Подготовка за малкия човек - тема 18

• 39 256
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • до най-прекрасния мъж
Боже, сега погледнах цената на Стокке Трип Трап. Та на това нещо само дървенията му е 450 лв, отделно седалка, колани, табла, мека тапицерия, шезлонг за бебе. Ако го оборудваш напълно ще иде над 1000 лв. За нищо на света не бих дала 450 лв за един дървен стол. Всяко едно столче за хранене може прекрасно да се ползва до към 3 г на детето. После са достатъчно големи да се хранят на масата на обикновен трапезен стол. Между другото, преди да родя и аз бях набелязала Икейското столче. Приятелка го имат и е много доволна. Детето й е на 2.5 и още го ползват.

# 571
  • Пловдив
Според мен е излишно преди да родите да взимате столче. Изчакайте да видите детето към 2-3 месеца как е, да решите кога и как ще захранвате и чак тогава вземете. Те няма да избягат , има богат избор и наличности ☺

# 572
Tripp trapp-ът наистина е златен откъм цена, но забелязвам, че в западна Европа пазарът втора употреба на такива вещи е много добре развит и хората наистина могат да си купят неща на отлична цена/ приятелка си го взе в Германия за 80 евро/. Тук всеки прави бизнес и в нашия olx ги гледам по 450 лв. , не че нещо, ама аз по-добре ново да си взема. Същото и с тези люлките 4moms ,  нова  600 лв,  в olx 550 Grinning Малко абсурдно.

# 573
Между другото, ако мога да върна времето назад, не бих си купила количка. Само носилки. От както имаме ергобейби не съм ползвала количката. Може би по-натам като натежи още повече и почне да седи стабилно, но за мен това е най-добрата покупка за бебето в началото. Имаме омни брийз и е супер дори в горещина. Ходихме на почивка, ходя навсякъде с нея и правиме всичко заедно-супер спокойна е така и според мен й е интересно да гледа постоянно различни неща отколкото да лежи в количката. Трябваше да си взема само това плюс количка за 6+ месеца. Но и ми се падна бебе-коалка. Heart EyesJoy

# 574
  • гр.Пловдив
Tripp trapp-ът наистина е златен откъм цена, но забелязвам, че в западна Европа пазарът втора употреба на такива вещи е много добре развит и хората наистина могат да си купят неща на отлична цена/ приятелка си го взе в Германия за 80 евро/. Тук всеки прави бизнес и в нашия olx ги гледам по 450 лв. , не че нещо, ама аз по-добре ново да си взема. Същото и с тези люлките 4moms ,  нова  600 лв,  в olx 550 Grinning Малко абсурдно.

mexicana ,така е,особено стоки от първи собственици  и в отлично запазен вид се предлагат на 50% от първоначалната им цена в ОЛХ,което в доста случаи не е никак зле ,а иначе да,има и абсурди от 600 на 550 ..

# 575
  • Германия
Tripp Trapp се продава second hand бързо и държи добра цена, зависи в какво състояние е и какъв цвят. Всички аксесоари почти съм имала, и с двете деца, всичко без меката тапицерия съм продала на 50-80% от цената на която съм ги купувала, а столът ще си го ползваме още години наред. А понеже някой каза, че той е за деца, които вече седят стабилно, с приставката за новородено може да си се ползва от самото начало.

За това има различни модели на всеки даден продукт, защото и нуждите и вкусовете ни са различни.

# 576
Някой успя ли да направи поръчка на сайта - bebo-bg?

Исках да взема от мокрите кърпи с екстракт от масата - алое, невен... но пише, че е неналично.

# 577
Аз още снощи направих.

# 578
А по темата със столчетата - някой има ли впечатление от това на Cybex 4в1?

# 579
  • София
На сайта на Бебо всичко, което исках, е налично, но не мога да продължа, след като натисна “плащане”. Цял ден опитвам, може и сайтът нещо да им крашва.

# 580
Аз даже 2 поръчки пуснах на беби.бг към 40 пакета кърпички.
При мен си излезе на плащане наложен платеж с куриер на спийди избрах.

# 581
Аз исках най-вече и от малките разфасовки, удобни са за излизане.
В Селена ползваха техни с алое вера и после дадоха мостри, харесаха ми.
Взех на инат 24 пакета някакво ново предложение с аромати, сигурно ще са хубави, но са по 80 броя.

Козметиката, същата работа, докато се въртя около децата и изчезваше за минути. Исках измивния шампоан да пробвам, но друг път.

От цялата работа мъжа ми се чуди на акъла, че ги носи турски по 2 лв.

# 582
Някой успя ли да направи поръчка на сайта - bebo-bg?

Исках да взема от мокрите кърпи с екстракт от масата - алое, невен... но пише, че е неналично.

Аз днес поръчах, като прочетох, че казвате, че са хубави. Дори и да не ми харесат за бебето ние ползваме за какво ли не мокри кърпички вкъщи, все ще влязат в употреба Simple Smile всичко си беше налично към обяд поръчвах.

# 583
  • София
Ще купувам чувалчета за спане,  имате ли наблюдение кое е по-добре - класическо или с крачета?

Зависи от възрастта. Класическото чувалче е за малките бебета. После вече искат да стават сами и да мърдат Simple Smile
Аз препоръчвам чувалчетата на Angel Baby. Нямам никаква забележка - удобни, леки, с много добра кройка, пространство за крачетата, платовете са много качествени. Ползвала съм вече и трите им дебелини в два размера.

Имайте предвид, че удобството на бебето в столчето за хранене е едно от условията за захранване без проблеми, независимо от схемата, която избере човек. И родителите не биха се хранили с удоволствие на неудобни столове Simple Smile
В родителите ми ползваме икейски стол, дървен и е удобен на детето. Мога да го препоръчам.  Проблем за мен са неща, които се ползват кратко и не могат да бъдат реновирани, чистят се трудно. За неща, които детето може да ползва години - инвестирам.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 22:03 от В@ня

# 584
  • София
Нашето чувалче 0-6м от Angel baby се ползва точно месец и половина и умаля. Купих го като беше на месец. Той вярно, че се роди 54см, но дори и за по-дребнички бебета едва ли ще става за 6 месечно. Аз купих лятно на For babies 74см, макар че той е 65см в момента, но си има достатъчно пространство за риткане.
Аз търся килимче за игра. Колко време се ползва? Заслужава ли си инвестицията от 350лв за ecoplay? Те гледам имат и по-евтини, но Хич не ги разбирам. 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт