Деца от предишна връзка

• 44 987
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 230
Аз моите деца съм ги обучила да са тихи, защото аз обичам да ми е тихо.
Ако щете вярвайте, гледа ми се чуждо дете. Не ми се ражда, а бих гледала някое доведено.

Вярвам и аз така.Много исках да имам повече от едно ,но останах само с толкоз.Някак си капацитетът ми на майка и родител още не е изчерпан.

# 1 231
  • София
За този неизчерпан капацитет природата е измислила внуците. И хем си реализира жената капацитета, хем не носи цялата отговорност, защото внучето си има родители. Wink

Брех, голям зор за тоя мой личен живот! Ние каквото  е имало за решаване, сме го решили и сме се разбрали помежду си. Решенията ни засягат само нас, а не широката общественост.

# 1 232
Ми тя и широката общественост мисли, че има право да решава, без Анди да й размахва пръст. Защо изобщо те интересува толкова темата, след като за теб е приключена? Grinning Тепърва няма да се занимаваш с деца от предишни връзки или някой с твоите. Нямаш и такъв опит.

# 1 233
Точно така, тя също няма да те забележи.
Оо аз ще я забележа за да можа да я избегна .меркантилни дето мислят само за собсвения си Г/П кой ги брои,защо повечето мислите че. Мъжете нямат избор ,не приемате за равноправни
Ако преди бех прочел за малко бг мама немаше ниШгиШ да се оженя - бях млад и се подлъгах

# 1 234
  • София
Аха, някой ти е виновен, разбира се Joy

# 1 235
Не е проблем, че е контрапункт, добре е да има различни гледни гледни точки.

Но дискусията олеква, ако очеизбодни прояви на лошо или липсващо възпитание се извиняват с някакви витиевати теоритични постановки за значимост в семейната система и предистория на отношенията. Казусът беше съвсем елементарен и реалистичен. Типова БГ ситуация - майка с дете, нов мъж на майката. Живеят заедно. Не трябва да възпитава друг освен родителя - ок. Да го възпита тогава, че когато има спящи трябва да се пази тишина и ако не го направи, да не се чуди защо другите не припадат пред възпитателните и умения и не се умиляват пред думкащото по пода с топка дете.

За протокола - принципна е ситуацията, не почива на реални хора.

Ми тя и широката общественост мисли, че има право да решава, без Анди да й размахва пръст. Защо изобщо те интересува толкова темата, след като за теб е приключена? Grinning Тепърва няма да се занимаваш с деца от предишни връзки или някой с твоите. Нямаш и такъв опит.

# 1 236
А, да, без такива включвания ние никога няма да се сетим, че доброто отношение към децата ни е задължително. Sunglasses

# 1 237
Аха, някой ти е виновен, разбира се Joy
НЕмам нужда да ти го обЕснева  а съм зает да  местя крачолите за твоето мнение

# 1 238
  • София
На принципна ситуация какъв конкретен отговор очакваш? То е все едно да разсъждаваш за времето - дали ще вали, дали ще е слънчево, ако сега виждаш облаче на небето.
Принципната ситуация е, че родителят си възпитава детето. И той решава каква да е конфигурацията и какво да се случва в нея. Съответно си носи и отговорността от решенията. Детето си е негово. Новият партньор може да стане бивш партньор и ако през това време е бил той на първо място и е докарвал детето до лошо поведение, проблеми в градината или в училище, това е отговорност пак на родителя, че го е допуснал или го е виждал, но не е реагирал в интересите на детето. В съседната тема сума народ се оплаква от лошото или студеното отношение на родителите си (агресивни или неглижиращи майки, отсъстващи или агресивни бащи) и на новите партньори на родителите си. Сега изведнъж в тази тема нещата се обърнаха и всички нови отношения станаха почти идеални. Да се чуди човек.

# 1 239
А ако двамата родители след развода имат различни виждания за детето и някои аспекти на неговото отглеждане? Случайнод а ви хрумва, че хората са различни и няма как единият родител вечно да дирижира, нарежда, а другия кротко да изпълнява Simple Smile Как ще накарате партньор, с когото сте разведени, да мисли като вас? Или при разведените биологични родители цари вечно единомислие Simple Smile А детето е дете и на двамата си родители, нали?

# 1 240
  • София
Амакак! Те са си семейство с тайни езици и све!

Бати13, коментарите ти са показателни за светлата ти личност. У лево.

# 1 241
  • София
А какво им пречи, ако малко от малко са им уврели главите на тези родители, да се разберат по някакъв начин? Ако омразата и всичко отрицателно помежду им продължава и възпитанието и всичко, свързано с децата продължава да е оръжие и цел в родителската война, тогава никой не може да помогне и децата ще плащат цената. Жалко, но така става.

# 1 242
На принципна ситуация какъв конкретен отговор очакваш? То е все едно да разсъждаваш за времето - дали ще вали, дали ще е слънчево, ако сега виждаш облаче на небето.
Принципната ситуация е, че родителят си възпитава детето. И той решава каква да е конфигурацията и какво да се случва в нея. Съответно си носи и отговорността от решенията. Детето си е негово. Новият партньор може да стане бивш партньор и ако през това време е бил той на първо място и е докарвал детето до лошо поведение, проблеми в градината или в училище, това е отговорност пак на родителя, че го е допуснал или го е виждал, но не е реагирал в интересите на детето. В съседната тема сума народ се оплаква от лошото или студеното отношение на родителите си (агресивни или неглижиращи майки, отсъстващи или агресивни бащи) и на новите партньори на родителите си. Сега изведнъж в тази тема нещата се обърнаха и всички нови отношения станаха почти идеални. Да се чуди човек.
Това, че при Пенка или Гинка нещата стоят еди-как си, не значи, че са същите при Иванка или Марийка. Ако Пенка пише във форума, че мъжът й я бие, значи ли това, че и Лорелада я бие мъжът й според теб? Не смяташ ли, че случаите може да са различни?

# 1 243
  • София
Не това е темата.

# 1 244
Различията не е задължително да идват от някаква омраза между родителите. Те просто виждат и искат различни неща за детето си. Ето, давам пример - жената не иска детето да вижда новото семейство на баща си, а за него това е важно и той иска.

Общи условия

Активация на акаунт