Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 41

• 42 918
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Относно влагата на Brink някои модели пише, че са съвместими с това

То връща част от влагата зимата вътре в помещенията, за да не се пресушава въздуха. А иначе има сензор за влага, който задейства машината при необходимост, мисля  с тези модели от брошурата работи, знам, че става за нашия Brink Renovent Sky 200 plus.

Нашата машина има байпас режим подходащ за лятото, но стандартен до колкото се ориентирах по описанието в интрукциите и в автоматичен режим се включва при изпълнени определени условия

# 571
  • София
А какви сифони сложихте на терасите?

# 572
  • Пловдив
Drago,това си е направо топлообменик ,тоест сменяш твоя и от HRV се превръща в ERV .Разликата е ,че хартиените  топлообменици (ERV)  са по-скъпи и имат с поне 5 г.  по-къс живот от металните (HRV )
Само един потребител на ERV споделя опит в един друг форум ,но се оказа ,че влажността у тях зимата не се различава особено от нашата ,вероятно защото неговият работи на по високи обороти -повече м3 /h .При него средното зимно  КПД е 80% ,при нас 90 % . Лятото редуцира част от влагата на входящия въздух ,но не намаля температурата като нашия .
Датчици за влага могат да се монтират при всички видове рекуператори ,ключове пред баните също ,които да усилват ръчно оборотите .Изобщо ,възможностите са много .След 1 г експлоатация на нашия мога да кажа ,че това, че съм спестила от Wi Fi модул или допълнителен контролер на първи етаж не е било грешно решение .Първите 2 месеца вечно ръчках някоя настройка (като с климатика Simple Smile  ) , но вече е на принципа "включи и забрави " .

# 573
Nelina, това не го разбрах с датчиците за влага, които ръчно да усилват оборотите. Как се свързват тези датчици с рекуператора ако не са на марката? Тези от 170 евро/бр на Brink ми се виждат много скъпи (трябват ми 4 бр), има и датчик за газове на Brink, който е май към 220 евро (трябват 2), а с ММ искахме да може такъв датчик да вържем към рекуператора и при необходимост автоматично да превключва режима.
То ясно, че можем да сложим на Салус да речем, ама те ще подават сигнал само към термостатите. Аз също не съм взела Wifi управление за рекуператора, но за климатика взех.

# 574
  • Пловдив
Имах впредвид ,че всяка марка рекуператори си предлагат датчици и усилващи ръчни ключове .За Co2 ,нашият архитект каза ,че няма смисъл .Прав беше -уредът работи и без това постоянно .
Отначало и аз мислех да монтираме пред баните ръчни ключове .По-добре ,че не го направихме .Вратите на баните и без това са винаги отворени и  след душ се овлажнява въздуха в къщата .Единствено банята на първи етаж е със затворена врата ,но е за гости и се ползва като тоалетна .
 Виж за климатика Wi fi си е повече от желателно .

# 575
  • София
Може ли да споделите информация относно извозването на отпадъци след ремонт - строителни и нестроителни. Как трябва да се случи законно? Трябва ли да викаме фирма или можем ние да си наемем контейнер просто и всичко ли приемат като боклук или имат изисквания... хич не ми е ясно... Ако има къде да прочета, ще съм благодарна и на препратка

# 576
  • София
jalapeno, наемате си контейнер и като го напълните, идват да си го вземат и е тяхна грижа да го изхвърлят на съответното място.

# 577
  • Бургас
150 лв плащахме за наем и извозване на 1 контейнер. Това преди 1 година. Сега не знам как се движат цените. Ние и химическа тоалетна бяхме наели за хората, които работеха. Там, ако не ме лъже паметта, плащахме 60 лв на месец.

# 578
Големите контейнери в София са около 220-230 лв. Ако искате фактура +20%. По-малките са по-евтини.

# 579
Ние за втори път викаме контейнер. Мисля, че 7 кубика, 200 лв. Стои в двора 5 дни, после идват и си го вземат. За Нови Искър става въпрос. А за тоалетна плащаме 120…

# 580
  • София
Тоест нямат изисквания с какво ще напълним контейнера?

# 581
Ако в строителните отпадъци има и пластмасови ( найлони, балатуми, мокети опаковки от бои и т.н) таксата за приемане на сметището е по-висока. Ако имате повече отпадъци и ще ви трябва повече от 1 контейнер си ги събирайте отделно и ги изхвърлете наведнъж.

# 582
Тоест нямат изисквания с какво ще напълним контейнера?
Е, разбира се че има! Пълни се със строителни отпадъци, а не с битови.

# 583
Подадох проекта, и ще видим дали ще се обадят с проблеми.

А тук мога ли да питам за строителна фирма?

# 584
  • София/Варна
Тук всичко се пита Simple Smile
Стискам палци да няма забележки по проекта.

Общи условия

Активация на акаунт