Деца от предишна връзка

• 45 492
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вероятно майка й нещо й е наговорила. Сред деца почти задължително има ревност, дори когато са си пълнокръвни братя и сестри. Тя може и да не ви почувства свои, дори да сте направили повече от необходимото. Влияят много фактори, които са извън вас.

# 91
  • София
Може с баща си да е в конфликт и да прехвърля на останалите, много неща може, алчността не я тикайте първа.

# 92
  • при Arctic Monkeys
Нещо не мога да си представя да се грижа за чужди деца от тук нататък... Явно годинките и умората си казват думата, няма да ми стигнат нервите.

# 93
На мен няма да ми е приятно,ако и синовете ми вземат жени с деца.Нито ще ми се гледат чужди деца,нито ще ми се дава и на чуждото,а деца не може да се делят.Ама каквото дойде.

# 94
  • София
Излиза, че за демографската катастрофа нямат вина икономическите условия, а нагласите - да е едно, та да не дели и да няма с кого да се кара...
Дано съдбата не си направи някоя шега

# 95
Че то това пак са икономически условия Grinning
Честно казано, досмеша ме от това за деленето на наследството. Това 'наследство', за да стигне там, закъдето са се притеснили, трябва три поколения да умрат. Включително тази, която се е изцепила за 'чуждите'.
А и какво значи чужди в случая, и аз не можах да разбера. Чужди са децата на съфорумката спрямо майката на девойката. Ама за девойката са братя, сестри. Пак елементарно и повърхностно. Със сигурност девойката го е чула от биологичната си майка това.

# 96
Според мен, ако решиш да се обвържеш с човек, който вече има деца, трябва да ги приемеш. Не е казано, че ще живеят с вас (особено ако майката е друга, а са с общ баща), но това не значи да се делят.

Или си готов да ги приемеш и да знаеш, че ще делят наследство, време и ресурс с твоите, или си намираш партньор без деца. Средно положение няма.

# 97
На мен един вчера ми писа, че щом мъж ме е приел с децата ми, трябвало да му угаждам. Уж в началото разговора тръгна с това, че би приел чужди деца, стига жената да е готова да си имат и тяхно. В един момент излезе, че нали баща им плаща издръжка, нямало и той да ги издържа. Отбелязвам, че не съм говорила да ни издържа финансово, а да ми приема децата, като близки за него, да кажем. Ама той не знаел, дали щяла му стига заплатата. Ем докато си обикновен охранител, естествено, че няма. Писах му, че хипотетично ако живеем заедно, примерно аз ще готвя за всички и за моите и за общото, т.е. се предполага, че бюджета е общ. Ама видиш ли, какво да правел, щял да седи гладен ли, ама можел и сам да си готви. Пък децата имали си били баща, един вид, трябва да му ги връча на бившия, ако реша, че ще имам дете с друг. В крайна сметка стигам до извода, че може би е по-добре да се събираш със себеподобни, в случая жената ако има дете/деца, то и мъжа да си има от предишна връзка. Хем отпада задължението да му осигуриш негово, което реално за мен не е проблем, ако си няма, обаче ако едните в един момент ще са "чужди", не мерси.

# 98
  • София
Е как , моля ти се, той те е приел. Трябва на ръце да го носиш.
Но е хубаво и жената да оцени факта, а не да го играе неотразима с много избор (това го казвам само тук, пред мъж не бих)

# 99
Тоя ако разчита само на охранителска заплата и собственото си дете няма да може да издържа.

# 100
Е, ще може. С помощ от майка му.
Историята горе нагледно показва как може да сте много приемливи, подкрепящи и мили, но човекът с дете не идва само с детето.

# 101
Сериозно ли обсъждате кой колко ще готви и внася в бюджета на етап... на какъв етап? Flushed
Романтиката е утрепана още в началото на този разговор.
Ти какво работиш? Relaxed

# 102
Teddy_m, аз само на втората фраза от този род бих прекъснала, блокирала и забравила завинаги.

# 103
Искам да попитам нещо - ок, хващате си мъж/жена без дете. Каква е гаранцията, че след примерно 5 или 10 години няма да се разделите, партньорът Ви да има други деца и пак да делите ресурси?

# 104
Гаранция за бъдещето няма.Просто няма да е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт