Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 824
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
При моята къпането е всеки ден ако имаме възможност,  като къпане имам предвид, че я плацикаме във ваничката и мием дупе , ръчички лице с измивен продукт и 1 път в седмицата цялостно измиване с изнивния препарат . После и правя масаж с млякото за тяло. Хем я овлажнявам хем лек масаж.
Относно памперсите Gigi, да ти кажа от моя опит с памперсите(премиум кеър, пуфис сензитив ,молфикс, мамиа, лупилу) най - тънки са памперс премиум кеър. Лупилу не са лоши, малко особено миришат и за студените дни са чудесни , малко по дебели са, ама попиват добре. Пуфис са умалени доста според мен 2ка до 8кг и бяха малки още на 5кг и някак плитки идваха. Мамимя пробвах 1 и ми хареса, а молфикс за мен са ужасни, на лилидрогерия май съм пробвала също и те не ми харесаха. Та за лятото остава малката с премиум кеър.

# 661
  • София
Благодаря за съвета. Аз днес купих и Little angels и много ми харесаха. Много са тънички и проветриви за дупето. Човекът в магазина каза, че нямат добавено алое и затова не са парфюмирани като Памперс и Пуфис. Като сравнявам с премиум кеър, като гушна бебето и дупето му седи по-малко в ръката ми. 😁 Та засега мисля да купувам от тях. Остана само Либеро да пробвам от препоръките, уж били още по-хубави, бяха 10лв по-скъпи, така че е възможно.

# 662
  • Пловдив
Аз така и не пробвах други освен Памперс Премиум Кеър.
Много доволна съм от началото, никога не са запарвали, не е била подсечена, не пропускаха.
И досега е с тях, но с гащички, на година и 9 месеца.

Не ми се занимаваше да рискувам като сменям памперсите, намерих си марката за нас от самото начало Simple Smile

# 663
Дами, кога минахте на гащички?

# 664
От 3ти размер минахме на гащички. Не помня кой месец точно, но е бил под 6 месеца най-вероятно. Иначе може да си карате с обикновени памперси, докато ви е удобно.

# 665
С номер едно никога не сме ползвали гащи. Беше така кротка и спокойна, че смяната на памперс никога не е било проблем. С номер 2 ползвам гащи от 7-8ми месец (4ти размер), няма сила която да задържи това дете легнало или спокойно за повече от 2 сек, за да се залепи памперс. Вече е почти на година и гащите обуваме бягайки.

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Доволна съм от Памперс премиум кеър. Точно минаваме на 4ка, но пелени, не гащички. Засега успявам да ги сложа, въпреки че много се върти. Пробвах Пуфис Сензитив, не е моето. Едно, че са ми по-изкуствени и друго, че имах поне по 1 протекъл на ден, не знам защо. Затова ги ползвах само денем, нощем си спеше с Памперс. Лупилу не бяха лоши, но като че ли са размер назад от Памперс, идваха й къси и така ми останаха 3 пакета  почти 1ца, а на Памперс си ги носи още доста 1цата.
Сега взех Мамиа 4ка, не са лоши, а и цената им е доста добра - 18 лв за 84 бр. Като си доизхабя останалата 3ка, ще слагам Мамиа денем и Памперс нощем, за да видя как ще се държат дългосрочно. Ако ми харесат, минавам на тях.

# 667
  • Германия
Аз гащички и с първото малко ползвах, и сега с второто вече 2г не съм. И друг път съм казвала - не ми харесва че са поне двойно по-скъпи от другите, а не ми улесняват преобуването двойно, така че поне за мен не си заслужават 😉 удобни са по време на процеса на махане на памперса, а ние още не съм до там 😅

# 668
Мами какво мислите за тази ваничка?

# 669
Мами какво мислите за тази ваничка?
Бях виждала подобни и купих такъв най-обикновен леген със същата форма, когато малката започна да сяда стабилно. От 6ти месец до сега 11ти изкара с него, удобно без да омокря цялата баня като цопа. Вече е права под душа.

# 670
На тема вани, искам да попитам дали някой ползва тази на Stokke? Колко голямо дете може да се къпе в нея? И до кога изпозвахте стойката защото в сайта гледам, че пише до 10кг и ми се видяха много малко.

# 671
10 кг са горе-долу 1 годинка. До към 12 месеца са стойките.

# 672
Моля да ми кажете от къде мога да закупя детски дървени закачалки за дрехи?

# 673
Snowwhite, благодаря. Моят син е 8кг и е на 4 месеца, та явно няма смисъл да купувам стойка.  А какво ви е мнението за другите сгъваеми ванички, някой ползва ли такава? Ще се радвам на препоръка.

# 674
Моля  за съвет- очаквам бебче около средата на юли и се чудя какво чувалче да взимам лятно или пролет/есен, аз предполагам че първите няколко седмици няма да е в чувал, т.к. са ми казвали,че не се въртят докато са съвсем мъничко и затова мислех дали не е по-удачно да взема направо есенноата версия?

Общи условия

Активация на акаунт