Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 41

• 43 582
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Такива квадратни плочи и особено големи 60х60 и 80х80 определено харесвам право редени в общи помещения. Правото редене създава повече простор и не обременява (натоварва) окото. Ромбовидно само в бани ми допада, когато има конфликт със стенните плочки и фугите стават ужасно грозни като се разминат с 1-2 см, или като няма прави ъгли на тясно пространство (на големи има как да се залъже окото).

# 91
  • USA
За съжаление няма как да стане при нас да се наредят прави. Ходих пак да гледам, снимах, и както и да го мисля, коридорът има много врати, чупки, ниши, входове, арки. Ще бъде много трудно да се направи така, че да не дразни окото после.
.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 17:30 от SkyBlue

# 92
  • София/Варна
Зашеметяващо! И гледката и размера на къщата. Пожелавам да стане пода точно както искаш и да имате много щастливи дни в тази къща.

# 93
  • София
Как се охранява толкова усамотена къща?

# 94
  • USA
Стандартно- аларми, камери, но и районът е с много ниска престъпност по принцип. Самият път нагоре до къщата е частен и само наш, има и порти някакви долу. Ако някой иска да мине пешеходно обаче, е възможно. Не знам, може и нещо допълнително да направим. Освен да сложим табели, че сме въоръжени(което е вярно, ама да не дава Господ) Wink

Gerundiq, благодаря Hug

# 95
  • Бургас
SkyBlue, къщата е УАУУУ. Много, много готина придобивка. Да сте здрави и да й се наслаждавате дълго!

Оставете ги плочките, бре. Нищо им няма. Я си пийте питиенцата и не се занимавайте с ремонти. На баир лозе!

# 96
А това в България ли е? На мен ми изглежда с тази палмичка да не е Simple Smile

# 97
Не е. Скай е в САЩ.

# 98
И на мен ми харесаха плочите в коридора. Обаче знам как като ти вади нещо очите и голям кошмар. Имах плот от гранит и го мразех. Като го изхвърлихме си отдъхнах.
Ще стане още по светло с мраморните плочи при вас, само дето казват, че всяко боклуче си личи при тях.
Много хубаво изглежда и къщата и липсата на съседи наоколо, честито!

П.П.
Сложна работа ще е ако се окрайчва. Трябва на програма да се направи...

# 99
  • София
Здравейте, момичета. Много сте полезни, чета ви от известно време и научавам много неща. Имам нужда от съвет и бих се радвала да дадете насока. Живеем в апартамент и нямам опит с къщи. С мъжа ми обаче харесахме една къща и много клоним към купуване.

Къщата е в София област. Строена е 1985 г. Гледахме я два пъти, но засега не знаем какво още да гледаме Simple Smile Къщата е в бивша вилна зона на селото, вече е квартал на селото. Там няма вода и всички са на сондажи. Имаме и двама познати, които живеят там, разпитвали сме ги уж за каквото се сетим.

Като цяло помещенията са малки и ако я вземем за начало ни чакат няколко големи дейности - осигуряване на вода, къртене на единия етаж и оформяне на общо помещение. След това смяна на покрив, дограми, отопление и др.

Моля за съвет как да тръгнем първо - да помоля продавача за чертежи на къщата и документи? Може ли да ни бъде полезен архитект за анализ и информация за какво да внимаваме? С какво още трябва да сме наясно преди купуването?

# 100
  • София
Мисис Роузи, строеж от 85 г вероятно е с плочи и колони, но все пак се посъветвайте с конструктор относно възможност за вътрешно преустройство. За водата, има ли сонда, или вие ще биете? Има доста сложен разрешителен режим, най-добре ще в ако е заварено положение.

# 101
  • София
sofyia Благодаря! Да, с плочи и колони е. Конструктор да търсим, така ли? Grinning

Сондата ще е от нас. Не е ли само с уведомителен режим?

Цената е почти 40% по-ниска от други в района и се чудя защо. Други къщи в района са с кладенци и сондажи. Дали е само за водата или нещо друго пропускаме. Нещо не вярвам, че ще уцелим джакпота Grinning Иначе в района се строи активно, има поне 10-тина строежа.

Запознахме се съседа, той е от година там, в процес на ремонт на аналогична къща. В момента се занимава със сондажа. Засега сподели, че е платил за проучване и има жила, която минава през имота, който искаме да купим. Дали са му и цена за сондажа и го действа.

# 102
Мисис Роузи, точно по вашия път минахме наскоро. Нашата къща е в Пернишка област, строена 1980г. Ние изискахме първо всички скици и документи, с които разполага собственика. Ангажирахме инженер-конструктор, който огледа къщата на място и ни консултира относно състоянието на къщата и дали е възможно преустройствата, които ние си представяхме. Скиците на място много помогнаха. Огледът струваше миналата година 100лв, човекът дойде от София през уикенда. Изключително малка инвестиция, която спестява много ядове.
През цялото време ни съпровождаше нашата адвокатка. Предварителен договор сключихме чак след консултацията на инженер - конструктора и след обстойно преглеждане на документите от адвокатската ни. Между предварителен договор и изповядване на сделката се изискаха и други документи като напр. актуална скица, която собственикът си я придвижи.
Успех с първите стъпки! Много е вълнуващо, докато приключим ще станем половин строителни специалисти 🤗

# 103
Цената е почти 40% по-ниска от други в района и се чудя защо. Други къщи в района са с кладенци и сондажи. Дали е само за водата или нещо друго пропускаме. Нещо не вярвам, че ще уцелим джакпота Grinning Иначе в района се строи активно, има поне 10-тина строежа.
Това е огромна разлика в цената, мисля си, че няма как да е само поради липса на сондаж. Проверете ПУП и ОУП за територията, какъв е устройствения режим за имота. Обърнете внимание къде е разположена сградата - намалени отстояния от съседи, в улична регулация, в сервитут на ел.проводи и т.н. Задължително огледайте физическото състояние на сградата с конструктор /ние при аналогичен случай се допитахме до двама/. Ако имате представа какво искате да постигнете с разпределението /напр.кои стени да премахнете/, коментирайте с него дали е възможно.

# 104
  • София
Много благодаря момичета! Давате чудесни съвети накъде да продължим.

Общи условия

Активация на акаунт