Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 322
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Предполагам, че са 0+ за игра, понеже са леки и меки, а не за спане.
Аз лично не бих слагала нищо в леглото за спане.

# 376
За спане в началото няма смисъл. Някъде след 3-тия месец. Ако решите да ги свиквате с такива играчки и да създавате такава асоциация за сън си вземете поне десетина еднакви броя, че до 4 - 5 годишни ще си я търсят точно тая играчка и никоя друга.

# 377
При нас ги продават направо с одеалото. Аз купих страхотно одеало и това беше закачено за него. За спане са, но са опасни и според мен, аз няма да го давам. Но е точно затова да си го сложи на лицето... Никаква логика

# 378
  • София
Напълно излишно и може да е опасно, да. В леглото им не им трябва нищо, само чувалчето за сън.

# 379
Много ви благодаря.
А на подобно килимче от кой момент започват да му обръщат внимание?

# 380
Много ви благодаря.

Някъде между трети и шести месец.

# 381
  • София
Всякакво покривало с пръснати върху него играчки ще върши същата работа.

# 382
Много ви благодаря.

След 4-ти като почне да се обръща по коремче. Активната гимнастика с арки отгоре ползвахме от втори.

# 383
И да не се обръща самостоятелно нали трябва да прекарва време по корем. Това килимче е подходящо за целта, от втори месец бих го ползвала аз. Тогава е подходящо да се започне и с активната гимнастика с арка отгоре. Колкото до играчката за гушкане, тя е по-скоро за будното състояние на детето и от момента, в който започва да хваща самостоятелно, т.е. след 3-ти, 4-ти месец.

# 384
  • София

В сайта тези играчки за гушкане ги дават 0+ месеца, но не е ли опасно бебето да не си я сложи на лицето и да се задуши, някой може ли да даде мнение - безопасни ли са и от каква възраст точно може да се спи с такава играчка? Благодаря предварително Simple Smile

Тези снимки с гушнати новородени са доста подвеждащи и обикновено фотографът така ги е “сгушил” за снимката. Бебетата се спят по гръб с ръчички отстрани и нищо не гушкат до 7-8 месец или откогато започнат да се въртят.

Много игри могат да се играят с такава играчка, когато бебето е в будно състояние. Приятни са.

# 385
  • Пловдив
Ние също даваме Doudou- зайче и го дадохме за първи път след като стана на 4 месеца детето. Преди това е опасно,а и няма смисъл- много е малко.

# 386
  • Beyond the stars
Много ви благодаря.

Имахме подобно от Икеа, откъм третия месец го ползвахме като кът на пода - за стоене по корен, с активна гимнастика и т.н. Имаше занимавки само в ъглите, та основно като килимче си беше нашето.

# 387
Тези снимки с гушнати новородени са доста подвеждащи и обикновено фотографът така ги е “сгушил” за снимката. Бебетата се спят по гръб с ръчички отстрани и нищо не гушкат до 7-8 месец или откогато започнат да се въртят.

Много игри могат да се играят с такава играчка, когато бебето е в будно състояние. Приятни са.
Съгласна съм с Ваня. Моето бебе е на 4+ и има триото гъски. Едната му е за количката, другата за колата и в двата случая се ползват основно за лапане и опити да им изяде главата. Далеч е от сладката снимка. Grinning Но пък са готини, рано или късно почват да се дават играчки на децата и на мен ми допада да са от този тип.

# 388
Момичета, може ли да ми препоръчате турски памперси, които купувате?

# 389
  • София
От Турция директно съм купувала на Cam, страхотно качество и много ниски цени. Но това беше преди 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт