Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 41

• 43 572
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • София/Варна
Ние сме на подово с ламинат 8мм. Топли си и няма проблем. Подложката обаче е специална. Знам,че има и специален ламинат, ама не помня нашия дали е такъв. Трябваше спешно да се нанасяме и даже в коридора при входната врата е с ламинат, има 1-2 драскотини от камъчета попаднали под вратата и разходени напред назад.

# 76
  • София
Madjarova92, какви пътеки, какви первази... парапети ? Това предполагам банката го иска, не са изисквания за акт 15

За сега за дограмата сме доволни от етиком, ще видим при активно ползване.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 17:08 от Angel_Dust

# 77
На нас за акт 15 са казали всичко, че трябва да е направено. ММ почна да монтира при нас парапети. Вътре сме готови за боя, но е направена само едната баня и имаме куфари от картон да правим допълнително декоративни по таваните.
Добре, че си купихме плочките за другите бани, че цената им в момента е 50% отгоре и щях да припадна  (не бяха промоционални да речеш, че това е причината).
Обаче имаме проблем с качването на камината - кранът за половин машино смяна е 400 лв, а имаме само нея, хич не ми се дават толкова пари, като знам, че от Италия ни я закараха за 480 лв. Оплаках се и аз Cry

# 78
Акт 15 включва всичко отвън, от външния облик на сградата до озеленяването, та през парапетите на терасите, включително и пътеките. Това ни каза надзорникът, банката се интересува единствено от акта, а не какво включва.

Аз бях много против за всякакъв вид плочки с подовото, особено за спалните, но в крайна сметка се примирих... Имаме две северни спални и ме е страх да не ги изстудя още повече с ламината...

# 79
  • София
Не помня казах ли. че ние пък чакаме да ни издадат Констативн акт за липса на част Паркоустройство. Срокът е 30 дни, за да ровнат в един класьор и да видят, че в проект от 2018-та, логично, няма такава папка... Та, надявам се за озеленяване да не ни закачат от НАГ. Иначе си засаждаме разни неща просто защото е хубаво.

# 80
Madjarova92, какви пътеки, какви первази... парапети ? Това предполагам банката го иска, не са изисквания за акт 15

За сега за дограмата сме доволни от етиком, ще видим при активно ползване.

Дали може да споделиш какви са изискванията за акт 15?
Аз до колкото съм запозната включва всичко без озеленяване.

# 81
nellytan1, да.

# 82
  • USA
Здравейте, спешно ми трябва да реша на голямо отворено пространство- холове, кухня, трапезария около 250-300 кв.м. как да се сложат 60х60 плочки. По диагонал или прави? Включен е и дълъг коридор поне 20 м. Най-вече той ме притеснява, защото е с ширина 160, това значи малко повече от две плочки и ако не са центрирани, мен лично много ще ме дразни. От него ли да започна? Какво бихте направили вие?

# 83
С каква шарка ще са плочките? Има ли прави ъгли, защото при нас плочата се оказа трапецовидна Laughing

# 84
  • USA
Бели са плочките, с мраморен ефект, но са порцелан. В момента е с травертин, но оранжевеят и аз не обичам този цвят. Понеже в едното холово пространство имаше мокет, който махнахме, трябваше да купим травертин само за него. Не ми се вярваше, но като отидохме до магазина за плочки, успях да убедя ММ да сменим всичките.
Мисля, че са нормални големи плочи, с прави ъгли, дори не съм чувала за трапецовидни.

# 85
Имах предвид плочата от бетон, че при нас е излята крива Simple Smile

Ето няколко варианта:
Мрамор реден право и окрайчен с дървесен декор като рамка, с която се обират тези 40 см.

може да се направи и рамка вътре от тъмен мрамор

Или комбинирана външна и вътрешна рамка. Не е много симетрично, но става да се онагледи.

Не знам колко ви се занимава обаче....

Ако не ви се занимава с такива комбинации дърво с мрамор или бал и черен мрамор трябва да се направи от двете страни с ленти по 20 см като се ползва фабричен край и се хвърля средната ивица или да се редят ромбовидно, но пак се центрират.

# 86
  • София/Варна
Аз бих ги наредила по диагонал, лично според мен, оптически ще скъсява дължината на коридора. Иначе тия 20м. с ивици от двете страни по 20см. ще изглежда мнооого дълго.

# 87
  • USA
Точно така изглеждат плочките. Много е красиво така с дървото, но май няма да стане. Първо има нещо като голямо антре след двойни широки входни врати , и после са коридорите от двете страни, т.е. там тази шарка как ще се прекъсне? А щеше да е супер, защото спалните ще са с дърво, което би направило много интересен преход. Честно казано обаче си е голяма занимавка и хич не вярвам, че майсторите ще се справят, ако не им се виси на главата.
Май диагонал ще е, но все пак ще им кажа да започнат от коридора, за да центрират първата плочка там.
Благодаря за включването!
Сега се сетих да питам за фугата. Мисля да е сива, как ви се струва?

# 88
Ако има схема на помещението предполагам може да се измисли как да стане с тази комбинация, ама така не си го представям.
От една страна сивата фуга по-малко ще се цапа, но от друга, ако плочките не се калибровани, а и да са, може да има отклонения в размерите и да личат повече - получава се широка и тясна фуга и е грозно. Препоръчително е фугата да се импрегнира докато е нова, така не се захабява толкова и не попива.

Ако има как обмислете добре плочките, много е ефектно мрамор с дърво, а плочки не се слагат всеки ден, това изпълнение не е кой знае каква философия...

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 23:06 от drago_2008

# 89
Нашите плочки са тези - https://www.mirage.it/en/collections/name/ne-12-bourgogne/ и също се чудя как да ги наредим.
Когато ги докараме на къщата си мисля да наредя няколко и по диагонал и прави да видя кое ще ни хареса повече.

Общи условия

Активация на акаунт