Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 822
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Моля  за съвет- очаквам бебче около средата на юли и се чудя какво чувалче да взимам лятно или пролет/есен, аз предполагам че първите няколко седмици няма да е в чувал, т.к. са ми казвали,че не се въртят докато са съвсем мъничко и затова мислех дали не е по-удачно да взема направо есенноата версия?

Моят личен съвет е да изчакате с чувала. Моето бебче имаше колики и дори на 1 седмица се превиваше настрани и не смеех да го ползвам в началото. Сега като рита вече ( на 3 м и 1/2 е) обикаля кошарата и все още не го ползвам, а то стана и мн топло. Angel baby ги изпращат в рамките на дни, тъй че аз бих изчакала да се роди и да видите дали ще имате реална нужда. До към средата на втори месец без проблем може да се завива и с одеалце до кръста.

# 676
Съвсем в началото чувалче не е належащо.
Тъкмо тръгнах да избирам чувалчета и едното дете започна само да се обръща по корем. Превърна му се в мания, реве, че няма сили и продължава да дерзае, обръщам по гръб и веднага пак се завърта. През нощта щом е в просъница се захлупва по очи, в количката драпа да се обръща.
Сложила съм преграда в леглото, седя и дебна.

# 677
  • София
За юли месец - лятно чувалче. Angel baby предлагат с дебелина на обикновен чаршаф. Може да го ползвате поне до началото на октомври, но зависи от гемпературата на стаята.

Аз използвах чувалче от ден 1 на бебето защото с чувалче сънят е най-безопасен - не може да си го преметне върху главата и да се случи инцидент.

# 678
В началото може с пеленка да го завивате не се върти, а после  да вземете направо есенно чувалче

# 679
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми спи в чувал, откакто започна да рита и да се отвива. Към 2-2.5 м някъде. Вкъщи е топло, спеше с двупластов чувал без вата и ромпър с крачета. Беше й добре. Сега спи също с двупластов чувал, но с къс ромпър и на 24 гр. на климатика. Този, който ползвах зимата, беше плътен трикотажен, но й умаля и сега взех ранфорс и тънко трико. За лятото ще й е супер. Вече за късна есен и зима вероятно ще купя с крачета, ако е започнала да се изправя в кошарата. Така че, аз препоръчвам чувал, но не взимай скъпо. Ако има кой да ти даде да пробваш. Детето може и да не иска в чувал да спи.

# 680
За чувалчетата тук в Германия са популярни тези на Alvi. Аз имах 4 чувала... по 2 за първите 2 размера до към 3-4 месец. Първия размер не го ползвахме, защото бебето първия месец не искаше в чувал, затова от днешна гледна точка бих купила следващия размер и съответно есенно, но е и до късмет. А и кърменето е малко тегаво в тезк най-плътните чували поне според мен и като добавим силно изразения моро рефлекс на бебета като моето, се будеше докато й го закопчая след кърмене.. Беше си със завивка първия месец и не е имало проблем. Да не говорим, че нощем не искаше да спи в легълцето си, само денем на светлина, нямам идея защо.

От втория месец някъде или края му преминахме на чувал и така до скоро. От известно време не иска в чувала отново. Може би свиква през деня без и повече й харесва със завивка. Ползваме завивка и нощем, на 5,5 месеца е. По-опасно е, но тя спи много спокойно, до нас и не се отвива често камо ли да дърпа завивката през глава.

Аз искам да питам такова легло ползвали ли сте и има ли някакви предимства? Кошара за прохождане и игра:

# 681
На снимката изглежда доста малко, какви са размерите? Ние имахме кошара за игра, но стоеше в нея само докато пролази. После искаше да си обикаля и ревеше като го сложа. Държах я няколко месеца като склад за играчки 🤣 Иначе е удобно да има къде да оставиш бебето, ако трябва да отидеш до тоалетна.
Със сигурност някои бебета стоят кротко вътре и си играят.
Не виждам как това е кошара за прохождане обаче. За прохождане смятам, че им трябва пространство и свобода. Трябва и да имат някаква цел, към която да се опитат да стигнат което в кошара не става. Може би имат предвид за изправяне в кошарата и обикаляне като се държи, но това е по-добре да го прави извън кошарата. Също и за лазенето би погло да попречи, като няма къде да иде, защо да се мъчи да лази? 😆
Моята идея с такава кошара беше да го сложа на безопасно място за няколко минути, през останалото време си беше на пода.

# 682
Мерси за мнението.
Аз се изразих грешно, защото си го преведох буквално или както аз го разбирам. Кошара за прохождане е мое наименование, сори за объркването. Всъщност днес видяхме такова нещо в един магазин и се чудех дали няма да е удобно точно за периода, в който малката почва да пълзи и да се опитва да се изправя, за да я оставя там за няколо минути, ако имам да свърша нещо. Засега имаме постелка за игра и докато се усетя се е завъртяла няколко пъти до края й и ме е страх да не се удари в пода. Реално обаче нямам идея как изглежда ежедневието с пълзящо или прохождащо бебе. Joy

# 683
  • Германия
Snowwhite, може и със и без Laufgitter, не е нещо без което не можеш. Зависи как ви е вкъщи, може ли бебето да се остави да пълзи безопасно и без надзор или не. Моите деца ги оставях да си пълзят по пода, но нямаме камини, стълби или нещо друго опасно. Като ходя до тоалетната съм ги взимала с мен или съм ги оставяла пред вратата 🤷🏻♀
Иначе е удобно да се хващат и да се изправят, но ползите, ако има такива, са няколко месеца (2-3 примерно). И накрая го ползваш като склад за играчките 🤪

# 684
  • София
Моето дете е почти на 9 месеца, по цял ден пълзи или стои прав. Невъзможно е да бъде оставен сам за няколко минути освен в леглото си или вързан на стола за хранене. Разглеждам така наречените кошари за игра, но единствена разлика с леглоти му (сгъваема кошара) е, че са квадратни. Пак същата височина, пак има ъгли, в които да си тресне главата... А това дето snowwhite показва е и дървено. Още по опасно ми звучи.

# 685
Ние кошарата за игра я взехме за хола, иначе в спалнята щяхме да си ползваме кошарата. Само  че той мразеше и двете и все още не мога да го оставя "затворен" никъде.

# 686
За чувалчетата тук в Германия са популярни тези на Alvi. Аз имах 4 чувала... по 2 за първите 2 размера до към 3-4 месец. Първия размер не го ползвахме, защото бебето първия месец не искаше в чувал, затова от днешна гледна точка бих купила следващия размер и съответно есенно, но е и до късмет. А и кърменето е малко тегаво в тезк най-плътните чували поне според мен и като добавим силно изразения моро рефлекс на бебета като моето, се будеше докато й го закопчая след кърмене.. Беше си със завивка първия месец и не е имало проблем. Да не говорим, че нощем не искаше да спи в легълцето си, само денем на светлина, нямам идея защо.

От втория месец някъде или края му преминахме на чувал и така до скоро. От известно време не иска в чувала отново. Може би свиква през деня без и повече й харесва със завивка. Ползваме завивка и нощем, на 5,5 месеца е. По-опасно е, но тя спи много спокойно, до нас и не се отвива често камо ли да дърпа завивката през глава.

Аз искам да питам такова легло ползвали ли сте и има ли някакви предимства? Кошара за прохождане и игра:

Аз имам и го ползвам за дневното спане. Според мен е полезно, само детето спи във всекидневната през деня или е много кротко. Моето не иска да стои там, ако е будно и всъщност мога да го оставя понякога за 1-2-5 минути буден, ако не се дере, че го оставям. При нас са много популярни, най-вече, защото масово се живее на повече от 1 етаж, за апартамент предполагам, че се губи смисъла.

Ако решите гледайте внимателно матраците, има доста, които ги водят за игра и според мен не са достатъчно комфортни за спане.

# 687
А това има ли горно ниво? Как успявате да го сложите вътре да спи?
Моят и през деня си спи в спалнята, гледам си го на камерата. Ние също сме в къща и без проблем го оставям на горния етаж, честно казано не бих искала да спи около нас през деня.

# 688
А това има ли горно ниво? Как успявате да го сложите вътре да спи?
Моят и през деня си спи в спалнята, гледам си го на камерата. Ние също сме в къща и без проблем го оставям на горния етаж, честно казано не бих искала да спи около нас през деня.

Различни са, моя модел е с 3 нива. Сега е на най-долното и май е същото, като кошара, като височина. Бебето ми е на 11 месеца и вече и аз го оставям понякога горе за дневното спане, но до преди това беше абсурд. Докато беше малък спеше предимно на мен и ако успеех да го оставя там, можех да реагирам да го взема за секунди при пробуждане. Сега е същата работа, през деня се пробужда и докато изтичам до горе да го взема вече се е ококорил. Просто имам по-голям шанс да го приспя преди да се надигне. Има подобрение, но няма как да знам, в кои дни ще му е по-спокоен съня и не ми се рискува.

Неудобно е, защото трябва да съм тиха, докато спи и реално почти нищо не мога да свърша, но при него изпусна ли първите 3 секунди, няма как да му удължа дрямката.

# 689
Благодаря ви за мненията. Значи може би е по-скоро излишно и ще се въздържа от покупка. Още нещо се чудя и не знам дали е за темата, но ще питам въпреки това. Предстои ни да пътуваме за първи път до България от раждането. При вас как беше първото пътуване със самолет, ако е било пак в тази възраст (6 месеца)? Имаше ли много рев и помогна ли ви нещо конкретно да е по-спокойно бебето? С кошчето за кола ли пътувахте? Моето бебе мрази макси кози-то(с него ще сме в самолета) и трудно спи в него, пътуването с кола е.... ад. Успокоява се като свиря на хармоника, пея (пея потресаващо зле) или си играе с едно шумно бебешко дайре. Joy В краен случай спираме и трябва да я понося. Това няма как да го прилагаме в самолета. Биберон не ползва. Малко ме е страх от пътуването.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 21:47 от snowwhite12

Общи условия

Активация на акаунт