Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 822
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Специално за полета със самолет, вчера в един уебинар казаха, че е добре при излитане и кацане бебето да суче.

Благодаря ви за мненията. Значи може би е по-скоро излишно и ще се въздържа от покупка. Още нещо се чудя и не знам дали е за темата, но ще питам въпреки това. Предстои ни да пътуваме за първи път до България от раждането. При вас как беше първото пътуване със самолет, ако е било пак в тази възраст (6 месеца)? Имаше ли много рев и помогна ли ви нещо конкретно да е по-спокойно бебето? С кошчето за кола ли пътувахте? Моето бебе мрази макси кози-то(с него ще сме в самолета) и трудно спи в него, пътуването с кола е.... ад. Успокоява се като свиря на хармоника, пея или си играе с едно шумно бебешко дайре. Joy В краен случай спираме и трябва да я понося. Това няма как да го прилагаме в самолета. Биберон не ползва. Малко ме е страх от пътуването.

# 691
По врем на излитането и кацането детето е задължително на ръце. През другото време никой не Ви задължава да е в столчето. Може да е на ръце, да го разнасяте и тн. Ако не си харесва столчето, не го дръжте в него, сменяйте се с партньора си да го дундуркате.

# 692
Сноу и на нас ни предстои летене, разликата е че нашата пък обича да се вози в кола, но иначе съм мислила и за вариант с раницата да я държа, за да и давам и да суче, заради налягането, защото тя също биба отказва, а не мога да разчитам, че ще си дъвче пръстите, което е единствената залагалка която приема... тези никнещи зъби направо промениха детето ми.

# 693
Този физиологичен разтвор подходящ ли е за почистване на очичките и нослето?

Ако не, моля да ми препоръчате някакъв Simple Smile

# 694

Аз използвам тези https://www.emag.bg/fiziologichen-raztvor-0-9-gilbert-ampuli-5-m … tm_medium=android

# 695
# 696

Да подходящ е. Ние го използваме с Калоян вече 4 месеца и съм доволна.

# 697
  • до най-прекрасния мъж
Ползвам най-обикновен ФР от аптеката. Дозички по 5, 10 мл, каквото намеря в момента. Някакви стотинки е дозичката, чак на Юриаж мисля, че няма нужда. Все е ФР и все върши една и съща работа. Аз ползвам на Браун или на СоФармаси тяхната марка. Не е имало проблем, промивам редовно носле, очички, пъпче.

# 698
При нас не е имало запушени слъзни канали или нещо и просто съм измивала лицето с най-стандартна чешмяна вода. Носле почиствам при нужда със Стеримар бебе.

# 699
Всеки ФЗ е подходящ. Взимам от този на софармаси. За нослето вече ползвам спрей стеримар бейби.

# 700
Нашият е на Physiodose. В началото много и сълзяха очите, имаше много гурелчета. От скоро няма никакви и по-рядко почистваме очите с разтвора.

# 701
С най - обикновен ФР и третирам нослето(на софармаси или друга марка на съответната аптека), очите док каза с преварена вода, защото бяха доста зле възпалени, после и с контактен дерматит.

# 702
Здравейте, въпрос към по опитните, какъв бебешки прах за пране ползвате и ползвате ли и бебешки омекотител?

# 703
Ariel baby ползвам от раждането, доволна съм и сме съм пробвала други.

# 704
Здравейте,
Някой ползва ли този стерилизатор на Филипс Авент - https://www.emag.bg/elektricheski-sterilizator-philips-avent-dre … -00/pd/DY0YJKMBM/

Само с шишета на Авент ли работи?

Общи условия

Активация на акаунт