща няма. Влязох в темата да видя какво би било ско

# 289
Е дълът брак, не означава щастлив. Познавам много дълги и нещастни бракове, защото "ама какво ще кажат хората"...Родителите на съпруга ми са заедно 40 години и добре, че живеят в голямо жилище, та по цял ден може да не се засичат. И не, не са щастливи. Моите се разведоха след 10 години брак, имат други семейства и са много по-щастливи сега, отколкото, ако бяха останали заедно, заради някакви изветряли предразсъдъци - хората, децата, ипотеката...

# 290
  • По света и у нас
И майка ми, и баба ми си карат дългия брак в отделни стаи. Аз силно се надявах да не е така, ама ние сме в отделни държави.🤣

Така си е. (Все още) моят е през едно кръстовище от мен на диадоналния ъгъл. Вечер знам, че се е прибрал по светнатия телевизор. Всеки набюдава от своята крепост...

# 291
В България са дълги браковете заради манталитета ни и какво ще кажат хората. До преди едни 5 - 10 години беше много срамно да си разведен и е едва ли не геройство да си “задържиш” мъжа. Което е странно, защото за мен успешност е да следваш нуждите си и вътрешното си спокойствие.
В повечето западни държави си е напълно нормално да си имаш брак, после друг или да си сама с дете/деца. Но при нас това е “разпасаност”, както казват бабите. Личността на един човек не се определя от това дали е женен, разведен или сам. Обстоятелства всякакви.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 00:25 от ConnieS

# 292
  Кони, стига бе, 5-10 години... В кой век живеем? Наистина се замислям, не се заяждам.

# 293
  • По света и у нас
"да задържим мъжа"... той като че ли е тръгнал да ходи някъде във всяка една минутка... те жените в повечето случаи са тези дето трябва да ги задържаш, но бабините диветини не се актуализират лесно.

# 294
  • Най-красивата страна
Сега не е срамно да си разведен,но пак има много семейства с дълъг 20-30 г.брак.
Щастливи са заедно .
Разбира се има и изключения.
Не е задължително бракът да е дълъг ,но да не е щастлив.

# 295
  • Пловдив
Глупости. Допреди 5-10 години у нас било срамно да си разведен, really? Отпреди много повече от 5-10 години разводите у нас са чести, а преди доста години, когато са били редки и "срамни", в преобладаващата част от Запада (за Скандинавско не знам) е било същото.

И между другото разводът може да не е срамен, но не е и норма, а е нежелано развитие на отношенията.

# 296
  • София
Самите разводи или раздели са ок вече. Но някак напоследък наблюдавам хората наоколо след това. Като че ли има някакъв срам пред обществото за нова връзка. Особено ако е сам родител с дете. Може да минат десетилетия, преди да се покаже с нов човек. Говоря за квартал на София,  2022г, да уточня.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 08:14 от Rockstar

# 297
Не би ме притеснило, ако потенциалния 'мъжО' е разведен и има дете от предишен брак. Даже, напротив. Ако се грижи за това дете и е отговорен, би ми направило прекрасно впечатление. И ще е доказателство за зрялост и не само.

Ако, обаче, е в прекалено честа комуникация или зверски конфликти с бившата си жена - това вече е друга бира 🍺 Hushed

# 298
  • Out of the Mix
Всичко зависи на какъв етап от живота е човек.

Докато си млад 25-35-37, и сингъл, ако нямаш други деца; имаш много какво да предложиш, абсолютно харакири е да се "товариш" с допълнителен багаж - емоционален и финансов, че и физически, взимайки си партньор с дете/деца, при положение, че свободни има колкото щеш в този диапазон.

Това е едно от нещата, с които никога не съм правил компромис.
Все пак един живот живеем. Можем да избираме как, с кой и при какви условия.

Чужди деца не възпитавам и не гледам.

# 299
  • София
Всичко зависи на какъв етап от живота е човек.
Докато си млад 25-35-37, и сингъл, ако нямаш други деца; имаш много какво да предложиш, абсолютно харакири е да се "товариш" с допълнителен багаж - емоционален и финансов, че и физически, взимайки си партньор с дете/деца, при положение, че свободни има колкото щеш в този диапазон.
А за любов да си чувал? Да, на онези години и аз бягах от женени мъже.
Важно е човек реалистично да оценява какво представлява и какви шансове има.

Общи условия

Активация на акаунт