Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 867
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, имам нужда от съвет, според вас каква пеленка (портбебе) трябва за изписване на бебета към края на август? Пускам снимки на по дебела и по тънка

П. С. Терминът ми е 7 септември, чакам близнаци и лекарите ми казват, че няма да дочакат термин, към средата/края  на август ще ги извадят 👶👶

# 151
При положение, че ще е сигурно 35 градуса, най-вероятно никаква пелена не бих ползвала. Или съвсем, съвсем тънка тензухена някаква 😀 Дебелите са за зимни бебета.

# 152
  • Пловдив
За мен изобщо не е нужна тази пелена. Особено за бебе, което ще се ражда лятото. Моето е лятно, беше 35 градуса на изписването и макар и на няколко дни беше само с боди с къс ръкав  и ританки.

# 153
А някой с мнение за това кремче?

# 154
Аз много харесвам с писала на рая тойс, но най-важното нещо според мен е, че можеш без всичко да се справиш стига майката и бебето да са добре. Сигурна съм, че всяка майка би се простила с всяка бебешка вещ, за да е 100% сигурна, че всичко с нея и бебечето ще е наред. Списъка от рая той са аз взех почти всичко освен лампата, кантарчето, антирефлексна та възглавница и май това беше. Без много неща щях да чина, но в крайна сметка не останах с нищо ненужно. Помпата е много специална според мен, аз с ръчната едва 20-30мл изцеждах, а с електрическата минах 100, но в първите дни си е така. На някои хора пък помпа не им е трябвала, а на други е най-ценното нещо. Препоръчвам леглата на пали, както и скринчето им. За стаята според мен това е най-важното, легло, скрин, козметика и повивалника е удобен, но и без него се минава. Ваничката на стойка е по-удобна за кръста. Дрешки не прекалявай моят между 1 и 2м смени размера с 3-6, въобще не дочака втория, да не говорим за третия. Същото се случи и с 3-6 и чак по-натам се намести с размера и сега е на 1г и е с размер 18м. С две думи по-малко дрехи според мен 5-8 комплектчета е достатъчно. Лятото е карал по боди в големите жеги и ако не е чак такава жега слагах вече къси панталонки и беше Ок, но аз не бих се презареждали. Някой друг комплект с дълъг ръкав, някое гащеризонче и бодита бих казала аз. Води се по списъка според мен на рая тойс и ако нещо ти се струва излишно не го взимай, преценявай по усет. Мен лично повечето неща ми бяха полезни, а сега се сетих, лъжичка за изплакваме не съм ползвала и не бих:)

Лятно бебе в края на август бих извела с нещо такова (доколкото разбирам е момиче)
Нарочно съм снимала повече.

# 155
  • София
Август понякога температурата навън е по-висока от температурата в корема Simple Smile
Никаква пелена, освен някакъв тъничък тензух не трябва. Тъничко боди и това е. Ако е 30 градуса, а не 42 лесно ще метнете едно одеалце отгоре.

Порт бебето се ползва точно 5 минути - от болницата до колата. В колата се вади от порт бебето и се слага в кошницата/столчето (само ако е изрично произведени за новородено). Не се вози в порт бебето, в никакъв случай. В този смисъл - порт бебето особено за топло време е най-излишното нещо.

# 156
Бях чела, че на изписването искат бебетата да са с дълъг ръкав, иначе и на мен ми се струва че ще им е топло.

П. С. Isi-andi бебчетата са две, едно момиче и едно момче, качих снимките, като примерни  Blush

Август понякога температурата навън е по-висока от температурата в корема Simple Smile
Никаква пелена, освен някакъв тъничък тензух не трябва. Тъничко боди и това е. Ако е 30 градуса, а не 42 лесно ще метнете едно одеалце отгоре.

Порт бебето се ползва точно 5 минути - от болницата до колата. В колата се вади от порт бебето и се слага в кошницата/столчето (само ако е изрично произведени за новородено). Не се вози в порт бебето, в никакъв случай. В този смисъл - порт бебето особено за топло време е най-излишното нещо.

# 157
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет, според вас каква пеленка (портбебе) трябва за изписване на бебета към края на август?
По-тънка, а може и без.
Изписаха синът ми в началото на юни. Беше с тънка пелена.

# 158
  • София
И в най-голямата жега бих взела нещо с дълго ръкавче, има и съвсем тънички гащеризончета. Мисля си, че им е много нежна кожичката още. Моя син го пуснах по къс ръкав на 2 месеца някъде, юли месец, макар че температурите бяха високи и от преди това. Не стана изнежен, нито зиморничав.

# 159
Идеята е да не го прегрее бебето, което е опасно, а не да не го изнежи.
Може и с дълъг ръкав да е, за да го предпази от слънцето, но няма нужда да го завива допълнително. Нека да си вземе една тънка пелена, за всеки случай, но в най-големите жеги за годината сигурно няма да потрябва.

# 160
Аз също съм на мнение, че първия месец бебето е с дълъг тънък ръкав, но като е 35-40° наистина има опасност от прегряване, и сме моя приятелка ще ражда на 8.06 и се е приготвила с дрехи с дълъг ръкав за първия месец, друга роди началото на септември (02.09) и пак къс ръкав детето още не в видяло, но точно от 15-20 юли до 15-20 август е най-голямата жега. Ако е под 30° с тънко дълго ръкав че да:)

Да допълня с един въпрос. Ако количката е на bebè confort и пише, че се комбинира с кошове за новородено и кошница за кола само на марката ли може да са?

# 161

Много бях доволна от него, но аз друг не съм ползвала и нямам база за сравнение.

# 162
  • Германия

Много в хубав, свърши ми чудесна работа в началото на кърменето. Но и този на Лансино е хубав, върши същата работа

# 163
Понеже беше редакция не знам дали се е прочело в миналия коментар, та да питам пак. Купихме количка на bebè confort трябва ни за голямо дете, НО пише, че може да се комбинира с кош за новородено и кошница за кола. Само на марката ли миже да са или може и на сайбекс?

П.П. Трябват ли адаптори за кошницата?

# 164
  • до най-прекрасния мъж
Ползвах крема на Лансинох първите 20 дни  докато кърмех. Зърната ми бяха на рани и той ме спаси. Мажех и след малко кърмех. Съвместим е с кърменето и не трябва да се отмива.

Общи условия

Активация на акаунт