Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 832
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Протектор за next to me взех от хиполенд (или baby.bg) точно на кикабу, както и от zatebebebe.com
Аз взех допълнително матрак, защото този който беше включен не ми хареса. Моята е cangaroo always together.

# 646
И аз се чудя дали матрачето на кикабу нанна е удачно. Много тънко ми се струва с неговите 3 см Thinking . Сега търся друг матрак с подходящи размери за това легълце.

# 647
И аз се чудя дали матрачето на кикабу нанна е удачно. Много тънко ми се струва с неговите 3 см Thinking . Сега търся друг матрак с подходящи размери за това легълце.

Именно, много са тънки.
Аз поръчах от тук https://moebebe.com/
Оригиналния размер е 83/50 и взех матрак 80/45. Пасва идеално, защото дебелината му отнема разликата.

# 648
Ами то бебето не тежи 50 килограма да потъва в матрака. Струва ми се като да е съобразен с размера на едно бебе до към 6 месечна възраст. Разбира се нищо не пречи да бъде сменен и с друг, ако желаете.

# 649
Има разлики, някои наистина са като подложки 3 см, при други има нещо като щперплат отдолу да държи по-твърдо, аз като  избирах се спрях на уж максимално най-дебелия и твърд на който попаднах на Chicco.

Ако взимате допълнителен само гледайте да не остават луфтове отстрани, защото са опасни за бебето и чаршафите ще се вадят.

# 650
  • София
Момичета, четох тук добри отзиви за памперсите на DM Babylove. Досега съм купувала единствено Pampers premium care, но реших да пробвам други, защото Pampers идват малко дебелички за жегите. Някъде четох, че серията nature май са по-хубави, но били дебелини затова взех обикновените. За съжаление моето мнение е негативно. На първо място не си отговарят на размера - има два пръста разлика в дължината с тези на Pampers. Изглеждат, а на допир ми се струват найлонови и миришат ОТВРАТИТЕЛНО като са напишкани. На мен ми мирише на китайски магазин, на мъжа ми на болница. Отделно като шава повече бебето като си играе се разместват отгоре и лепенките също, но пък не са пропускали.
Днес в CBA видях малки пакети Pampers active baby и Puffies sensitive от по 15-20бр и взех за проба. И двата вида не са лоши, но Пуфиса са много ароматизирани. Те като се напишкат миришат на лимон или на нещо като препарат - веро, което не знам колко е Ок, някоя приятелка ми беше казала, че не е хубаво да са много ароматизирани. Актив бейби също не са лоши, но като ги сравних с Премиум кеър, ми се струват малко по-найлонови. От толкова проби излезна една пъпка на кръста на Бебчо и накрая поръчах поредния кашон Премиум кеър от Емаг. 🤷♀

# 651
Аз използвам Pampers premium care и съм много доволна, но не знам дали са дебели за лятото?!

# 652
За малкия купувам памперс хармони, вярно са дебели, това проблем ли е?
Питам, защото на практика ни е 3-4 пакет по 50 броя /на месец е/ и да не го направя нещо?

# 653
  • София
Не знам дали е проблем, но се водете по детето. Моето не е дало признаци за дискомфорт, освен като се напишка му става жега и иска веднага да го сменя.
Истината е, че винаги като слушам съвети на други хора да променя нещо, след това обърквам детето. Като се роди го къпех всеки ден. Една приятелка ми даде съвет да не му мия главата всеки ден, че нейното така хванало гъбички. И такива отвратителни крусти му излязоха и миришеха на мръсна коса буквално. Оправих ги с крем на Биодерма за крусти, който ги изчисти за два дни, но оплешивя. Явно препарата е доста агресивен, защото там, където съм го мазала, значително му се разреди косата и два месеца не може да му порасне… Чак сега му изби мъхче, а имаше повече коса като новородено. 🤦♀

# 654
  • до най-прекрасния мъж
На бебетата косата се сменя. Дъщеря ми едва сега има същата по гъстота и дължина коса, като при раждането, а е на 6 м. Коса мия 1 път седмично от раждането още, крусти имат повечето бебета и не се дължат на ниска хигиена. Педиатърката ме посъветва да я къпя 1 път седмично с измивен продукт (за атопична кожа, защото нейната е много суха) и през ден цялата с вода. В останалото време дупе, ръчички и лице са напълно ОК. Водата е твърде хлорирана за нежната бебешка кожа и я изсушава, затова ежедневно къпане не е нито нужно, нито желателно. Едно бебе под годинката от какво толкова да се изцапа?

# 655
Аз също знам, че се среща при много бебета, като около 3-ти месец се засилва. Не е сигурно от какво се предизвиква, но докторите са на мнение, че е или от гъбички, или от прекомерно омазняване. Колкото по-често се мие косата, толкова повече се изсушава скала, което пък го кара да произвежда повече мазнина, за да навакса, която после се свързва с мъртвите клетки и се образуват крусти.

# 656
Не знам за крусти, но някои бебета имат един леко мазен слой, не сух, може и крусти да му се вика. Той е заради високите естрогени още от бременността и може да присъства до 2рата годинка. Да, мирише леко поне в началото. Моето бебе го има. Не съм го махала, само я мажа понякога с бадемово масло и вечер я измивам (къпя 1 път седмично, през ден не проработи за нас). После минавам с четчицата и този слой леко пада. Със сигурност не бих свързвала обаче падането на слоя с косопада. Първите 6 месеца бебетата си сменят косата и някои дори са плешиви. Особено тези със светла коса. При нас се роди с тъмноруса коса, опада доста, има си още от този слой отгоре и от края на 3тия месец расте много, скоро ще подстригваме бритон. И цветът се промени радикално. Просто хормони и промяна.

# 657
  • София
Ох, успокоихте ме, защото аз се притесних, че пак обърках детето. Защото му окапа само отгоре като на някой чичко плешивец, точно където съм мазала с крема. Педиатърката като му видя крустите и каза също да го къпя редовно и тя се чуди защо някои препоръчват да се разрежда миенето.
А за цапането - вчера докато чистех малкия на 3++ се беше обърнал по корем и се беше заклещил, макар че го проверявах през 1минута. Намерих го разреван, зачервен, изпотен, с полепнали влакна от дрехите по лицето и директно го вкарах в банята и го измих само с вода да се освежи без косата. Много му хареса и ми гукаше докато беше на хавлията. 🙂

# 658
Споделям една полезна статия за къпането:

https://sigridov.bg/kolko-chesto-se-kapyat-bebetata/

Още с бебе 1 педиатърката ни препоръча цялостно къпане 2-3 пъти в седмицата максимум. Ръчички, дупе и лице се мият всеки ден. Бабите бяха втрещени, все пак са научени, че бебе се къпе всеки ден.
Да не говорим и че крайно се отрича мазането с маз на бебето и слагането на разни яйца във водата и други маринати. Simple Smile

# 659
  • до най-прекрасния мъж
О, да, не само мас, ами и сол във водата или яйце, пък недай Боже осоляване. Нищо от това не слагам. Вече има подходяща козметика за всякакъв вид кожа. Опитаха се бабите да дават акъл, но не смятам, че е подходящо и си къпя така, както съм преценила. На мен са ми слагали сол и яйце във водата и са ме къпали с гореща вода всеки ден. Като дете имах много мазна кожа, а сега е суха и с атопични участъци. Иначе, да, според бабите те като слагали, ето нищо ни нямало. Само че много от проблемите на възрастния индивид се залагат като такива още в бебешка възраст.

Общи условия

Активация на акаунт