Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 253
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Значи просто не ги монтирай. А ако някой ден функциалността ти стане приоритет пред красотата, винаги може да се поставят.

# 556
Значи просто не ги монтирай. А ако някой ден функциалността ти стане приоритет пред красотата, винаги може да се поставят.

Аз лично не смятам да го разхождам из стаята.

# 557
Момичета, препоръчайте ми пелена или чувалче за сън, подходящи за лятото. Бебчето ми е на 1 месец и колкото по-дълго можем да го ползваме, толкова по-добре. Хвърлих око на това, понеже ще де ползва много дълго време, но е с дебелина 1 тог и не знам дали не е дебело за лятото. Важно ми е ръчички да се прибират лесно.

# 558
  • София

Дааа, аз точно заради колелцата и дизайна го харесах. Една приятелка има такъв и ми се стори много удобно да сложиш детето и да го приближиш към масата вместо да го вдигаш и да го местиш. Отделно може да се ползва като шезлонг или най-малкото да има къде да го оставиш да си гледа и любопитства, а ти да свършиш нещо и да ти е под око като го дръпнеш с колелцата.

# 559
  • до най-прекрасния мъж
Всичко зависи от приоритетите и начина на живот на родителите. За мен колелцата са важни. Първо, живеем в сравнително малко жилище и столчето не стои постоянно до масата. Сега, като е малка, ми е удобно да я сложа срещу мен и да я храня. Тоест, столът не е стационарен и лесно го придвижвам. Кухнята ми е на усвоена тераса и като беше хладно, я слагах да седи в стола и да гледа през прозореца, а аз отвън си вършех нещо. Сега я вадя вън да си гледа, аз пак си върша нещо и е покрай мен, не скучае сама. Въпреки че тя седи сама. Колелата винаги е плюс да ги има, а може и да не се монтират, ако не са необходими. Захранвам с пюрета и там не е по-малко мазало. Често на игра ме плюе с пюрето и особено с оранжевите зеленчуци можете да си представите как е. Но всичко се бърше за 1 мин с мокра кърпа, а таблата се мие лесно (става и за съдомиялна, но аз нямам, а и не я ползвам още, детето е малко да се храни само). Впоследствие, когато започне да се занимава повече само, може да се свали и става масичка със столче. Може да играе, рисува и т.н на него. Височината се регулира на 7 степени и може да се доближи до масата без проблем, когато порасне, да се храни със семейството. Степените на облегалката също са важни. Аз захраних на 4++ и столчето беше полу-легнало. Сега е една степен нагоре, тя става на 6 м след седмица, но още не може да стои стабилно седнала.
Стоке Трип Трап си има своите предимства, но според мен е за вече седящи стабилно деца.

# 560
Ползвам обикновен стол на Кикабуу (като Икейския). Няма колела, няма степени, няма наклони - никакви екстри. Преди да ни го дадат и аз гледах столове за по 300лв с какви ли не функции. Много съм доволна, че си ги спестих тези пари. Колелца не ми трябват, защото е страшно лек, даже детето може да го вдигне. Захраних на 6 месеца и легнал/полулегнал  не се е хранил. На стол безцелно не е седял. Когато не яде, е на земята да си обикаля и играе.
Разбрах защо Икейският стол е толкова популярен.

# 561
  • Пловдив
Икейският е страхотен наистина!
Много ме е яд , че ни подариха обемен стол на Чиполино, който е тежък и трудно се мести из стаята. Икейският се разнася много лесно и е супер достъпен като цена. Чисти се лесно, изобщо за мен е добро попадение, но за по- големи деца , защото има само седнала позиция.

# 562
И аз си мислех, че столчета с екстри са излишни пари в началото.
После ревнаха и двете, започнах да чета препоръки и да избирам - шезлонг, столче....
Така се спрях на prima Papa - заради степените, колелцата и тн
Моите нужди са точно местене, слагане в поза тип - шезлонг за успокояване или да ме наблюдават докато хапна, свърша нещо, имам гости и децата са до мен.
Преди е имало баби да залисват децата, сега има разни джаджи помощници.

Не купих други люлки за момента, защото столчето ми  е достатъчно. Мисля като натежат да им взема пак някаква, може би градинска люлка.

# 563
  • до най-прекрасния мъж
Добавям само, че детето ми е с рефлукс и когато е скоро нахранено, не може да се търкаля по пода, защото повръща. Така че за мен и моето дете функциите на стола не са безпредметни и детето не стои "безцелно" в стола.
Аз бих посъветвала още неродилите момичета да изчакат, за да видят от какво ще имат нужда и спрямо това да изберат подходящ стол за хранене. И аз исках да захраня на 6 м, но заради рефлукса се наложи да избързам, за да облекча състоянието на детето ми, доколкото това е възможно.
Щефи, люлката-шезлонг е до 6 м/9 кг на детето обикновено, скоро ще прибирам нашата. Може би наистина трябва да се насочиш към градинска люлка.

# 564
Ние имахме люлка и шезлонг, затова и такива функции на стола биха ми били излишни. Ако нямахме и го ползвахме за всичко, повече щеше да си оправдае цената.
Не знам този на Пег Перего по колко върви, видях го в Емаг за 425, ако се купи и люлка и шезлонг, отидоха едно 700-800лв за неща, в които бебето да стои. Разбира се, няма лошо, но изобщо не са задължителни разходи. Затова и споделям колко аз съм доволна от стол, който струва 50лв, ако не се лъжа.

# 565
Да, споделяме си, в никакъв случай не е назидателно на кой какво му е нужно и на сметка.
Столчета ги купих при промоция от вносителя края на март, 560 лв ми излязоха двете. Транспорта е безплатен, плащането е наложен платеж или банково. Изчакаха да се отрази плащането при тях и веднага ги пратиха.

# 566
  • до най-прекрасния мъж
Аз го взех за 260, в Амазон изпадат бройки с нарушена опаковка и по 70-80 евро. Иначе, да, люлка-шезлонг също става, но и тя омръзва. Във Вис Виталис постоянно някой от цветовете е на промоция.

# 567
  • Beyond the stars
Отбивам се да кажа, че има 50% на сайта на Бебо https://shop.bebo-bg.com/index.php?route=checkout/checkout

# 568
Ще купувам чувалчета за спане,  имате ли наблюдение кое е по-добре - класическо или с крачета?

# 569
Според мен зависи от възрастта, ако детето вече ходи, бих купила с крачета.

Колкото до столчето и аз много се чудя на обсъжданите Пег Перего и Сток. Клоня към Сток. Според мен перегото няма да се ползва дълго време, защото пораснало дете няма да иска да стои в “бебешкото столче”, докато Сток расте и се променя с детето и в действителност смятам, че си заслужава парите. Въпреки това разумът ми казва да взема икейското. Друг е въпросът, че все някоя част от него я няма налична от месеци…

Общи условия

Активация на акаунт