Деца от предишна връзка

• 44 996
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 215
Лори, шо така повърхностно гледаш на Анди и въобще на проблема, не знам, и няма да разсъждавам, но гледната ти точка показва също липса на опит в ситуации, по-скоро някакво мнение, което не подлежи на промяна, щото е така и точка. Даже и като четеш, разбираш нещо съвсем друго от това, което тя казва.
На въпроса какво бих направила няма да отговоря. Дайте ми детето и ситуацията и в движение ще рапортувам.

# 1 216
Едно е детето да е свое и то да знае, че е свое, друго е детето на партньора да е "като свое" и самото дете знае това.
И трето е детето да знае и да се чувства обичано заедно с майка си и даже да не му идва на ум малоумието за степенуване в семейството.

# 1 217
Мъжете много често успяват да гледат децата на новата жена като свои, даже eдна идея по-грижовно и снизходително, особено ако са ги поели от съвсем малки и биологичният баща не е на хоризонта. За съжаление това  нерядко се съчетава с пълно, или частично  неглижиране на своите собствени, но какво да се прави.

Как се получават нещата с децата от предишни връзки и новите партньори, ако малките сладки хлапета в един момент се превърнат в трудно поносими тийнейджъри?

Как точно се балансира в деликатната ситуация между новия мъж и само твоите деца в пубертета, ако и двете страни са трудно поносими и недоволни?

Еми за мен отговора е очевиден, децата поне имат извинение с пубертета, ама мъж, който е трудно поносим и недоволен, честно казано не ми трябва. Ако е биологичен баща на децата, нещо ще се стараем там да се подобрят нещата, обаче ако не е,  аз лично имам сили само за мрънкалници, които са непълнолетни.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 10:53 от Iris04

# 1 218
Хайде, хайде, не сме я разбрали Анди. Wink Тя се постара да я разберем идеално. От всичко казано ясно си представих да съм на мястото на бивш партньор на такъв човек.

# 1 219
Всъщност никакъв контекст не е нужен тук, за да се отговори на въпроса. Какви степенувания и прочее ...

Когато някой е бил нощна смяна трябва да поспи няколко часа. Това е. И нищо няма да му стане на Лигавко/а, ако не думка с топката точно в този период. Варианти - безброй. Може да се изведе навън, да прави нещо друго. Няма да умре, ако не се съобрази за няколко часа, нито ще получи нелечима психологическа травма, че не станало на неговото/нейното. А и мама не е предател към детето, ако го възпита в нормалните за съжителство с хора порядки.

# 1 220
  • София
Случаи сами по себе си има всякакви, включително новият мъж да се грижи за детето по-отдадено, отколкото майката - води, прибира, храни, гледа го като е болно, помага с домашните. Това е до някакво вътрешно усещане, до човек е. Затова и са си паснали като конфигурация - всеки получава това, от което има нужда. И всеки е с различно усещане и възможности като родител.

В този прословут случай за нощната смяна, възрастният е този, който трябва да намери начин да се разбере с детето. Детето, поради естеството, че е дете и е незряло, има ограничени възможности за реакция. Предполага се, че възрастният е по-опитен и по-способен да се контролира.
Впрочем, съседната тема е пълна с примери за реакции на родители. Коя от коя по-изумителни, умът ти не може да ги побере.

# 1 221
Точно така, случаи и конфигурации всякакви. Но в тази тема и не само в нея, ти извеждаш на преден план и се фиксираш изключително върху най-апокалиптичните. Ти си знаеш защо. Ние можем само да се досещаме.

# 1 222
На мен ми е интересно как една жена с подобни разбирания (че децата никога не трябва да споделят важни и хубави моменти с нов партньор на родител) ще приложи идеите си, ако бащата на децата й е женен повторно и има две деца от втория си брак. Как ще му забрани да води всички деца заедно на почивка с новата си жена? Как ще му забрани да се забавляват заедно на някой рожден ден? Всесилна ли е, Бог ли е? Simple Smile

# 1 223
Добре де, тоя лигавко, дето ни го представяш, чие дете е? Твое ли, на мъжа ти ли, или просто ей така си приказваме. Кой трябвало да му се скара? Това ли е най-важното за теб?  Дай да видим къде се корени причината за таз ми ти лигАвщина, къде е спала майката, ако иде реч за втори баща на детето, че не си го е възпитала в уважение към възрастните (например). То примери лесно се дават, ама какво ми ги вадите като удавници на повърхността, давайте под върха на айсберга да гледаме какво е.
Тя Анди това се опита да ви разкаже - причините за поведението на децата. Ама, не, дай да я анализираме нея и как тя живее или щяла да живее някога, тоест - никога.

# 1 224
То това дете от прословутия пример ще си остане незряло докъм сватбата, ако поставяме потребностите му пред тези на другите хора от чиста майчина обич.

Надявам се да греша, но Анди и Дренка не работеха ли нещо, свързано с оказване на психологическа помощ ?

# 1 225
Някой ви е поставил за задача да давате оценка на пряката работа  на различните хора (специалисти в една или друга област)?

# 1 226
Децата са потърпевшите в един развод. За разлика от родителите, които са направили своите избори, на децата им се налага да се съобразят с тях. Струва ми се, че всички участници в конфигурацията, трябва до подходят съобразно този факт.
Аз се доверявам на опита на хората около мен. Ако детето е малко и вторият мъж на мама е човек, драма няма.
Ако детето е над 10 годишно, и светец да е вторият мъж на мама, драмата е пълна.Та за себе си съм решила, че докато щерката не се изнесе от къщата, с приятелят ми няма да имаме съвместно съжителство.
За жалост, ако не го устройва ще се наложи да се разделим.

Лигавко/ка, задължително ли е дете на бивш, или може да е собствено ?

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 10:34 от Анонимен

# 1 227
Твърде много се обичам за да си го причиня.
Защо?
По-малко любов ли ще получаваш или какво?
Не желая чужди деца.
А ако ти имаш твои дали ще те иска някой .много егоизъм имал мила много -човек с моите разбирания надали ще те погледне

# 1 228
  • София
Точно така, тя също няма да те забележи.

# 1 229
  • София
Аз моите деца съм ги обучила да са тихи, защото аз обичам да ми е тихо.
Ако щете вярвайте, гледа ми се чуждо дете. Не ми се ражда, а бих гледала някое доведено.

Общи условия

Активация на акаунт