Деца от предишна връзка

• 45 477
  • 1 319
  •   2
Отговори
# 105
  • Пловдив
Вие сте си семейство и тя е чужда за вас и вие за нея.Това,че са от един баща,не значи, че са семейство с децата му от друга жена,особенно, ако не живеят заедно.
Абе, какви са тия идиотщини, бе?!
Няколко потребители сте тука, дето две трети от постовете ви - такива. Извинявам се, ама не се сдържах.

# 106
Тайче то в този ред на мисли да се чуди човек как сме се взели с моя мъж като деца имаме , а материално - нищо🙄от сега живи да ги ожалиш😀😀😀

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 14:41 от ccvet

# 107
  • София
Искам да попитам нещо - ок, хващате си мъж/жена без дете. Каква е гаранцията, че след примерно 5 или 10 години няма да се разделите, партньорът Ви да има други деца и пак да делите ресурси?
Или както е казал народът: "Господ на бодлива крава рога не дава". Та някои неща по-добре само да си ги мислиш, че животът понякога се шегува кофти

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 14:52 от Cuckoo

# 108
Вие сте си семейство и тя е чужда за вас и вие за нея.Това,че са от един баща,не значи, че са семейство с децата му от друга жена,особенно, ако не живеят заедно.
Абе, какви са тия идиотщини, бе?!
Няколко потребители сте тука, дето две трети от постовете ви - такива. Извинявам се, ама не се сдържах.
Представяш ли си това нещо да работи като учител или в педиатрия - накъдето се обърне, все чужди деца, ужас...

# 109
  • София

Нека позная - жената е отишла у мъжа си и няма нищо свое от майка си, само от баща си. И се е сетила, че ще трябва да дели с другите деца. Ми тежко е, деца гледа...

# 110
Докато се стигне до наследство, няма да са вече деца.

# 111
Стане ли дума за наследство няма братя, сестри, нищо.

# 112
На много грозни работи се начетох тук - от жени. Пък ресурси, пък наследства, пък логистични трудности...
То на повечето разведени мъже децата им ги дават веднъж на две седмици за уикенда. Голямата логистична трудност да изтърпиш едно-две деца за два дни.
Относно ресурсите и наследствата пък чак нямам думи. Ами то ресурсите на мъжа (особено пък тези, които е изкарал преди да срещне новата жена) са си лично негови, и за неговите деца. Ако има едно, на едно ще дава. Ако има три, ще дава по равно и за трите, ако ще от три различни жени да са. Каква е тая алчност - "чуждите" деца ощетявали "моите"?
За наследствата пък съвсем. Аз имам деца само от една жена, но ако се случи по-натам да имам и от други (човек никога не знае) по-добре да си изям и изпия парите и имотите приживе, отколкото да ги оставя на деца и жени, които така ще се карат и ще си завиждат за тях.

# 113
Етапа е съвсем начален, още в онлайн пространстовото дори. Ама човека се интересува, колко деца имам и ми се прави, че би приел чужди такива. Историята с готвеното му я описах, чисто хипотетично, след като той ми каза, че те нали си имали били баща и т.н.
Пък аз още на втората му приказка го прецених и му казах съвсем директно, че няма смисъл да продължаваме с комуникацията. Той реши да се прави на много велик, разбиращ и приемащ. Пък накрая написа, как не му трябвала жена с две деца, той още не бил изтървал последния влак.

Какво значение има, какво работя аз? Гледам си сама децата с моята заплата и символична издръжка. И куче гледам, и да не ми стигат, ама то на кого ли му стигат? При тоя "симпатяга".... човека си търсеше според мен лесна мишена за секс... пък нали аз горката, разведена от 1-2 години, че и деца имам при мен, направо сигурно здраво съм я закъсала.

Сериозно ли обсъждате кой колко ще готви и внася в бюджета на етап... на какъв етап? Flushed
Романтиката е утрепана още в началото на този разговор.
Ти какво работиш? Relaxed

# 114
Ще отговоря като дете на разведени родители. Баща ми се ожени повторно за жена без деца, по-млада от него. Сега, от позицията си на 40 годишна жена с две деца, разбирам колко й е било трудно. Аз не бях никак лесна, лошо от нея не съм видяла, но тя гледаше, когато гостувахме на баща ни (имам и брат), нея да я няма. Баща ни отделяше финансов и времеви ресурс за нас, както и трябва да бъде, той е родител. Но когато те имаха деца, доста време бяха финансово затруднени, защото баща ми плащаше издръжка и тнт. Не сме говорили колко й е било трудно и тнт, но съм сигурна, че е било, понеже сега виждам колко време и финансов ресурс трябва, за да се отгледа едно дете. А и аз, както казах, си бях трънче. Помня, че се връщахме от море и тя беше седнала до баща ми. Аз тропнах с крак, че аз ще седя до него (е била съм на 12, не на 5) и той се съгласи, тя се премести, но не й беше приятно. А аз го направих чисто и просто, за да й докажа, че за баща ми аз винаги ще съм по-важната...

п.с. Майка ми, по никакъв начин, не се е бъркала в новото семейство на баща ми, нито ни е спирала да се виждаме с него и жена му. Не е претендирала за пари, имоти и подобни.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 15:24 от Анонимен

# 115
  • София
Най-нормалното е жената да е егоист и да иска всичкото време, пари и грижи на мъжа си за собствените си дете или деца. Абсолютно нищо странно и необичайно не виждам и така трябва да бъде, защото не бих искала моето дете( или неговото от друга жена) да бъде ощетено по някакъв начин. Освен ако всички не живеят под един покрив като в някакъв катун, ощетени и сърдити винаги ще има.

# 116
  • Най-красивата страна
В случая момичето и другите две деца са от един и същ баща и са братя и сестри .Една кръв са.Естествено,че момичето е част от семейството на бащата.Тя е негово дете,както и останалите две деца.
Няма значение,че не живее с тях и че е от друга майка.

# 117
А, голям проблем, че детето, което по принцип не живее с бащата (за разлика от новата му жена) искало да пътува седнало до него. Не си слагай на сърце такива неща, posh_!

# 118
Когато човек се обвързва с някого, който има деца, приема родителска роля в една или друга степен и това е огромна отговорност. Няма как да съм майка на децата на приятеля ми примерно, а и те майка си имат (коментирам хипотетично, не реална ситуация), но все пак от мен ще се очаква да ги напътствам, ако имат нужда по някакъв начин и се допитат до мен, да им давам пример, да се съобразявам в някаква степен. Това не е проблем, разбира се, но е много важно човек да го желае и да е подготвен за него, а аз предпочитам да живея с по-малко отговорности. Децата, дори и да не са твои, а на партньора ти, са отговорност, която не следва да се поема от човек, който не се чувства готов.

Ако срещна човек, с когото много си паснем, и има деца, не бих го отхвърлила само заради това, напротив, ще се постарая всичко да тръгне както трябва и да се разбираме с детето/децата, да имаме приятелски отношения. Просто бих предпочела по-скоро да не попадам в такава ситуация, защото понякога е трудно да намериш място в нея и се притеснявам как това, че аз си търся мястото в ситуацията, ще се отрази на детето/децата, защото никой не се е родил научен и грешки винаги стават докато все още се напасват нещата.

Аз съм дете на разделени родители и жената на баща ми винаги се е стараела да ме изхвърли от живота му, в крайна сметка успя и аз виня главно него, тъй като не е положил достатъчно усилия да предотврати това. На всичкото отгоре с някои хитрости направиха така, че да не мога да наследя нищо от баща си един ден. Не чакам нищо от него така или иначе, но е много грозно. С нея имат дете (вече голямо) и аз съм извън картинката, така че отлично разбирам и гледната точка на едно дете в подобна ситуация.

Финанси и наследство не ме притесняват, тъй като е законно право на детето/децата да унаследяват родителите си. Ако става въпрос за обща собственост на мен и партньора ми, която държим единият от нас да наследи в случай на инцидент например, това може да се уреди допълнително, но като цяло аз не съм меркантилна и не се фокусирам върху такива неща.

# 119
  • Пловдив
Най-нормалното е жената да е егоист и да иска всичкото време, пари и грижи на мъжа си за собствените си дете или деца. Абсолютно нищо странно и необичайно не виждам и така трябва да бъде, защото не бих искала моето дете( или неговото от друга жена) да бъде ощетено по някакъв начин. Освен ако всички не живеят под един покрив като в някакъв катун, ощетени и сърдити винаги ще има.
Не, категорично не е нормално, ако този мъж има и други деца освен нейните.

Общи условия

Активация на акаунт