Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Тази снимка от София ли е? Grinning изглеждат прекалено добре наредени за у нас. Някакви такива са наредили и на пл. Македония, но отново не са изневерили на стила си настилката да е вълнообразна Grinning

Да, това е тротоара пред УАСГ на Смирненски.

# 271
  • Германия

За да не съм голословна, прикачвам снимка. 100 пъти предпочитам такъв тротоар, пък и не мисля че е грозен или простее. В крайна сметка той има една функция, и тя не е да е хубав. Но ако не можеш да ходиш по него без да се спъваш и да заобикаляш дупки и разбити плочк, той си губи смисъла.

Вече отделен е въпроса, дали ще се направи качествено или не

# 272
Асфалтови тротоари по селата - да, но в центъра на София? Абсолютно несъгласен. 99% от счупените плочки са заради това, че МПС-та се качват върху тях.

# 273
Тези плочки са най-здравите дето е снимката, виждал съм в други държави цели квартали с тях и жилищни комплекси с паркинги

# 274
  • пустинята Гоби
Асфалтови тротоари по селата - да, но в центъра на София? Абсолютно несъгласен. 99% от счупените плочки са заради това, че МПС-та се качват върху тях.
Подкрепям. Какви тротоари и площади имат в Европа, ние тук да асфалтираме, че да е новичко и здравично. Направо да върнем селските пътища и да нахвърляме пръст на дупките. Трябва ни нормален и некрадящ кмет, а не да се връщаме назад към природата.

# 275
Ами то всички предпочитаме плочки, ама
1. Да спрат да паркират коли отгоре
2. Да вземат да купят плочки и да ги сменят, а не да си стоим с разбитите
Ако тези двете са неизпълними, тогава наистина по-добре асфалт, поне да не газиш калта и да не си чупиш ръцете и краката.

# 276
  • пустинята Гоби
Е нали ще го правят това - Столична община стартира нова програма за ремонтирането на тротоарите в столицата.

Сега остава да видим кога, къде и най-важното КАК ще се случи цялата програма.

# 277
Е хайде, дано

# 278
Асфалтът, кофти асфалтът, какъвто най-вероятно биха сложили и положили без спазване на необходимите технологични изисквания, би бил също толкова некачествен и нетраен. Няма да е равен, ще е на вълни, ще стават локви, няма да е  с правилния наклон, ще се изрони (виждали сме достатъчно изронен асфалт) и т.н.
И наистина смятам, че е грозно, ужасно грозно и неподходящо.

При мен асфалтирахме подход към нещо като паркинг зад кооперацията, защото беше на дупки. Е, сега няма дупки, но има вдлъбнатини, в които става огромна локва 2-3 метра дълга, защото не е направено като хората.

Между другото, пред нас тротоарът е със сменени плочки, широк е и 2/3 от него е за паркиране. Не съм видяла да има поражения по тези новите плочки от паркирането.

# 279
Новите плочки, по-точно бетонни блокове,  са без конкуренция според мен. Защо например има много павирани улици в София? Защото както и да се повредят идват работници с малко пясък поправят всичко за часове. А кръпките с асфалт са по-скъпи, по-сложни и бавни. И асфалтът не е по-здрав, а при нашите методи почти винаги кръпката хлътва в последствие.

# 280
Новите плочки, по-точно бетонни блокове,  са без конкуренция според мен. Защо например има много павирани улици в София? Защото както и да се повредят идват работници с малко пясък поправят всичко за часове. А кръпките с асфалт са по-скъпи, по-сложни и бавни. И асфалтът не е по-здрав, а при нашите методи почти винаги кръпката хлътва в последствие.
Отделно и не е подходящ за горещо време. Излъчва топлина и се размеква ако е на пряка слънчева светлина през  летните дни.

# 281
Бетонните блокчета ги виждам в Провадия или Тутракан. За центъра на София си трябват гъзарски гранитни плочи.

# 282
Отделно и не е подходящ за горещо време. Излъчва топлина и се размеква ако е на пряка слънчева светлина през  летните дни.

И това е въпрос на качество. В Африка съм виждала пътища като слънце, обаче строени примерно от южнокорейски фирми и подобни, не от подизпълнител на подизпълнител на фирмата "Свинстрой", близка до правителството и върнала 50 процента ресто.

# 283
И това е въпрос на качество. В Африка съм виждала пътища като слънце, обаче строени примерно от южнокорейски фирми и подобни, не от подизпълнител на подизпълнител на фирмата "Свинстрой", близка до правителството и върнала 50 процента ресто.

За качеството спор няма, но специално у нас в България имаме най-лошите условия за асфалт. Асфалтът може да се направи да издържа на студ, или да издържа на жега и в различните страни го правят според своите условия. Да де, ама у нас амплитудите са от +40 до -30, което го има на малко места и е доста трудно да се направи такъв асфалт. И към това се добавя нуждата да е евтино, а и да се открадне...

# 284
Хаха, Свинстрой Joy

Общи условия

Активация на акаунт