Ти какво сготви? Снимай, покажи! 138-ма тема

• 90 635
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Сф
И едно бързо пилешко филе със сладко-кисел сос с ананас Ънкъл Бенц
Може ли рецептата за пилешко със сладко-кисел сос? Благодаря.
Е, чак пък рецепта Simple Smile Аз съм по бързите неща и не ползвам рецепти обикновено, еле пък завъртяни такива. С две думи - около 700 гр пилешко филе . Нарязвам на късчета. Запържвам го в тигана до готовност ( може и по златисто , но аз внимавам че мм не обича твърдо),сол, пипер , каквото искате и като е готово ,прехвърлям лично аз в друг тиган за готвене ( без мазното) и добавям бурканче или две сос готов Uncle Bens сладко кисел. Ето го , има го по веригите , да покъкри без да загори за 5 Мин и е готово. И на усет да го карате, няма как да се обърка точно това ядене си мисля 😂

# 676
Трицветен кекс

Десерт без печене

# 677
  • Русе
Чеснови пърленки

Картофена салата

Паеля с морски дарове

# 678
Торта "Три шоколада" по случай РД на мама Simple Smile

# 679
  • Sofia

Крем супа от тиквички,картоф и лук+бекон и гъби

Тиквички с ориз

Заешко със зеленчуци

+ баница

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 08:14 от Doli

# 680
Снощи морско меню - миди с бяло вино, масло, чесън и девесил, скариди в манго чили сос със сусам и калмари в сос с масло, вино и чесън:

Днес закуски -
Топли сандвичи с масло, колбас и кашкавал:

Пудинг от плодово кисело мляко, чия, домашна гранола и домашно сладко от къпини без захар:

Пп Ирен_ка, да е жива и здрава майчицата ти. Чудесна торта си и направила за рождения ден.

# 681
Снощи морско меню - миди с бяло вино, масло, чесън и девесил, скариди в манго чили сос със сусам и калмари в сос с масло, вино и чесън:

Калмарите как точно  ги приготвяте? Има ли предварително  написване?На мен  все ми миришат на морска вода.И ако може по-подробно да кажете за сосчето.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 17:25 от bubanka

# 682
Ivelina,
Скрит текст:
За първи път купуваме такъв тип калмари. От Метро са, сварени(подварени, бланширани), нарязани и замразени. Размразихме като ги накиснахме в студена вода и после отцедихме. Мъжа ми опита да ги изпържи на тип фритюрно пържене оваляни в брашно, но нещо не се получи. И останалите ги направих на тиган, като ги задуших с масло, бяло вино и чесън. Но останаха гумени, имах чувството, че дъвча ластик за коса. Joy Определено нещо не нацелихме приготвянето им. За сметка на това скаридите станаха разкош, мидите и те. Пп Мисля, че калмари ще купуваме вече или готови панирани или поръчани от заведение. Sunglasses

# 683
Този уикенд готвя на тема "Лято от градината". Всички продукти са домашни, включително яйцата, сиренето и киселото мляко.

# 684
  • Sofia
Печени във фурна патладжани
Панирани чушки
Печени чушки с яйца,сирене и кашкавал
Сладко от сини сливи на фурна

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 20:17 от Doli

# 685

Мини кренвиршки

Пилешки дробчета със сметана и бяло вино

Картофена салата с червен лук и каперси

Бяла сангрия-бяло вино, газирана вода, сироп от бъз и праскови.

# 686
Салата от домати със сирене и маслини и Тиквички с киноа по технологията за тиквички с ориз:

# 687
# 688
Може ли рецептата за чийзкейка? Благодаря!

# 689
Ориз с домати, така ми се ядеше и все не намирах време,защото мойте ако ядът то е ризото

Общи условия

Активация на акаунт